SPORTSKI DAN /

Glavni kanal RTL-a donosi utakmicu naših rukometaša protiv Egipta i spektakularnu košarkaša u lovu na OI

Image
Foto: Profimedia

Glavni kanal RTL-a od 16.30 i 20.00 donosi rukometno - košarkaška uzbuđenja. Posebno je bitna utakmica košarkaša u Pireju

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

6.7.2024.
6:34
Profimedia
VOYO logo

RTL u subotu donosi sportska uzbuđenja. Od 16.30 na glavnom kanalu RTL-a moći ćete gledati pripremnu utakmicu hrvatske rukometne reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu, koja se igra u Areni u Varaždinu.

Image
Pripreme za OI /

Uvjerljiva pobjeda Hrvatske u Varaždinu: Sjajni Šoštarić i vratari izludili su bespomoćne Egipćane

Image
Pripreme za OI /

Uvjerljiva pobjeda Hrvatske u Varaždinu: Sjajni Šoštarić i vratari izludili su bespomoćne Egipćane

Suparnik Sigurdssonovim izabranicima je momčad Egipta, višestruki afrički prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipat je sjajna ekipa, baš pravi test koji će Sigurdssonu dati neke odgovore i sliku. Na prošlim Olimpijskim igrama bili su Egipćani četvrti, igrali brz, čvrst i moderan rukomet. Prije godinu i pol dana osvojili su sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i čitavom rukometnom svijetu pokazali da su ozbiljna reprezentacija.

U prvom kolu toga natjecanja Egipćani su pobijedili baš našu Hrvatsku u Jönköpingu 32:22 i odmah nas izbacili iz četvrtfinala, odnosno prilike da možda već tamo osiguramo olimpijsku vizu. Ovako je Hrvatska morala čekati ožujak ove godine i preko kvalifikacija u Hannoveru izboriti odlazak u Pariz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometaši Dagura Sigurdssona žele na Olimpijskim igrama u Parizu ostvariti najbolji mogući rezultat i vratiti hrvatski rukomet u sam vrh. Hoće li u tome uspjeti? Egipat je prva polustepenica ka tome, jer bildanje samopouzdanja i usavršavanje taktike, stila igre, pojačavanje brzine, jako su bitni na putu do uspjeha.

Image
Foto: Swen Pförtner/dpa

Egipat ima nekoliko svjetski vrijednih rukometaša koji igraju u najboljim europskim klubovima, a s kojima će naši rukometaši voditi rukometnu bitku, nadmudrivati se, vježbati neke Sigurdssonove zahtjeve, paziti pritom da se nitko ne ozljedi. Od ljevaka s topom u ruci Omara Yahije koji upravo ovo ljeto poznati mađarski Telekom Veszprem mijenja za moćni i bogati francuski PSG, do njegovog doskorašnjeg suigrača u mađarskom prvaku Yehije El-Derree. Sve su to odlični igrači, zahtjevni za čuvanje, čvrsti i na crti, znaju i poznaju rukomet...

Ali Zeina je nekadašnji rukometaš Barcelone koji posjeduje tehničke i taktičke kvalitete koje je ponajviše naučio igrajući u Europi, a poznaje ga jako dobro i jedna naša zvijezda reprezentacije...

Prošle sezone je dijelio svlačionicu s Lukom Cindrićem u bukureštanskom Dinamu. Sjajan je igrač i Ahmed Hesham, suigrač Verona Načinovića u Montpellieru. Prvi vratar je Karim Handawy, član saudijske Al Safe, a izbornik Egipta je poznati Španjolac Juan Carlos Pastor, nekadašnji svjetski prvak s La Rojom 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Valladolida i španjolske reprezentacije koju je vodio četiri godine, te je uz svjetsko zlato osvojio europsko srebro i olimpijsku broncu u Pekingu (protiv Hrvatske), čak deset godina bio je trener mađarskog Pick Szegeda.

Nakon rukometa i nadamo se pobjede Hrvatske, na redu su košarkaška uzbuđenja. U Pireju od 20.00, uz izravni prijenos na glavnom kanalu RTL-a i Voyo platformi, košarkaši Josipa Sesara igraju polufinale olimpijskog kvalifikacijskog turnira protiv Dominikanske Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede protiv Slovenije od +16 poena i poraza od Novog Zelanda sa 4 poena razlike, Hrvatska je u dobroj poziciji da izbori finale turnira. Sesar je sjajno složio momčad i stvorio kemiju, a kemija je najvažniji faktor svakog uspjeha.

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Pireju i Hrvatska, i Slovenija i Novi Zeland upisali su po jednu pobjedu i poraz, a Hrvatska se zahvaljujući najpovoljnijoj koš razlici našla na prvom mjestu skupine A i u polufinalu igraju protiv drugog iz B skupine, Dominikanske Republike.

Dvije pobjede do kraja Hrvatsku vode na Olimpijske igre. Znači, samo dvije pobjede dijele naše košarkaše od velikog uspjeha...

Reprezentacija je, nakon dvije utakmice odigrane u vremenskom razmaku od 16 sati, prekjučer imala slobodan dan, a jučer su odradili trening i video obveze. Odmor je bio ključan u pripremi za Dominikance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Susret s Dominikanskom Republikom u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju na rasporedu je u 20 sati, s obzirom da su grčki domaćini imali pravo izbora te se odlučili za raniju utakmicu sa Slovenijom... Grci se riktaju kako njima odgovara, ali to je bilo i za očekivati. Svatko namješta vrijeme igranja svoje reprezentacije kako je najbolje za njih.

U Pireju se u polufinalu, tako, susreću Grčka i Slovenija s početkom u 16.30, a u latvijskim polufinalima našli su se Brazil i Filipini te Kamerun i Latvija. U Portoriku se za finale bore Italija protiv Litve te Portoriko s Meksikom, dok će u Španjolskoj igrati Bahami s Libanonom te Finska i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Neven Spahija javio nam se iz Šibenika. Razgovarali smo s njim 40 minuta o svemu.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo