DINAMO - SPARTA 3-1 / 'Plavi' 'blitzkriegeom' u drugom dijelu pomeli češkog prvaka u debiju Jakirovića: Ivanušec se u suzama oprostio od Dinama i Boysa

Image
Foto: Pixsell

Dinamo je razbio Spartu 3-1 u prvoj play-off utakmici EL. Jakirovićev debi na klupi Dinama je bio uspješan. Luka Ivanušec se u suzama oprostio od Dinama i Boysa

24.8.2023.
16:22
Pixsell
VOYO logo

Početak: 20.00

Play-off Europske lige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Sparta 3-1

DINAMO (4-2-3-1): Nevistić - Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić - Mišić, Bulat - Špikić, Baturina, Ivanušec - Petković

SPARTA PRAG (3-4-3): Vindahl - Krejči, Panak, Sørensen - Zeleny, Kairinen, Sadílek, Wiesner - Haraslín, Olatunji, Birmančević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Play-off Konferencijske lige

Lille - Rijeka 2-1

LILLE: Chevalier - T. Santos, Diakite, Alexsandro, Gudmundsson - Gomes, Andre - Zhegrova, Cabella, Haraldsson - David

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA: Labrović - Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda - Pašalić, Selahi, Hodža, Vukčević - Janković - Ivanović

U svom debiju na klupi Dinama Sergej Jakirović ostvario je danas navečer u Zagrebu prvu pobjedu, a hrvatski prvak je protiv praške Sparte slavio s 3-1 (1-1) i tako si priskrbio dva gola prednosti za uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman u grupnu fazu Europske lige. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KONFERENCIJSKA LIGA /

Rijeka nakon preokreta izgubila u Francuskoj: Rezultat je itekako aktivan uoči uzvrata na Rujevici

Image
KONFERENCIJSKA LIGA /

Rijeka nakon preokreta izgubila u Francuskoj: Rezultat je itekako aktivan uoči uzvrata na Rujevici

Sparta povela u 39., Plavi izjednačili u 43.

Gosti su poveli u 39. minuti golom kapetana Ladislava Krejčija iz kaznenog udarca. U 44. minuti izjednačio je Dario Špikić na asistenciju kapetana Brune Petkovića. Pobjedu Dinamu donijeli su Dino Perić golom u 59. minuti i Luka Ivanušec koji je pogodio mrežu za konačnih 3-1 u 61. minuti.

Livaković otputovao u Istanbul, Nevestić jedinica

Sergej Jakirović je za svoj prvi dvoboj u ulozi Dinamovog trenera napravio sitne izmjene u početnoj postavi u odnosu na prethodnika Igora Bišćana. Prisiljen je bio umjesto dojučerašnjeg kapetana Dominika Livakovića među vratnice ubaciti Ivana Nevistića te umjesto Josipa Šutala na stopersku poziciju postaviti Dinu Perića. Mihajličenka je na lijevom boku zamijenio Robert Ljubičić, a njegovo mjesto u veznom redu zauzeo je oporavljeni Martin Baturina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je daroviti Dinamov veznjak već u 2. minuti bio u prilici svladati gostujućeg vratara Petera Vindahla, ali je njegov udarac s dvadesetak metara nakon lijepe akcije otišao s krive strane vratnice koju je lopta okrznula.

Gosti su se rijetko otvarali iz svoje obrambene formacije, ali kad su to činili, bili su vrlo opasni. U 11. minuti je Veljko Birmančević prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, a onda je njegov pokušaj ubačaja na suprotnu vratnicu očistio Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 23. minuti se zatresla mreža češke momčadi, ali rezultat je na semaforu ostao nepromijenjen, jer je strijelac Luka Ivanušec bio u očiglednom zaleđu kad mu je Bruno Petković podvalio loptu u kazneni prostor.

VAR intervenirao kod penala Sparte

Udarac iz kuta u 35. minuti za Spartu pokazao se kobnim za domaću momčad. Kratko izvedeno dodavanje, ubačaj na peterac, gdje je uklizao Ladislav Krejči, a lopta se od njegove noge odbila u zrak i završila u rukama Ivana Nevistića. No, sudac Marco Guida dobio je signal iz VAR sobe da je na nakon Krejčijeve noge lopta dirala i ispruženu Perićevu ruku. Nakon kratkog pregleda snimke talijanski sudac je dosudio kazneni udarac. U 39. minuti ga je izveo sam Krejči i poslao neobranjiv udarac uz desnu vratnicu. Nevistić je pogodio stranu, ali nije mogao zaustaviti precizan udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, češka momčad je samo pet minuta imala prednost na Maksimiru. Petković je oteo loptu oko sredine igrališta i krenuo s njom prema suparničkom kaznenom prostoru. Kad je bio došao do šesnaesterca gurnuo je loptu udesno, gdje je Dario Špikić u pravom trenutku ušao i izbjegao zaleđe, a onda vanjskim dijelom desnog stopala pogodio suprotnu malu mrežu.

Mogao je Dinamo do kraja poluvremena doći i do potpunog preokreta, kad je u trećoj minuti dodatka promiješao desni bok gostujuće obrane te s nekoliko metara pucao, ali je lopta išla ravno u Vindahla. Na odbijenu loptu natrčao je Ljubičić, ali je njegov pokušaj bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u drugi dio utakmice ušao u istom ritmu, nastavio napadati i tražiti put prema novom pogotku. No, Moharramijev udarac u 46. minuti, kao ni Baturinini pokušaji u 51. i 53. minuti nisu donijeli promjenu rezultata. Gosti su u 48. minuti mogli doći do gola, ali je Moharrami uspio klizećim startom blokirati udarac Olatunjija s desetak metara.

Dinamo u 59. zabio za 2-1

Dinamo je u 59. minuti došao do toliko željenog pogotka. Nakon ubačaja iz kuta Petković je bio prvi na lopti, ali je njegov udarac danski vratar Vindahl odbio, potom je isto učinio i kad je Ivanušec odbijenu loptu pokušao pospremiti u mrežu, da bi konačno Perić iz neposredne blizine glavom svladao gostujućeg čuvara mreže i tako se na neki način iskupio za skrivljeni jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute poslije nova erupcija oduševljenja na Maksimiru. Na lijevoj strani su kombinirali Ljubičić i Ivanušec, izmijenili su dodavanja, da bi Dinamov reprezentativac sam ostao oči u oči s Vindahlom te odmjerenim udarcem pogodio malu mrežu uz lijevu vratnicu i na najljepši način se oprostio od Dinamovog dresa uoči njegove najavljene selidbe u nizozemski Feyenoord. 

Osvježio je svoju momčad Jakirović u 64. minuti, zamijenio Baturinu novim Dinamovim pojačanjem Lukom Stojkovićem, a umjesto Špikića ubacio Emrelija. Upravo je azerbajdžanski napadač već u 66. minuti došao u priliku, ali je njegov pokušaj otišao s krive strane vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta poslije Stojković je dobio loptu od Ivanušeca na lijevoj strani, sjurio se u kazneni prostor, opalio ljevicom prema suprotnom kutu, ali je lopta prošla uz vratnicu.

Skupo je mogao Dinamo platiti loše reakcije svojih obrambenih igrača u 79. minuti. Ljubičić je prvi pogriješio kad je loše ispao njegov pokušaj ispucavanja lopte iz kaznenog prostora, a Perić je izgubio zračni dvoboj sa suparnikom. Lopta je došla na peterac do samog Jana Kuchte, ali je samo dodao loptu u Nevistićeve ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute poslije probuđeni igrači Sparte su ponovno kombinirali na desnoj strani, Panak je oprobao udarac s dvadesetak metara, ali je Nevistić bio siguran u intervenciji.

Svjesno ili zbog prevelike fizičke potrošnje, Dinamo je gostima prepustio posjed lopte u zadnjih 15-ak minuta utakmice, a to je najbolje koristio Qazim Laci. Kreirao je prilike za suigrače, ali i sam pokušao ugroziti Nevistića u 85. minuti. Njegov udarac sa 20-ak metara Dinamov čuvar mreže je uspio odbiti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanušec za konačnih 3-1

U 87. minuti Jakirović je dao priliku Dinamovim navijačima da ovacijama pozdrave Luku Ivanušeca u njegovom posljednjem nastupu za Dinamo u ovoj eri. Zagrljaji suigrača, Ivanušecove suze i pljesak prema tribinama jasno su pokazale da je Rotterdam njegovo novo odredište.

U sučevom dodatku pokušao je Dinamo ipak doći do četvrtog pogotka. Tamo gdje je utakmicu započeo Ivanušec, završavao je Stojković, ali njegov prodor po lijevom boku na kraju nije završio ni udarcem, ni ubačajem, iako je situacija bila obećavajuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega viđenog, Dinamo zadovoljno može čekati uzvrat u Pragu koji je na rasporedu u četvrtak, 31. kolovoza.

Gotova je utakmica i u Zagrebu. Čestitke i Dinamu i Rijeci na dobroj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica u Lilleu. Rijeka ima aktivnih 2-1 uoči uzvrata na Rujevici. Vodila je 1-0, ali dobila je gol u 89. za 2-1.

91' - Stojković igra odlično, umalo je sad bacio u očaj Čehe - još više!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 6 minuta nogometa na Maksimiru večeras.

89' - Rijeka nije izdržala, Lille je poveo 2-1. Savršenu dugu loptu je poslao Ivan Cavaleiro, koju je pratio Leny Yoro. Skočio je visoko i glavom iz blizine zabio u donji lijevi kut. Labrović tu nije mogao ništa. Šteta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Izlaze Perić i Ivanušec... Ivanušec tužnog lica i u suzama napušta teren. Sutra ujutro putuje u Rotterdam, gdje će u tamošnjem Feyenoordu nastaviti karijeru. Ivanušec se oprostio od Dinama i Boysa golom.

84' - Sparta je sad pritisnula. Dinamo se povukao i čeka šansu iz kontri.

86' - Rijeka i dalje drži 1-1 u Lilleu, kakvo bi to bilo iznenađenje ako ovako ostane... Darko Raić - Sudar odlično je pripremio utakmicu za Rijeku.

78' - Odlični strateg i sportski direktor Darko Raić-Sudar je odlučio u Lilleu unijeti živosti u svoju ekipu. Franjo Ivanović izlazi, a ulazi Silvio Ilinković. Rijeka drži 1-1.

76' - Dinamo je imao problema u završnici dvoboja i protiv Hajduka u obje i protiv AEK-a u obje utakmice. Vidjet ćemo kako će završiti večeras dvoboj?

73 - Lille igra sve bolje i bolje protiv Rijeke, traže rupu u obrani gostiju. Može li Rijeka izdržati?

66' - 12 170 gledatelja u Maksimiru je službeni podatak koji smo upravo dobili.

64 - Opet smo u Zagrebu - Izlazi Baturina, ulazi Luka Stojković. Debi za bivšeg mladog igrača Lokomotive. I odmah euro utakmica. Špikić isto izlazi, Emreli ulazi.

63' - Idemo malo u Lille - Adut Rijeke Niko Janković loše je pucao iz slobodnjaka s velike udaljenosti. Otišlo je to daleko iznad gola.

61' - GOOOL - Blitzkrieg Dinama za 3-1. Luka Ivanušec se od Dinama oprašta sa stilom, ako je to posljednja njegova utakmica za Plave. Krasna kombinacija Ljubičić - Ivanušec. Emotivan trenutak i za Ivanušeca i za Jakirovića. U tri minute Dinamo je dva puta zabio.

Image

61' - Boysi na Sjeveru su se skinuli do pasa i svi kao vojska skaču k'o jedan. Ludilo...

58' - GOOOL - Diiinoooo Peeeriiiić nakon odbijanca, kakav kaos na Sjeveru. Ooooo Dinamoooo, Dinamoooo, Dinamoooo, znaj da te volim ja... Iskupljenje Dine Perića nakon ruke za penal kod 0-1 za Spartu. Zakucao je glavom Perić loptu u mrežu.

Image
Image

51' - Martin Baturina tuče sa nekih 16-17 metara iznad gola Vindahla. Špikić mu je ostavio loptu... Dakle, kombinirali su dinamovci na rubu šesnaesterca, Špikić je to odložio za Dinamovu desetku koja puca silovito, ali malo preko gola. Dinamo djeluje puno opasnije i konkretnije u nastavku. Lakše probijaju češki blok i kreiraju šanse, ali moraju biti vrlo oprezni u obrani.

49' - Ostajemo u Zagrebu jer je uzbudljivo. Treći udarac za Spartu iz kuta. Dinamo još nema niti jedan. Na sreću, ništa od kornera Čeha.

48' - Idemo brzo u Zagreb. Što je sada spasio Moharrami... Raspala se na Maksimiru Dinamova obrana, Olatunju je ostao sam u petercu, opalio po lopti, ali ukazao se iranski nogometaš i blokirao. Da nije, vrlo vjerojatno bi Sparta zabila za vodstvo 2-1.

48' - Nema gola u Lilleu, uf kako je ovo moglo biti kobno... je natrčao na odbijenu loptu na rubu šesnaesterca, ali je pucao visoko iznad gola Riječana. Lopta je otišla u gol-aut i Rijeka će to izvesti.

48' - Ništa od kornera Lillea.

47' - Jao, već smo loptu vidjeli u golu... Jonathan David je pokupio odlično dodavanje unutar šestnaesterca i promašio zicer. Njegov udarac je išao u lijeve rašlje, ali golman se fantastično baca i zaustavlja ovaj pokušaj. Lopta je izvan igre. Lille će imati priliku zabiti iz kornera.

46- Počeo je nastavak, nekih dvije minute nakon Lillea, i u Zagrebu. Sparta kreće prva.

46 - Počeo je nastavak u Lilleu.

U tijeku je oproštajan video Dominika Livakovića na velikim video zidu. Emotivno je na Maksimiru. I sportska redakcija Net.hr-a želi svako dobro u nastavku karijere Dominiku Livakoviću i šalje mu jedno veliko hvalaza svih 8 godina u dresu Dinama.

Jakirović je sve igrače poslao na zagrijavanje pred kraj prvog dijela.

Darko Raić Sudar odlično se taktički postavio u Lilleu, dok je Sergej Jakirović imao nešto manje sreće u svojem trenerskom radu, ali na kraju mu se vratilo golom pred kraj prvog dijela. Lille je, pak, u 43. izjednačio protiv Rijeke nakon opsade rijekih vrata.

Gotova su prva poluvremena u Lilleu i Zagrebu. U 49. je završilo prvo poluvrijeme u Zagrebu, a u 46. minuti u Lilleu. Skoro pa istodobno, manje od minute, razlika je bila u završetku prvog dijela u ove dvije utakmice.

45' - Četvrti sudac je pokazao da će se u Lilleu igrati 5 minuta sudačke nadoknade.

44 - GOOOL - Kakav je posao odradio Bruno Petković koji je sve namjestio Dariju Špikiću za 1-1. Petković je preko čitavog terena povukao, Špikić je bio u naletu na desnoj strani. VAR je potvrdio gol. Brzi povratak Dinama.

43 - Lille je izjednačio na 1-1. Lijep pogodak postigao je Edon Zhegrova.

39' - Ivan Nevistić na vatrenom ispitu. Sparta vodi 0-1. Krejči je siguran s bijele točke.

38' - PENAL za Spartu. Ma ne, ne.... Majko draga....

36' - U Zagrebu nema promjene na semaforu. 0-0. Ali, imamo VAR provjeru. Dino Perić bio je u sumnjivoj situaciji diranja rukom loptu.

33' - Lille protiv Rijeke ima 67% loptu u nogama. Dakle, Riječani se brane, ali imaju 1-0. Lille isto kao i Dinamo, steže obruč ispred suparničkog gola.

25' - Skočio je Zapad sa svojih mjesta, Sjever se primio za glavu kolektivno... Još jedna dobra akcija Dinama, ali su se prekombinirali. Ivanušec je primio dobar Špikićev pas i ušao u peterac, proigrao je Baturinu koji je proslijedio na Bulata koji je pucao, ali preko gola. Dinamovci su pojačali ritam i steže se polako obruč oko češkog gola. Boysi pjesmom nose dinamovce.

23' - GOOOL u Lilleu - Marco Pašalić hladnokrvno gura loptu pokraj golmana. Armada je u transu. 1-0 vodi Rijeka. Briljantan gol... Nakon izgubljene lopte Marco Pašalić je brzo izašao u kontru jedan na jedan i završio ju tako da je lagano svladao golmana preciznim šutem s poludistance.

Image
Image

23' - Nema GOLA - Zabio je Ivanušec na opće oduševljenje maksimirskoh tribina, ali bilo je zaleđe. Petković ga je proigrao u petercu, Ivanušec je pogodio donji desni kut, ali kratko se radovao. 

17' - Talentirani reprezentativac Luka Ivanušec sjajno igra zasad, a ovaj susret itekako je poseban. Bit će mu to, kako sad stvari stoje i pod uvjetom da se nešto ne promijeni, posljednji u dresu Dinama. Kako smo već pisali, Luka će se u sljedećim danima pridružiti Feyenoordu i želi se oprostiti od navijača, od Bad Blue Boysa, u najboljem mogućem svjetlu. 

11' - Vraćamo se u Zagreb. Au, Sparta je mogla zapriti Dinamu: Birmančević je prošao pored dvojice igrača, ušao u peterac Dinama i poslao loptu pred gol, ali Moharrami je bio koncentriran i odbio je loptu u aut. 

4' - Idemo odmah do Lillea, tamo je Rijeka umalo zabila, povela s 1-0. Ivanović je iskoristio veliku pogrešku Lilleove obrane, točnije stopera Diakitea i istrčao sam ispred Chevaliera koji mu je uspio obraniti udarac. Htio ga je riječki napadač obići, ali nije uspio pospremiti loptu u mrežu. Šteta, baš velika šteta...

2' - Kakva šansa za Dinamo. Martin Baturina pogodio je okvir gola udarcem izvana, Petković mu je namjestio udarac.

1' - Počela je utakmica i u Zagrebu. Sretno Dinamo. Prvi napad je za Plave.

1' - Počeo je dvoboj na Decathlon Areni u Lilleu. Sretno Riječanima na velikom ispitu u Francuskoj. HNK Rijeka kreće prva sa centra.

19.58 - Evo nam i igrača Dinama. Dinamo je u plavoj varijanti,Sparta u žuto-bordo varijanti.

19.57 - Sergej Jakirović dobio aplauz prilikom izaska na maksimirski travnjak. Ovo je 367 euro utakmica za Dinamo.

19.56 - Dinamo i Sparta u Kranju su ovog ljeta odigrali pripremnu utakmicu tada je završilo 1-1.

19.00 - "Prije utakmice navijači Rijeke, njih nekoliko stotina okupili su se na glavnom gradskom trgu u Lilleu. Verbalno su "počastili" i sad već bivšeg trenera Sergeja Jakirovića", javljaju Sportske novosti.

18.52 - Evo nam i sastava za zagrebački euro dvoboj. Nevistić je na golu umjesto Livakovića koji je danas otputovao u Istanbul u zagrljaj Feneru. Perić umjesto Šutala koji je isto napustio klub. Ljubičić će igrati na lijevom beku, Mišić, Bulat i Špikić vodit će veliku bitku sa suparničkim igračima u sredini terena, a Baturina, Ivanušec i Petković bit će tri najofenzivnija igrača Sergeja Jakirovića, s tim da će desetka Baturina puno pomagati u kreaciji, Ivanušec će isto imati svoje zadaće u veznoj liniji, a Petković će biti udarna igla, sa svojim poznatim ubacivanjem u vezni red, zadržavanjem, zagrađivanjem lopte i prosljeđivanjem iste prema naprijed. Bruno će biti i kapetan Dinama.

DINAMO (4-2-3-1): Nevistić - Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić - Mišić, Bulat - Špikić, Baturina, Ivanušec - Petković

SPARTA PRAG (3-4-3): Vindahl - Krejči, Panak, Sørensen - Zeleny, Kairinen, Sadílek, Wiesner - Haraslín, Olatunji, Birmančević

18.47 - Stigli su sastavi za utakmicu Lille - Rijeka u Lilleu. Kod Rijeke bi trebalo to biti 4-4-1-1, s povučenim Jankovićem iza napadača Ivanovića. U igri su dva lijeva beka, Goda i Vukčević.

LILLE: Chevalier - T. Santos, Diakite, Alexsandro, Gudmundsson - Gomes, Andre - Zhegrova, Cabella, Haraldsson - David

RIJEKA: Labrović - Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda - Pašalić, Selahi, Hodža, Vukčević - Janković - Ivanović

18.31 - Dobili smo inforamaciju iz Dinama koju prenosimo u cjelosti:

"Na poluvremenu utakmice pozivamo navijače da ostanu na svojim mjestima i poslušaju spikera. Spremamo video vezano za Livakovića koji će biti na semaforu".

18.28 - Dobar dan dragi čitatelji Net.hr portala, navijači i simpatizeri Dinama i Rijeke, nogometni zaljubljenici, Hrvati i svi koji ste večeras s nama. Pred nama su dvije ključne rekli bi, euro utakmice Dinama i Rijeke u specifičnim okolnostima. I Zagrepčani i Riječani imaju debi na klupi glavnog trenera kluba. Jakirović debitira protiv Sparte Prag u play-offu Europske lige, dok u istom rangu, samo drugom natjecanju - Konferencijskoj ligi, Darko Raić Sudar kao sportski direktor HNK Rijeka debitira protiv jakog fancuskog Lillea na klupi prve momčadi kluba.

Najava

I Dinamo i Rijeka večeras imaju sličnosti u svojim nastupima u Europi. Oba kluba nastupaju u doigravanju svojih euro natjecanja s novim trenerima. Sergej Jakirović je trebao biti s momčadi HNK Rijeka u Lilleu, ali u ponedjeljak je ekspresno postao glavnim trenerom Dinama.

Promjene na klupama prve momčadi

Damir Mišković i ekipa s Rujevice brzo su reagirali i njegovu zamjenu pronašli u Gorici. Željko Sopić preuzeo je momčad Rijeke koji će imati predstavljanje sutra. Rijeku u Lilleu vodi Darko Raić Sudar.

Obojica nisu imali puno vremena za uigravanje bilo čega, pa će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti reakcija igrača Dinama i Rijeke protiv Sparte u Zagrebu i jakog Lillea u gostima.

Sergej Jakirović jučer je predstavljen u Zagrebu. Upravo na naše pitanje, na otvaranju dijela pressice kad novinari postavljaju pitanja, Sergej Jakirović nam je rekao:

Jakirović: 'Moramo biti maksimalno koncentrirani'

"Najviše se u tako kratkom periodu može napraviti s te psihološke strane. Imali smo jučer jedan kvalitetan sastanak. Naravno, popričao sam, hajmo reći, sa senatorima koji su jako važni, s mladim igračima koji su dosta živnuli jučer. Energija je ta koja će igrati glavnu ulogu. Mi moramo napraviti sve da budemo maksimalni. Koncentracija mene i ekipe je na Spartu. Nisam imao puno vremena za pripremu, ali sam iskoristio sve dostupne informacije. Znam da je Dinamo s njima igrao prijateljsku u pripremama. Pričao sam na tu temu s igračima i napravit ćemo sve da u Prag idemo sa što boljim rezultatom".

Željko Sopić toliko je kratko u klubu da se nije ni stigao pojaviti niti oglasiti za javnost kao novi trener prve momčadi HNK Rijeka. O nekakvim uigravanjima da ne govorimo. Lille je francuski uglednik i za Željka Sopića ovaj dvoboj bit će sličan onom kad je vodio Dinamo na Maksimiru protiv Juventusa.

Naravno, niti malo emocijom, jer je u srcu Sopića Dinamo ipak klub za koji navija i koji najviše voli, ali nema sumnje kako će dati sve od sebe da s Rijekom poluči uspjeh. Sopić je preveliki profesionalac, osebujan lik čija energija će u utakmici protiv Lillea biti jako bitna.

Jer, upravo energija je ono što će biti pogonsko gorivo Rijeke u Lilleu, u lovu na iznenađenje. Darko Raić Sudar napravio je sve u svojoj moći da pripremi momčad, naravno i energijom.

U lipnju mjesecu, nakon završetka HNL sezone, telefonski smo razgovarali sa Željkom Sopićem. Tada nam je rekao:

"To kad smo trenirali usred noći je bilo nakon Šibenika, to sam najavio već prije. Gledajte, za medije je sve to zanimljivo, ali realno dogovorio sam sa svojim kondicijskim trenerom, naravno, pitam sve za mišljenje, iako je zadnja uvijek moja, ali to je bila situacija kad sam jednostavno rekao da je to takva situacija u kojoj ćemo jednostavno poslati neku poruku s tim treningom i Šibeniku i svima. Gledajte sad što ću vam reći - to je neobičan potez po pitanju toga što to nitko drugi ne radi. U tom trenutku imao sam devet dana do sljedeće utakmice s Rijekom i znam da, ako želim igračima dati dva slobodna dana, da taj trening moram odraditi. Nekonvencionalno, ovako - onako, ma nije to".

Nakon toga, Željko Sopić došao nam je i u studio i u skoro sat i 40 minuta govorio o sebi, životu, ludim i zanimljivim situacijama iz karijere, igračke i trenerske. Sopićevo gostovanje možete pogledati u priloženom videu ispod.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo