ANIĆ JUNAK HRVATSKE / Hrvatska je u finalu Svjetskog vaterpolo prvenstva u Dohi!

Image
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL

Tekstualni prijenos polufinalne utakmice Hrvatske na SP-u u vaterpolu protiv Francuske mogli ste uživo pratiti na portalu Net.hr

15.2.2024.
14:01
David Damnjanovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu! Nakon nevjerojatne drame, Barakude su slavile 17:16, a junak peteraca postao je Mate Anić koji je na šestom petercu zamijenio Bijača i obranom odveo Hrvatsku u četvrto finale Svjetskog prvenstva! Barakude će se u nedjelju za zlato boriti protiv Italije koja je u ranijem polufinalu iznenađujuće slavila protiv Španjolske 8:6.

Image
'Imamo široki arsenal' /

Igor Hinić za Net.hr: 'Igrači su svjesni da se samo glupani mogu opustiti u polufinalu SP-a'

Image
'Imamo široki arsenal' /

Igor Hinić za Net.hr: 'Igrači su svjesni da se samo glupani mogu opustiti u polufinalu SP-a'

Sastavi

HRVATSKA: Bijač, Vrlić, Burić, Harkov, Žuvela, Lazić, Fatović, Lončar, Lazić, Biljaka, Vukičević, Marinić Kragić, Anić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik: Ivica Tucak

FRANCUSKA: Fontani, Khasz, T.Vernoux, Bjorch, R. Marion -Vernoux, Bodegas, Crousillat, Dubois, Saudadier, Bouet, D. Živković, Vanpeperstraete, De Nardi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik: Florian Bruzzo

HRVATSKA - FRANCUSKA

17 - 16

Hrvatska je na početku utakmice osvojila prvi napad, u njemu su Barakude odmah imali igrača više kojeg je sjajno realizirao Harkov i doveo nas u prvo vodstvo na utakmici. Odmah u idućem napadu je i Francuska imala svog prvog igrača više, no nisu uspjeli završiti taj napad pogotkom, lopta je 'ostala' na vratnici. Sredinom četvrtine Hrvatska je imala svoj drugi napad s igračem više, a ovaj put je Biljaka bio taj koji je završio napad pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je pokušala odgovoriti odmah u idućem napadu no prvu veliku obranu na ovoj utakmici je upisao kapetan Bijač! No, nakon što Hrvatska nije iskoristila svoj idući napad, Francuska je preko Vernouxa zabila svoj prvi gol i smanjila zaostatak na 2:1. Na isti način na drugoj strani odgovorila Hrvatska, Harkov je zabio nakon novog igrača više za 3:1. Sjajna je vijest da su Barakude iskoristile sva tri igrača više do sada. No, i da Francuzi također znaju igrati s igračem više dokazali su minutu prije kraja prve četvrtine kada su preko Marion -Vernouxa zabili za 3:2, a s tim rezultatom se otišlo i na prvi odmor.

U prvom napadu Francuske u drugoj četvrtini se ponovno ukazao Bijač i upisao svoju drugu veliku obranu, no u idućem napadu je naš kapetan bio nemoćan i Marion -Vernoux je zabio svoj drugi gol za izjednačenje 3:3. Ipak, nije dugo stajao taj rezultat na semaforu, Hrvatska je odigrala sjajnu kontra , a Fatović je lagano zabio za novo 4:3 vodstvo. Počelo se igrati gol za gol, Francuska je odmah poravnala na 4:4 preko Boueta, a Marinić Kragić je odgovorio na drugoj strani za 5:4 vodstvo Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barakude su se mogle odvojiti i na nova dva gola razlike, ali je Fontani obranio Žuveli čisti zicer, a Francuska je na to odmah odgovorila preko Bjorcha za 5:5. Kako se Francuzi ne bi opustili pobrinuo se odmah u idućem napadu Žuvela koji je bombom doveo Barakude u novo 6:5 vodstvo. Do kraja četvrtine razbranili su se vratari, Fontani je vezao dvije velike obrane u nizu, ali je na drugoj strani nevjerojatni Bijač odgovorio s čak pet obrana u nizu! Zahvaljujući njemu, Barakude su otišle na novi odmor s prednošću 6:5.

U trećoj četvrtini u junaka se prometnuo Fontani koji je upisao tri velike obrane, no Lazić ga je 'probio' nakon više od pet minuta igre bez gola za novo vodstvo Barakuda od dva gola razlike! No, Francuska je, kao i u većini utakmice, na gol na jednoj strani, odmah odgovorila golom na drugoj strani, zabio je Nardon za 7:6. Do kraja četvrtine Hrvatska je ubacila u brzinu više, prvo je Fatović izborio peterac sjajnim plivanjem u kontru, koji je iskoristio Marinić Kragić, a zatim je Žuvela osam sekundi prije kraja četvrtine zabio za 9:6. S +3 prednosti Hrvatska je ušla u posljednju četvrtinu ovog polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon početka četvrte četvrtine Bouet je smanjio zaostatak Francuske za 9:7. Da se neće tako lako predati pokazali su Francuzi odmah u svom idućem napadu kada je za 9:8 zabio Khasz. Kako bi spriječio da se Francuska potpuno vrati u igru, Burić je zabio nakon još jednog igrača više za 10:8. Ipak, odmah u idućem napadu je Vernoux realizirao peterac za 10:9. Dvije i pol minute prije kraja Bouet je iskoristio 13. igrača više za Francusku za novo izjednačenje, na semaforu stoji 10:10. Nešto više od jedne minute prije kraja, Tucak je zvao minutu odmora, a Fatović je zabio s igračem više za 11:10 vodstvo Hrvatske! Kada se činilo da Francuska nema rješenje u svom zadnjem napadu na utakmici, Khasz je sjajno zabio za 11:11. Hrvatska nije stigla zabiti u preostalih 16 sekundi i drugog finalista Svjetskog prvenstva će odlučiti drama peteraca!

PETERCI (6-5)

Marinić Kragić realizirao je prvi peterac za Hrvatsku! Khasz je na drugoj strani bio precizan za Francusku. Fatović je na isti način odgovorio na drugoj strani! Bouet je bio precizan za Francusku u drugoj seriji, a Burić u trećoj za Hrvatsku! Vernoux je ponovo izjednačio, a Žuvela zabio naš četvrti peterac! Marion -Vernoux je zabio četvrti za Francusku. Vukićević je zabio peti peterac za Hrvatsku, a Bodegas je bio precizan za Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinić Kragić bio je precizan pri svom drugom petercu, a Anić je kod Hrvatske prvi put stao na gol i sjajno obranio Khaszu!

HRVATSKA JE U FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo