ROBERT PROSINEČKI / Kad Žuti priča, svi slušaju: 'Ne znam je li Bruno Petković uopće igrač šesnaesterca? Nije to onaj Bruno kojeg Dinamo treba, ima tu puno toga'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Robert Prosinečki (53) za Net.hr komentira Dinamo protiv Seville i Brunu Petkovića

25.2.2022.
11:43
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama hrabro su pali od trenutno drugoplasirane momčadi La Lige, jake Seville. Pobjeda od 1-0 jučer na Maksimiru, protiv jednog takvog suparnika, bez dva igrača kao što su Ademi i Ivanušec (plus obrambeni pouzdani Perić i Danac Lauritsen, te napadač Andrić) nije mala stvar, ali pobjeda je pirova, jer Andalužani idu u osminu finala Europske lige (ukupnih 3-2)...

'Dinamo je imao šanse, bilo je super kad pogledaš, ali ostaje žal'

"Pobjeda uvijek vrijedi, to sigurno, pogotovo protiv jednog takvog suparnika. I za samopouzdanje, kao i za dalje. Ali, najgore kad ovako dobro igraš, ali ne prođeš. Dinamo je u jednom trenutku imao šanse. U biti, kad malo bolje pogledaš, bilo je super, jer su dinamovci dali maksimum, odnosno napravili su maksimalno sve. Nažalost, nije bilo dovoljno, je*iga. To je taj žal koji ostaje, ali igra Dinama je bila dobra, bili su borbeni, imali su momci u jednom trenutku i tu inicijativu da se da i taj drugi gol", kazao nam je u petak ujutro jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, legendarni Robert Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRIBINE GA ZAZIVAJU /

Modri nisu ni svjesni kakvu zvijer imaju. Hoće li najpodcjenjeniji igrač HNL-a nakon ovoga konačno dobiti šansu u Dinamu?

Image
TRIBINE GA ZAZIVAJU /

Modri nisu ni svjesni kakvu zvijer imaju. Hoće li najpodcjenjeniji igrač HNL-a nakon ovoga konačno dobiti šansu u Dinamu?

Popularni Žuti tijekom svoje karijere, između ostalog, 5 godina igrao u Španjolskoj, te je kao takav itekako dobro upoznat s tamošnjim nogometom. Od 1991. kad je iz Crvene zvezde prešao u Real Madrid, pa sve do 1997. kad je završio igranje u La Ligi u dresu upravo Seville. Tri godine Prosinečki je igrao za Kraljeve, po je godinu proveo u Real Oviedu i Barceloni, pa se zaputio u Andaluziju i u Sevilli igrao jednu godinu. Prema podacima dostupnim na internetu, Žuti je u Španjolskoj odigrao ukupno 124 službene utakmice i postigao ukupno 21 gol. Najviše je zabio u Realu (10), logično jer je i igrao najduže, a u Real Oviedu je postigao 5 golova u tri nastupa.

'Što bi bilo, kad bi bilo...'

Za Barcu je odigrao 20 službenih utakmica i zabio 4 gola, dok je u Sevilli zaigrao 19 puta u službenim susretima uz dva gola pritom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je igrao bez dva vrlo bitna igrača Ademija i Ivanušeca. Možda bi s njima bilo drugačije... Što bi bilo, kad bi bilo... Ovo je sigurno bila jedna dobra utakmica Dinama u kojoj su pokazali karakter i da se mogu nositi s jednom velikom Sevillom. Znate kako je, dosta mi podcijenjujemo ovakve trenutke. Morate znati, svi moraju imati na pameti kako je Sevilla ipak jedan veliki klub. Imaju 6 osvojenih, što Europskih liga, što bivši Kup Uefa, znaju pobjeđivati u ovom natjecanju. Ovih 1-0, pirovih nažalost, veliki je ipak rezultat za Dinamo jer je pobjeda nad jakom Sevillom".

Neizostavno pitanje za Roberta Prosinečkog bilo je i ono za Brunu Petkovića, koji se protiv Seville baš i nije vidio. Njegova loša igra traje sad već dugo, predugo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bruno sigurno može bolje".

'Bruno Petković nije onaj Bruno kojeg Dinamo treba'

Na naše pitanje stoji li možda Petković predaleko od gola, odnosno bi li trebao biti više u boxu (šesnaestercu), Robi nam govori:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam da li treba, je li Bruno uopće i igrač za box? To treba vidjeti... Ima tu puno toga, ali Bruno Petković sigurno nije onaj Bruno kojeg Dinamo treba i očekuje, onaj pravi Bruno Petković. Međutim, nadam se da će opet biti", zaključio je Robert Prosinečki.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo