'Imamo široki arsenal' / Igor Hinić za Net.hr: 'Mislim da su igrači svjesni da se samo glupani mogu opustiti u polufinalu SP-a'

Image
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL

Igor Hinić za Net.hr najavio je današnji spektakularni sraz Hrvatske i Francuske u polufinalu SP-a u Dohi

15.2.2024.
9:33
David Damnjanovic/PIXSELL
VOYO logo

Igor Hinić bio je s Vjekoslavom Kobeščakom u reprezentaciji Hrvatske u vaterpolu koja je 1996. na OI u Atlanti uzela srebro. Bila je to prva hrvatska medalja u vaterpolu. Od tad pa do danas, Hrvatska je postala velesila, a Igor Hinić i Vjeko Kobeščak su, nakon velikih karijera, otisnuli se u trenerske vode...

Image
ANIĆ JUNAK HRVATSKE /

Hrvatska je u finalu Svjetskog vaterpolo prvenstva u Dohi!

Image
ANIĆ JUNAK HRVATSKE /

Hrvatska je u finalu Svjetskog vaterpolo prvenstva u Dohi!

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjekoslav Kobeščak radi sjajan posao

Kobeščak je pomoćni trener francuske vaterpolske reprezentacije, senzacije SP-a u Dohi. Danas od 15.30 po hrvatskom vremenu Hrvatska upravo protiv vodenih Tricolora igraju polufinale turnira. Svi znamo gdje je Francuska bila prije nekoliko godina i gdje su sada po igri u bazenu. Trebala im je samo jedna pobjeda protiv velikih momčadi kako bi potvrdili ono što jesu, da su postali velika momčad. Konkurentni za medalju. Ona je došla u četvrtfinalu protiv Mađarske 11-10. U drugom dijelu, Francuzi su sa 8-3 pregazili Mađare koji su se opustili i to ih je koštalo.

Image

Ako smo skinuli jednu Mađarsku, zašto ne bi i Hrvatsku? Tako razmišljaju Tricolori u ovom trenutku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni trener dubrovačkog Juga Vjekoslav Kobešćak radi jako dobar posao u reprezentaciji Francuske, a Duje Živković "pokriva" poziciju desnog krila. Polufinale protiv Hrvatske za njih će biti posebno...

"Vjeko Kobeščak je dokazani trener u Jugu. Ima iskustvo vođenja klubova. Nekih 6-7 godina je jedan od najboljih svjetskih trenera sigurno. To pokazuje u reprezentaciji Francuske. Vidljivo se dižu iz godine u godinu. Naravno, ovisi tu puno i o kvaliteti igrača. Sad su kvalitetni, jesu, ali mi smo ipak kvalitetniji. Iako, moramo uzeti u obzir da, tko god došao u polufinale natjecanja, nešto vrijedi. Francuska je to pokazala protiv Mađarske", rekao nam je Igor Hinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Igor Hinić trener je Primorja.

'Malo je potrebno da se ode u ponor'

Francuska ima jednog od najboljih igrača na svijetu, Thomasa Vernouxa za kojeg nam je Ivica Tucak 5. siječnja ove godine, prije sudara Hrvatske i Francuske na EP-u u Dubrovniku u grupi (dobili smo ih). Mađarima je onako, hladno zabio 5 komada. "Izbušio" je sve suparnike ovdje i njega je nemoguće čuvati jedan na jedan. Toliko je fizički moćan da je to nemoguće. 

"Zabio je pet golova, iako sam dojma da su Mađari u trećoj četvrtini mislili da je to to, da su dobili utakmicu. Ne da mislim, nego sam siguran u to jer se to vidjelo i po njihovom govoru tijela. Vidite koliko malo treba da se otiđe u ponor. Svaka čast Francuskoj, opasni su, ali imamo i mi opasnih igrača. Tu treba naglasiti Marka Bijača koji je fantastičan. Fatovića koji je sazrio skroz kao igrač, koji u kontinuitetu pruža vrhunske partije. Burić je tu isto jak, svestran je igrač, puno problema suparnicima radi s tim ulascima kao drugi centar, šuter. Sve otpatke na drugoj stativi koje mu bace, on spremi u gol. Centri su nam dobri, desna strana Žuvela - Vukičević. Imamo arsenala koliko želimo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpić/Večernji list

Igor Hinić 2007. na Trgu u Zagrebu, za vrijeme dočeka zlatnih vaterpolista iz Melbournea.

'Jako smo se digli u igri od poraza od Španjolske'

Bit će teško Francuzima, ali i nama. Hinić tvrdi da će vodenim Tricolorima biti teško slagati taktiku protiv Hrvatske.

"Jako smo se od onog dvoboja sa Španjolcima digli u igri. Sad plivamo na tom valu. U ovoj utakmici odlučivat će sve. U ovakvoj utakmici odlučuju detalji. Kad sve stavimo na papir, imaju oni tog Vernouxa, imaju uz njega nekoliko izuzetnih pojedinaca, igraju u obrani dosta zrelo, ali svejedno mislim da je kvaliteta na strani Hrvatske. To što je izbornik rekao, da se samo glupi igrači mogu opustiti u polufinalu, mislim da su igrači toga svjesni. Jasno im je kakvu priliku imaju i kakvu mogu propustiti, itekako su svjesni toga. Sretno Hrvatska, vjerujem u pobjedu i finale", zaključio je Igor Hinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo