STIGAO KAO ANONIMAC / Dalić otvorio dušu: 'Mene je bilo strah doći među te igrače, svjetske zvijezde, tko sam ja da njih vodim?'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Gostovao je u Beogradu na sportskom simpoziju na kojem je otkrio kako se osjećao kada je preuzimao Vatrene

14.9.2023.
17:01
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić gostovao je u Beogradu na sportskom simpoziju na kojem je otkrio kako se osjećao kada je preuzimao momčad s kojom je u posljednjih pet godina osvojio tri medalje.

Image
NAGRAĐENI /

Dalić službeno najbolji trener u regiji: Priznanje dobio i HNS, a i dva legendarna hajdukovca

Image
NAGRAĐENI /

Dalić službeno najbolji trener u regiji: Priznanje dobio i HNS, a i dva legendarna hajdukovca

"Pet i pol godina živimo najljepše nogometne dane Hrvatske. Rezultati su iza nas, tri medalje su čudesne. Djeluje nestvarno, ni mi nismo svjesni, a kod nas je kratko pamćenje i brzo zaboravljamo. Prije pet i pol godina sam došao i imao sam malo vremena. Shvatio sam da njih ne smijem učiti nogometu. Ja sam bio tu da ih pustim, posložim i da im vjerujem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenje je sve veće među nama, to se sve ne bi moglo napraviti bez zajedništva. Prije utakmice u Ukrajini smo imali jedan trening, mogao sam samo mnogo pričati s njima, da vidim što nije dobro i da pokušam to ispraviti. Igrači su prepoznali da im imam nešto za dati", započeo je Dalić.

'Ja sam trener iz Azije, tko sam ja da ih vodim?'

"Mene je bilo strah doći među te igrače, svjetske zvijezde, ja sam trener koji je uglavnom radio po Aziji i tko sam ja, što sam ja da njih vodim? Došao je rezultat. Bilo je nekih iskakanja u reprezentaciji, a mi smo bez svađe, galame i medija to riješili. Otpali su ljudi koji se ne uklapaju, ja nikoga nisam otpisao, dao sam svima šansu, a oni su sami sebe otpisivali razmišljanjem i ponašanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije klub, ovdje se radi drugačije, kao velika obitelj koja živi zajedno. Mi smo 2008. imali bolje igrače, ali nije napravljen rezultat. Bilo je faktora koji su utjecali na to, možda zbog ega… Ja sam im rekao da ego moramo ostaviti po strani, ja prvi, pa svi ostali", dodao je.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo