HRVATSKA SEDMICA NA MALTI / Protiv Rusije na prepunom Poljudu za SP: Nasljednik Luke Modrića briljirao

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska utrpala sedmicu Malti i u nedjelju protiv Rusije na prepunom Poljudu igra za SP. Lovro Majer u svom je trećem nastupu za A Hrvatsku zabio dva gola, prva dva za reprezentaciju doprvaka svijeta. Ivo Grbić debitirao na golu

11.11.2021.
22:36
Profimedia
VOYO logo

Kvalifikacije za SP u skupini H - 9. kolo

MALTA - HRVATSKA 1-7

TA' QALI. Nacionalni stadion - 4.000 gledatelja; Sudac: Deniz Aytekin (Njemačka);

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Perišić (6), 0-2 Ćaleta-Car (22), 1-2 Brozović (31-ag), 1-3 Pašalić (39), 1-4 Modrić (45+1), 1-5 Majer (47), 1-6 Kramarić (56), 1-7 Majer (64)

Žuti kartoni: Pepe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni kartoni: -

MALTA: Bonello - Shaw (od 83. Micallef), Agius, Pepe - Attard, Kristensen (od 46. Pisani), Teuma, Camenzuli - Mbong (od 70. Dimech), Montebello (od 62. Satariano), Degabriele

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Grbić - Juranović, Ćaleta-Car, Gvardiol, Sosa - Brozović (od 46. Brozović), Modrić (od 54. Vlašić) - Majer, Pašalić (od 62. Livaja), Perišić (od 54. Oršić) - Kramarić (od 54. Petković)

TABLICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija 9 7 1 1 19-5 22

HRVATSKA 9 6 2 1 20-4 20

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovačka 9 2 5 2 11-10 11

Slovenija 9 3 2 4 11-11 11

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malta 9 1 2 6 9-24 5Cipar 9 1 2 6 3-19 5

Hrvatska nogometna reprezentacija uvjerljivom 7-1 (4-1) gostujućom pobjedom protiv Malte u susretu pretposljednjeg, 9. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. zadržala je izglede za prvo mjesto i izravni odlazak u Katar. Lovro Majer i Andrej Kramarić briljirali su sa dva gola odnosno tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOĆ ZA PAMĆENJE /

Veličanstveni Vatreni plesali su svoj poznati nogometni ples pred Hrvatima

Image
NOĆ ZA PAMĆENJE /

Veličanstveni Vatreni plesali su svoj poznati nogometni ples pred Hrvatima

Poveli već u 6.

Raspoložena Hrvatska povela je već u 6. minuti golom Ivana Perišića, do kraja prvog poluvremena u strijelce su se još upisali Duje Ćaleta-Car u 22., Mario Pašalić u 39. i Luka Modrić u prvoj minuti sudačke nadoknade, dok je Marcelo Brozović u 31. minuti nespretnom reakcijom zatresao vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je dva gola dodao Lovro Majer, u 47. i 64. minuti, a jedan Andrej Kramarić u 53. minuti.

Visoki presing Hrvatske

Visoki presing Hrvatske od samog početka urodio je plodom već u 6. minuti. Izbornik Zlatko Dalić pogodio je s postavljanjem Majera u početni sastav, upravo je Majer prisilio Pepea na netočno dodavanje prema Camenzulija, do lopte je stigao Modrić i proslijedio do nesebičnog Kramarića koji je vidio nečuvanog Perišića koji je praktički trebao samo pogoditi nebranjenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom prvog poluvremena Modrić je uputio odličan centaršut iz slobodnog udarca, a najviši u skoku pred malteškim golom bio je Ćaleta-Car.

Kraktotrajnu zabrinutost u hrvatske redove unio je tek nespretni autogol Brozovića, on je u pokušaju da nogom izbije ubačaj De Gabriela iz kaznenog prostora pogodio samog sebe u glavu, a lopta se odbila u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majer odigrao strašno

Sigurna razlika vraćena je na semafor već osam minuta potom kada je Majer, nasljednik Luke Modrića kako mu mediji tepaju u posljednje vrijeme, lijepom loptom izbacio u for Kramarića, a naš centarfor je nakon ulaska u kazneni prostor povratnom loptom poslužio natrčalog Pašalića koji je pred sobom imao prazan gol.

Za idealno prvo poluvrijeme pogodak je dodao i kapetan Modrić, ponovno se isplatio presing Majera koji je oduzeo loptu Agiusu na 20-ak metara od malteškog gola, dodao Pašaliću koji je atraktivno petom proslijedio Modriću, a on je preciznim udarcem stigao do svog 20. gola u reprezentativnom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu stajali, u drugom su i dalje pritiskali

Nastavak utakmice donio je još dva gola u manje od 10 minuta. Prvo je Majer "pospremio" odbijanac Bonella koji je krajnjim naporom obranio udarac Kramarića glavom, a onda se i Kramarić upisao u strijelce iskoristivši nevjerojatnu smušenost u obrani Malte. Pisani je sa sredine igrališta netočno vraćao loptu Agiusu, Bonello je stajao na 15-ak metara od svog gola, pa je Kramarić lakoćom s više od 30 metara još jednom pogodio prazan gol.

Tada je izbornik Dalić iz igre povukao Modrića, Perišića i Kramarića kako bi ih odmorio za odlučujući susret za prvo mjesto protiv Rusije u nedjelju u Splitu, a priliku su dobili Vlašić, Oršić i Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi moraju pasti

Do kraja dvoboja još je Majer postigao svoj drugi pogodak i to nakon efektne asistencije Livaje.

Kako je ranije u četvrtak Rusija u Sankt Peterburgu također uvjerljivo sa 6-0 (1-0) svladala Cipar, uoči posljednjeg kola Rusija je zadžala prvo mjesto u skupini sa 22 boda, a Hrvatska je druga sa 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će Hrvatska u nedjelju u Splitu morati svladati Rusiju kako bi izborila izravni plasman u Katar, dok je Rusiji dovoljan i bod za odlazak na SP. Drugoplasirana reprezentacija morat će u dodatne kvalifikacije.

92' - Gotova je utakmica. Uskoro opširnije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Dvije minute će se još najmanje igrati.

89' - Oršić je s lijeve strane ubacio u peterac ali kupi to malteški vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Livaja također daje sve od sebe, ma nema Dalić brige za trud i fokus.

85' - Petković silno želi zabiti gol. Trudi se, trči, dodaje i ubacuje se iz drugog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - 13 udaraca unutar 16 metara, 8 ključnih udaraca, statistika je koja pokazuje raspucanost Vatrenih.

75' - Maltežani su se predali, cure minute do kraja malteške agonije i hrvatske sreće zbog uvjerljive pobjede, uspješno preskočene prve prepreke na putu do SP-a i Katara.

70' - I dalje Vatreni dominiraju ali u slabijem ritmu, kruži ta lopta oko zone malteške reprezentacije. Evo sad i Petkovića koji je u gužvi, ali ništa od pokušaja Livaje na kraju. Napadaju naši nogometaši.

64' - GOOOL - Dvostruki strijelac Majer u svojoj trećoj utakmici u dresu A Hrvatske. Vrhunsko izdanje nasljednika Luke Modrića, kako mu to tepaju mediji, 23-godišnjaka koji se nameće za ozbiljne role u reprezentaciji u budućnosti.

62' - Livaja ulazi, Pašalić koji je zabio gol izlazi.

54' - Zlatko Dalić odmah radi tri zamjene. Iz igre vadi strijelce Ivana Perišića, Andreja Kramarića i Luku Modrića, a u igru su uši Mislav Oršić, Bruno Petković i Nikola Vlašić.

53' - GOOOL - Hrvatska ne staje, Hrvatska trpa. Evo još jednog gola. Napokon je dočekao i svoju priliku Andrej Kramarić i zabio. Bila je to velika greška domaće obrane, a iz daljine je napadač Hoffenheima poslao loptu u gol i tako zaokružio odličnu večer.

50' - Ivan Perišić tuče preko gola. Lovro Majer rasparao je maltešku obranu na pola sad. Kako dečko igra...

47' - GOOOL - Nasljednike Luke Modrića, kako mu tepaju mediji Lovro Majer, zabio je svoj prvijenac za Hrvatsku na novu, treću asistenciju Kramarića.

46' - Počeo je drugi dio. Promjena kod Hrvatske. Brozović je izašao i ostao u svlačionici, Kristijan Jakić je ušao.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Perišić, Duje Ćaleta Car, Pašalić i Modrić zabijali su za Hrvatsku u prvih 45 minuta. U 31. je Brozović nesretno glavom prevario Grbića. No, idemo ka cilju, ka 3 boda koja nam jamče majstoricu s Rusijom za prvo mjesto i SP na Poljudu pred 32 000 navijača. Uvjerljivih je 45 minuta iza nogometaša Zlatka Dalića, a moći će čak Dalić odmoriti neke igrače u nastavku koji slijedi kroz petnaestak minuta.

46' - GOOOL - Luka Modrić zabija za 4-1.

45' - Lijepo je Ivan se riješio svog čuvara u naletu po lijevoj strani

39' - GOOOL - Nasljednik Luke Modrića, kako ga apostrofiraju španjolski, francuski i pomalo hrvatski mediji Lovro Majer, odlično je našao Kramarića, a on dodao Pašaliću za 3-1. Kakvo je to dodavanje bilo, magija, čista magija...

31' - autogol Marcela Brozovića. Šteta... Nismo se ovome nadali, ali Ivo Grbić mora po loptu u mrežu! Ništa nije mogao golman Hrvatske jer je jedan ubačaj s lijeve strane u svoju mrežu poslao nesretno naš adut Marcelo Brozović. Veznjak Intera je u pokušaju izbijanja sam sebe pogodio u glavu i zabio ali za pogrešnu reprezentaciju.

22 - GOOOL - Hrvatska vodi 2-0. Duje Ćaleta Car je na asistenciju iz slobodnjaka Luke Modrića.

20.11 - Ivan Perišić uništava Maltežane svojim driblinzima. Prvi korak, okret i lopta pored stopera, moraju ga povlačiti za dres ne bi li ga zaustavili. Slobodni udarac za Luku Modrića.

18' - Duje Ćaleta Car se bori s napadačima Malte.

17' - Mirno igraju hrvatski nogometaši, od noge do noge, dosta po toj lijevoj strani preko Borne Sose.

15' - Zaleđe je potvrđeno.

13 - Jaooo, nema gola Malte ali kakva je to bila akcija... Upozoranje u svakom slučaju, dobro došlo... Degabriele je bio u nedozvoljenoj poziciji. Opet se gleda VAR.

12' - Lopta je završila u golu Malte ali ništa od toga. VAR će se gledati ali čini se da je bilo zaleđe. Dva naša igrača, niti jedan nije dirao loptu ali procijenjeno je da su utjecali na igru.

6' - GOOOL - Ivan Perišić zabija svoj 32. gol za Hrvatsku. Kakav početak, kao iz snova. Ovo je Ivanu treći gol u ovim kvalifikacijama, čime postaje vodeći hrvatski strijelac. Sosa je napravio inicijalni pritisak u akciji, da bi Modrić ukrao loptu i pronašao Kramarića koji dodaje Perišiću a on je matirao Bonella za 1:0.

5' - Hrvatska ima inicijativu, odmah su dali do znanja što žele i imaju u planu.

3' - Andrej Kramarić je tukao ali odlazi to iznad gola. Prvi udarac Hrvatske i uopće na utakmici.

2' - Malta je imala napad ali ništa nije bilo od toga. Hrvatska kreće u svoj.

1' - Počela je utakmica. Sretno Vatreni, uzmite ta tri boda! Pet igrača u reprezentaciji Hrvatske ima problema s kartonima.

20.43 - Na redu je himna Malte.

20.42 - Ustanite dame i gospodo, svira se himna Hrvatske.

20.37 - 3-4-2-1 je sustav kojim će se Maltežani pokušati suprostaviti Vatrenima. Iako će oni svi biti iza lopte...

20.13 - Rusija uoči utakmice Malte i Hrvatske ima 5 bodova više uz utakmicu više u odnosu na Vatrene.

19.38 - Došli su sastavi. Duje Ćaleta Car, Ivo Grbić i Lovro Majer su iznenađenja Zlatka Dalića. Najveće je zasigurno Ivo Grbić.

19.04 - Nešto manje od sat i 45 minuta ostalo je do početka vrlo važne utakmice Vatrenih u lovu na SP.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Ta‘Qaliju započinje finalni krug utrke prema prvom mjestu u skupini H kvalifikacija za SP. U samo 66 sati Vatreni će odigrati dvije posljednje utakmice. Prva je na redu Malta koja se mora pobijediti ako se misli izboriti majstorica s Rusijom na Poljudu za SP, utakmica odluke za plasman na SP u nedjelju u 15.00.

'Treba se koncentrirati na Maltu'

"Prvo se treba koncentrirati na Maltu. Svi smo već na neki način upisali te bodove s Malte. To nekad mogu biti tvrde i nezgodne utakmice. Na kraju krajeva, dok sam sa Slavenom Bilićem bio na klupi reprezentacije bio sam na Malti. Znalo je s njima biti dosta knap", kazat će Nikola Jurčević s kojim smo jučer napravili razgovor o novom trendu u hrvatskom nogometu, odnosno novim mladim igračima u reprezentativnom sustavu, uglavnom iz Njemačke i jedan iz Austrije. Više o tome čitajte - OVDJE.

Vatreni drugi u skupini

Hrvatska je trenutno drugoplasirana u grupi sa 17 bodova, dva boda manje od Karpinove Rusije na 1. mjestu. Vatreni su već osigurali drugu poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije, nikad teže doduše, pa ih naši nastoje izbjeći jer izravni vlak za Katar, čekiranje karte za Mundijal, je ono što zanima Hrvatsku.

"Danas nikoga nije lagano dobiti. Naravno da Malta nije kategorija Hrvatske ali više nije ni reprezentacija s kojom se lakoćom dobiva s 5-6 na prema 0. Nisu oni rang Gibraltara ili San Marina... Tako da se treba maksimalno koncentrirati, ući u tu utakmicu ozbiljno. Probat ju odigrati na način da se igrači previše ne potroše ali da dobiju jedno samopouzdanje potrebno za Rusiju, tako da treba Maltu odraditi maksimalno profesionalno i onda neće biti problema", rekao nam je popularni Jura.

Debitant Grbić od prve minute na golu Hrvatske?

Uoči utakmice dogodila se velika promjena. Naime, kako pišu Sportske novosti, na golu bi trebao debitirati Ivo Grbić, na desnom beku Josip Juranović umjesto imenjaka mu Stanišića i Lovro Majer umjesto Luke Ivanušeca. Nema sumnje kako je to odlučan i hrabar izbornički potez, govorimo o Grbiću, jer prvi put u povijesti Vatrenih dogodilo se da u jednoj od odlučujućih utakmica između vratnica bude debitant bez ijednog nastupa za reprezentaciju, čak i u prijateljskim dvobojima.

Gvardiol i Lovren centralni stoperski par

U obrani bi trebali zaigrati JoškoGvardiol Dejan Lovren na stoperskim pozicijama, Borna Sosa na lijevom, a Josip Stanišić na desnom boku.

Pašalić bi trebao početi utakmicu, kao i Luka Modrić

Na poziciji zadnjeg veznog trebao bi biti Marcelo Brozović, srednji vezni je Luka Modrić, a malo ispred njega trebao bi početi Mario Pašalić. Na lijevoj strani napada je Ivan Perišić, na desnoj Dinamov Luka Ivanušec, a u samoj špici trebao bi zaigrati Andrej Kramarić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo