NE DVOUMI SE NITI SEKUNDE /

Dinamo protiv Qarabaga kreće u lov na Ligu prvaka: 'Plavi imaju veliku šansu. U formi su, bolji su i jako je bitno da su dobro ušli u sezonu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski prvak Dinamo od 21.00 igra prvu playoff utakmicu Lige prvaka protiv Qarabaga

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

20.8.2024.
7:03
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama večeras od 21.00 na Maksimiru igraju prvu playoff utakmicu Lige prvaka protiv Qarabaga, prvaka Azerbajdžana. Plavi su u sezonu ušli uvjerljivo. Od tri ligaške utakmice, u sve tri Dinamo je pobijedio. Istru su po oluji u Zagrebu počastili petardom (5-0).

Image
PLAVI SPAŠAVAJU HR NOGOMET /

Dinamo radi ponizno i u tišini: 'Tako rade veliki, ali krajnje je vrijeme da svi otvorimo oči'

Image
PLAVI SPAŠAVAJU HR NOGOMET /

Dinamo radi ponizno i u tišini: 'Tako rade veliki, ali krajnje je vrijeme da svi otvorimo oči'

Na Opus Areni pokazali su karakter, nakon što su preokrenuli 1-0 u 1-2 slavlje, golom Ristovskog u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. Prošlog su petka s 3-0 školovali Šibenik. Međutim, Europa nije HNL i ovo će biti prva utakmica za Dinamo u jednom euro natjecanju ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daniel Šarić bivši je hrvatski nogometaš i reprezentativac. Za Dinamo je igrao u periodu od 1995. do 2000. i nastupio u 102 utakmice uz 9 golova, prema podacima s interneta. Najavio nam je večerašnju utakmicu.

"Dinamo je favorit protiv Qarabaga, bez podcjenjivanja ikog. Qarabag je iznimno nezgodan, ali tvrdi da je Dinamo kvalitetniji i ima veliku šansu proći u Ligu prvaka. To bi bilo dobro i financijski. Dobro su otvorili sezonu i sad je došao trenutak da se jednu jako bitnu stvar riješi u svoju korist. Nadam se slavlju Dinama i ulasku u Ligu prvaka, ali bit će teško", govori Daniel Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama Sergej Jakirović, pred kojim je najveća utakmica u karijeri, probao je dvije formacije - 4-2-3-1 i 3-4-1-2. Momčad je u mogućnosti za vrijeme utakmice mijenjati sustav bez da igra šepa. Ovisno o tome napada li s dva napadača ili s jednim isturenijim. 4-2-3-1 formacija više pogoduje Pjaci i Hoxhu, a 3-4-1-2 Petkoviću i Kulenoviću kad igraju zajedno u napadu. Martin Baturina će danas imati vrlo važnu ulogu u veznom redu, isto kao i Josip Mišić, zadnji vezni. Dvojac koji će u svojim rukama držati ključeve igre Dinama protiv Qarabaga morat će biti na nivou.

"Prvu utakmicu Dinamo igra doma, a zna se da u takvom rasporedu i u ovakvoj utakmici moraš napraviti prednost pred uzvrat. Gol u gostima više ne vrijedi. Dinamo je bolji, kvalitetnii, samo treba vidjeti kako će momčad reagirati. Jako je bitno da je Dinamo otvorio prvenstvo, u dobroj su formi. Ma, Dinamo će to proći. Nadamo se predstavniku u Ligi prvaka. Sretno Dinamo", zaključio je Daniel Šarić.

POGLEDAJTE VIDEO: Lončarević: 'Sve što se u tom periodu dogodilo s Nikom bila je priprema za njegov odlazak iz Dinama u Hajduk'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo