UOČI VAŽNE UTAKMICE / Postavili smo Sergeju Jakiroviću ukupno 5 ključnih pitanja: 'Imao sam dobar sastanak sa Šimićem o sportskoj politici'

Sergej Jakirović predstavljen u Maksimiru

23.8.2023.
12:54
VOYO logo

Dinamo je danas prijepodne u Maksimiru predstavio novog trenera prve momčadi, uspješnog Sergeja Jakirovića.

Image
NET.HR DONOSI /

Pet poznatih trenera odgovorilo nam je na pitanje dana o potezu koji je bez presedana: 'Kralj je mrtav, živio kralj'

Image
NET.HR DONOSI /

Pet poznatih trenera odgovorilo nam je na pitanje dana o potezu koji je bez presedana: 'Kralj je mrtav, živio kralj'

U manje od sat vremena otišao je tijekom ponedjeljka Igor Bišćan, a njegovom zamjenom imenovan je Jakirović koji je iznenada, neočekivano, napustio klupu HNK Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je Jakirović odradio prvi trening i upoznao se s momčadi, a već u četvrtak debitira na klupi kluba koji mu je veliki izazov i na čiji zov se nije mogao oglušiti.

Zagrebački plavi, naime, u Maksimiru od 20 sati igraju prvi susret play-offa Europske lige protiv Sparte Prag. I dalje sve u klubu boli tragično ispadanje iz Lige prvaka od AEK-a, no moraju se okrenuti drugim ciljevima, a to je plasman u grupnu fazu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakirović je prvi put sjeo pred novinare kao trener Dinama te najavio susret s češkim prvakom. Portal Net.hr bio je na licu mjesta i Sergeju Jakiroviću postavio ukupno 5 ključnih pitanja - o tome što je napravio u ovih dan i pol, dakle za kratko vrijeme, da se podigne momčad, tj što se uopće i može napraviti u tako kratkom roku? Drugo pitanje je bilo vezano za Stojkovića i Kačavendu, kakva je situacija s njima?

Treće pitanje plasirano mu je o trenerskim postulatima koje gaje, a o kojima je govorio na pressici. Četvrto je bilo o važnosti Boysa za uspjeh Dinama i posljednje je bilo o pojačanjima. U priloženom videu možete vidjeti Jakirovićeve odgovore na dva naša pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se može u kratkom periodu da dignete momčad na viši nivo?

"Najviše na psihološkoj strani, imali smo kvalitetan sastanak, pričamo sam sa senatorima koji su ključni, ali i mladima koji su živnuli jučer. Energija će imati glavnu ulogu, moramo biti maksimalni sutra, nisam imao vremena da skautiram Spartu, ali sam pokušao sve kako bi ih bolje upoznao. Igrao je Dinamo s njima na pripremama, pripremit ćemo se i vjerujem da ćemo pobijediti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je situacija s Kačavendom i Stojkovićem?

"Stojković je jučer potpisao za Dinamo, bio predstavljen i bio na treningu. Kačavenda? Radi se na tome, jučer sam imao dobar sastanak sa gospodinom Šimićem o sportskoj politici, tu volim biti involviran i upućen. Svi moramo raditi dobro za momčad, dovoditi igrače koji će raditi razliku u momčadi. Iskazali su maksimalnu susretljivost, radimo na puno toga. Kačavenda? Puno sam čitao, nisam bio u klubu. Sretan sam što je Stojković došao u Dinamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo