LEGENDARNI ŽUTI U STUDIJU NET.HR-A / Robert Prosinečki otvorio dušu: 'Stari mi je kao nevjerojatan dinamovac teško podnio odlazak u Zvezdu, a to da nisam volio trenirati su priče. Pa, tko voli suhe treninge?! Moglo se pušiti i igrati, pa u Realu sam znao 10 igrača koji su pušili, ali nikad u javnosti'

Robert Prosinečki u studiju Net.hr-a

14.10.2022.
6:31
VOYO logo

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, posljednji nogometni romantičar Robert Prosinečki, gostovao je u studiju Net.hr-a. U opsežnom razgovoru s jednim od najpopularnijih nogometnih likova na ovim prostorima koji obožava biti trener i raditi taj posao, napravili smo presjek od najnovijih aktualnosti preko njegove velike karijere i upečatljivih detalja, pa do ostalih zanimljivosti...

'Uspjeh u Čileu 1987. nas je sve lansirao'

Image
POSLJEDNJI NOGOMETNI ROMANTIČAR /

'Niti više pijem, niti igram. Pušenje nisam smanjio. Nego, da vam sad nešto objasnim o ta naša dva velika talenta'

Image
POSLJEDNJI NOGOMETNI ROMANTIČAR /

'Niti više pijem, niti igram. Pušenje nisam smanjio. Nego, da vam sad nešto objasnim o ta naša dva velika talenta'

"Uvijek možeš više ili manje dobro, ali ja sam zadovoljan svojom karijerom. Imao sam čast i veliku sreću da sam igrao u Realu i Barceloni, dvije ekipe za koju će mnogi reći da su najveće ikad. Zadovoljan sam karijerom. Posebno bih spomenuo Čile i 1987. kad smo osvojili juniorsko SP s Jugoslavijom. Sve nas je to tada nekako lansiralo. Vidjeli su da tamo igraju neki klinci dobar nogomet. Biti svjetski prvak nije mala stvar. To SP nam je puno značilo", kazao nam je Robert Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako gleda na Dinamo i nastupe u Ligi prvaka i zašto priliku Dinama vidi protiv Milana u Zagrebu?

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

'S Milanom se može igrati, protiv njih u Zagrebu vidim šansu'

"Je da je Milan prvak Italije, ali s njima se može igrati. Dinamo je izvanredno počeo. Malo je ljudi očekivalo pobjedu protiv Chelsea. Dinamo može parirati svakoj ekipi, parirao je u jednom dijelu i u Milanu. Oršićevi golovi nisu više slučajni. Teško je, doduše, odmah igrati sa dvije špice. Dinamo ima kvalitetu da uhvati treće mjesto i prezimi u Europi. Kako bilo, Dinamo je dosad napravio dobar rezultat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što očekuje od reprezentacije Hrvatske na Mundijalu, kako vidi kvalitetu momčadi i zašto je Zlatko Dalić napravio vrhunski posao smjenom generacije i dobivanjem na širini u ključnom trenutku?

"Ekipa Luke Modrića je napravila nevjerojatnu stvar 2018., a Zlatko Dalić je nakon toga dobio takvu širinu da ima slatke brige. Imamo i adute u napadu. Imamo mlade igrače koji rade razliku. Mali Sučić iz Salzburga je top klasa. Nevjerojatno, tako smo mala zemlja, a tako talentirani za sve, ne samo nogomet. Ovaj Mundijal će biti zanimljiv. Imamo kvalitetu, širinu, vidjet ćemo. Mislim da ćemo proći grupu, a u nokaut sistemu svatko svakog može dobiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Net.hr
Image
Foto: Net.hr

'Čitava moja karijera veže se s Ćirom'

Između ostalog, ispričao nam je Robi i o onom slučaju sa Ćirom kad ga u Dinamu pod Ćirinim vodstvom nisu prepoznali kao mladog nogometaša koji treba ostati u Maksimiru. Govorio je pritom i o svom odlasku u Crvenu Zvezdu, te objasnio zašto je mladi Martin Baturina klasa.

"Cijela moja karijera se veže sa Ćirom. Ćiro i ja smo u dobrim odnosima. Nemam apsolutno više problem sa Ćirom. Mogao si biti ljut kao klinac, otišao si u neki drugi klub, neki drugi grad, što nije bio moj grad ni moj klub. Možeš u jednom periodu biti ljut na nekog, ali može ti biti i motiv da ti pokažeš da vrijediš. Ispalo je super u Zvezdi. Ostvarili smo velike rezultate".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio nam je li Franjo Tuđman inzistirao na njegovom dolasku u Dinamo ljeta Gospodnjeg 1997.?

'Moj stari je bio jedan od inicijatora povratka u Hrvatsku i dolaska u Dinamo'

"Puno stvari se potrefilo tih godina. Svi su htjeli van, a ja sam se vratio. U biti moj pokojni stari koji je bio nevjerojatni dinamovac bio je jedan od inicijatora da se ja vratim u Hrvatsku, uz Canjugu i Franju onda valjda sigurno. Tata je oduvijek samo htio da mu sin igra u Dinamu. Sve je napravio da se vratimo u Hrvatsku kad sam još bio dijete i da njegov sin igra u Dinamu, jer ja sam rođen u Njemačkoj. S deset godina sam se vratio iz Njemačke, kasnije prošao i sve uzraste u Dinamu, debitirao i onda se dogodilo da sam otišao u Zvezdu. Moj pokojni stari je to jako teško podnio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno je stavio točku na i fame, svakojakih priča da nije volio trenirati, ali i priznao da nikad nije volio suhi dio kondicijske pripreme.

"Ma priče su da nisam volio trenirati. Obožavao sam trenirati. Nikad nisam htio demantirati neke stvari. Imam neko svoje mišljenje. Pa tko voli suhe treninge?! Ni ovi koji pričaju da ih vole, ne vole. Uvijek sam volio trenirati, s tim nisam imao problema, tek u datom trenutku s ozljedama. Nikad se nisam ni skrivao da pušim. U Realu sam znao 10 igrača koji su pušili, ali nikad u javnosti. Pa nije pušenje najveći grijeh. Evidentno da je loše, štetno, ali pušit i igrat se može, evidentno je da može, ja vjerujem da može. Iako je sad drugačije nego prije, malo je drugačije ipak bilo u moje vrijeme. Danas se sve u gram gleda i radi, da bi trajao dugo moraš biti posvećen potpuno sportu i fizičkoj pripremi. Svaka čast Luki Modriću, on živi samo za nogomet, posvećen je u potpunosti pa tako toliko traje. I ja i moja generacija bi igrali i sad, mogli bi igrati isto. Igrao bi i ja i to jako dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mark Viduka je bio neviđeni centarfor'

Za Mark Viduku je rekao kako je on bio neviđeni centarfor...

"Strava, jedan od boljih kojeg sam vidio, ali njegova kvaliteta nekako tada, bila je to jaka momčad, nije toliko došla do izražaja. Bio je izvanredan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bi li jednog dana Robert Prosinečki vodio Dinamo i (li) Hajduk?

"To su dva naša najveća kluba. Potrefilo se da sam vodio Crvenu Zvezdu, ali oni su jedini bili koji su došli i zvali. Pusti sad ljubav. Ovdje me još nikad nitko nije zvao. Nikad niti u jednom trenutku nije došao nikakav razgovor s nekim iz Hajduka i Dinama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O čemu smo još razgovarali s Robijem pogledajte u priloženom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo