DEBITIRAO POBJEDOM / Jakirović otvorio dušu: 'Znam ja koja je istina, mene nitko nije pitao gdje sam bio 2015.'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Drago mi je što je Luka zabio, idealan scenarij, kao u nekom filmu. Odlasci su neminovnost. Moramo sad tražiti novog Ivanušeca, novog Livakovića", rekao je između ostalog trener Dinama Sergej Jakirović.

24.8.2023.
22:36
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U svom debiju na klupi Dinama Sergej Jakirović ostvario je prvu pobjedu, a hrvatski prvak je protiv praške Sparte slavio s 3-1 (1-1) i tako si priskrbio dva gola prednosti za uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman u grupnu fazu Europske lige.

Image
DOČEK U ISTANBULU /

Livaković je uoči europske utakmice Fenerbahčea izašao na teren: Pogledajte kako su ga navijači dočekali

Image
DOČEK U ISTANBULU /

Livaković je uoči europske utakmice Fenerbahčea izašao na teren: Pogledajte kako su ga navijači dočekali

Gosti su poveli u 39. minuti golom kapetana Ladislava Krejčija iz kaznenog udarca. U 44. minuti izjednačio je Dario Špikić na asistenciju Brune Petkovića. Pobjedu Dinamu donijeli su Dino Perić golom u 59. minuti i Luka Ivanušec koji je pogodio mrežu za konačnih 3-1 u 61. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako emotivan tjedan. Nije lako, bez obzira što ljudi mislili, teške su to odluke. Takav je život i takav nogomet. Jako sam ponosan na dečke kako su odigrali. Pokazali su jako mentalno stanje, vratiti se nakon 0:1 s energijom, trebao nam je gol, izjednačili smo u pravo vrijeme. Na poluvremenu smo se korigirali, odlično ušli u drugi dio, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo zabiti", započeo je trener Dinama Sergej Jakirović pa nastavio:

"Drago mi je što je Luka zabio, idealan scenarij, kao u nekom filmu. Odlasci su neminovnost. Moramo sad tražiti novog Ivanušeca, novog Livakovića. Sjajna pobjeda, ovo je izrazito važno nakon svega što se izdogađalo u zadnjih 10 dana. Bit će nam ovo veliki vjetar u leđa. Nama je svaka sljedeća utakmica finale i u svakoj idemo po maksimum. Čekaju nas Rijeka i Osijek, morat ćemo se baciti na glavu, svaki igrač je važan kad igramo svaka tri dana. Bit će rotacija, svi će dobiti priliku, a na njima je da tu priliku opravdaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sparta? Sve očekivano. Izrazito visoka ekipa. Bilo je bitno da budemo koncentrirani u prekidima. Jedino iznenađenje je da je umjesto Kuchte igrao napadač broj 7, ne znam sad kako se zove. Dvaput je udario laktom u glavu tako da je mogao dobiti i crveni. Sudački kriterij? Upitan."

Dinamo u nedjelju dočekuje Rijeku u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam ja koja je istina, nema razloga da ulazimo u to. Najlakše je sve okriviti na mene. Ja sam ta persona non grata. Zaboravlja se što sam ja napravio, a ja znam što sam napravio i kakvu sam ekipu ostavio. Za godinu dana će biti vjerojatno par transfera po 3-4 milijuna eura. Atmosfera će biti nabrijana, kolega Sopić je moj prijatelj, uzeo je ovdje s Goricom bod. Pokušat ćemo sve da pobijedimo, ali najbitnije mi je da mi damo sve od sebe, a onda to publika prepozna."

"Ambicija? Mene nitko nije pitao gdje sam bio 2015. godine. Nitko me nije pitao ništa kad sam dobio dvaput otkaz. Samo moja ekipa i ja znamo što se događalo. Ako nemaš ambiciju, ne možeš ništa napraviti u životu. Bit će uspona i padova, ali vjerujem više uspona."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo