FENOMEN / Zlatko Dalić priznao i oduševio čitavu Bosnu i Hercegovinu: 'Shvatio sam svoje pogreške i ispravio ih, sad smo najuređenija reprezentacija svijeta'

Image
Foto: Profimedia

Zlatko Dalić govorio na Simposaru, sportskom simpoziju u Sarajevu o fenomenu hrvatske nogometne reprezentacije

15.9.2023.
7:58
Profimedia
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić jučer je govorio na Simposaru, sportskom simpoziju u Sarajevu, a pričao je o fenomenu hrvatske reprezentacije. Inače, održana su dva panela s velikim našim imenima poput KukočaJerkovaPavličevića na košarkaškom, a onaj nogometni je bio baš jak - s najjačim izaslanstvom HNS-a predvođenim predsjednikom Marijanom Kustićem, izbornikom Zlatkom Dalićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom i glavnim instruktorom, Petrom Krpanom. Uz moderatora Joška Jeličića.

Dva do tri sata pričalo se i raspravljalo. Dakako, u središtu pozornosti bio je izbornik Zlatko Dalić koji se ponosi uređenosti u reprezentaciji Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO NA UMU, TO NA DRUMU /

Popularni nogometaš otkrio: 'Kad sam vidio što će napraviti, Zlatku Daliću sam rekao da je idiot'

Image
ŠTO NA UMU, TO NA DRUMU /

Popularni nogometaš otkrio: 'Kad sam vidio što će napraviti, Zlatku Daliću sam rekao da je idiot'

Image
Foto: RTL

"Ova naša hrvatska reprezentacija je najurednija, najuređenija reprezentacija na svijetu! To odgovorno tvrdim. Po svemu najuređenija. Po ponašanju, radu, pristupu. Jamčim, najuređenija reprezentacija na svijetu", naglasio je Zlatko Dalić i priznao da je tijekom svog mandata griješio, a posebice je u tom kontekstu istaknuo Europsko prvenstvo igrano 2021.

Otkrio je Dalić kako je prije sve radio sam, nikome niije ništa prepuštao, a nakon Europskog prvenstva shvatio je da to ne ide. Hrvatska na tom turniru nije bila kakva je trebala biti, a Dalić je nakon toga morao promijeniti sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Lukom i predsjednikom sam razgovarao, shvatio sam da nije dobro, nisam smatrao da sam najbolji”, kazao je Dalić i dodao:

“Velika je stvar kod ljudi koji se bave ovim poslom da shvate da griješe i da greške isprave. Ja sam to shvatio i ispravio. Doveo sam nove ljude, proširio sam tim, savjetujem se s njima, oni više znaju nego ja sam. Nisam ja najbolji i najkvalitetniji, shvatio sam da sam pogriješio”, objašnjava izbornik, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo