NIŠTA OD EUROPE / Rijeka na Rujevici izgubila od PAOK-a i ostala bez nastupa u Konferencijskoj ligi

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Grčka momčad pokazala je puno više nego u prvoj utakmici i zasluženo se plasirala u europsko natjecanje

26.8.2021.
22:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka neće ove sezone igrati u Konferencijskoj ligi. U posljednjem je pretkolu u dvije utakmice od njih bio bolji PAOK koji je u dvije utakmice ukupno pobijedio 3:1.

Nakon što je Rijeka iz prve utakmice izvukla 1:1, primivši gol u posljednjim trenucima susreta, na Rujevici je PAOK rutinski odradio posao i slavio 2:0. Grci su u ovoj utakmici pokazali da su, objektivno, jači sastav od Rijeke, pogodili su nekoliko puta okvir gola tijekom utakmice i stvorili puno više prilika od domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAOK je na Rujevici stigao do vodstva već u 10. minuti, kad je pogodio El Kaddouri. Marokanac je nekoliko minuta prije pogotka zatresao vratnicu, ali je onda nakon toga iz bolje pozicije bio precizan. Pogledajte njegov pogodak:

Promjene nisu donijele preokret

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Rijeka je imala u 37. minuti. Abass je ubacio s desne strane, a Ivan Tomečak je sa 12 metara poslao loptu visoko preko grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 41. minuti su gosti još jednom pogodili gredu zahvaljujući Prskalu koji je vršcima prstiju spriječio Marokanca El Kaddourija da postigne svoj drugi pogodak.

Image
SVI SU DOŠLI /

Dugo Rujevica nije ovako izgledala, sjajnu atmosferu napravili su mnogobrojni riječki navijači

Image
SVI SU DOŠLI /

Dugo Rujevica nije ovako izgledala, sjajnu atmosferu napravili su mnogobrojni riječki navijači

Goran Tomić je pokušao nešto promjenama na poluvremenu, kad je umjesto Vukčevića ubacio Selahija, a umjesto Lepinjice Gnezdu Čerina, međutim do izglednih prilika za pogodak Rijeka jednostavno nije mogla doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna je stigla u 80. minuti, kad je Escoval izgubio loptu u kaznenom prostoru, a Austrijanac Thomas Murg lakoćom pogodio mrežu.

Tako je Dinamo ostao jedini hrvatski predstavnik u europskim natjecanjima, a suparnike u grupnoj fazi natjecanja Europske lige hrvatski prvak će saznati u petak, od 12 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - PAOK 0:2 (1:3 ukupno)

Rijeka: Prskalo; Krešić, Escoval, Galović – Vukčević, Lepinjica, Pavičić, Tomečak – Ampem, Abass – Drmić

PAOK: Paschalakis; Varela, Crespo, Vierinha, Taylor – Kurtić, Schwab – Biseswar, El Kaddouri, Živković - Šviderski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

90' Igrat će se još 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Evo zamjene kod Rijeke. Ulazi Obregon, a izlazi Drmić.

80' Skupa greška igrača Rijeke rezultirala je pogotkom PAOK-a. Igrač s klupe Murg je zabio za 2:0 i sve se čini kao da je ovo kraj priče na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Paschalakis je sad dobio zadnje upozorenje od suca za odugovlačenje, ali nikako da dobije i žuti karton. Počelo je veliko otezanje Grka koji to rade na rubu opomene. Vrijeme radi za njih, a Riječanima se sve više žuri.

71' Promjena kod Rijeke: Nino Galović ide van, a ulazi Haris Vučkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Dobra akcija Rijeke! Abass je prošao po lijevoj strani i ubacio pred gol, našao je Tomečaka u sredini koji je pucao u padu, iz blizine, no samo u blok. Mora Rijeka u ofenzivu, nemaju što čekati.

67' Ozlijedio se opasni El Kaddouri i izaći će iz igre. Umjesto njega ulazi austrijski reprezentativac Thomas Murg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' PAOK ima inicijativu, izgleda da idu zaključiti ovu priču, dok se Rijeka u ovom trenutku grčevito brani.

60' Šviderski je imao jedan ispad bijesa nakon prekršaja u napadu i dobiva žuti karton za "nagradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Dobra akcija Rijeke završila je udarcem Selahija s 20-ak metara. Nije to bilo uopće loše, no prošlo je pored gola. Morat će Rijeka više prilika stvoriti jer vrijeme sada radi za PAOK:

54' Na Rujevici je trenutno nešto više od 6700 navijača, stvarno lijep broj gledatelja stigao je na riječki stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Dvije su zamjene kod Rijeke. Vukčević i Lepinjica su izašli, a ušli su Čerin i Selahi

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Jao, pa još se jednom trese greda- Prskalo je izvukao taj udarac El Kaddourija, taman je malo dotaknuo loptu da ju skrene u gredu.

38' Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru grčkog kluba. Riječani su tražili igranje rukom, a snimka nije definitivno pokazala je li tu bilo materijala za kazneni udarac. VAR-a nema pa se nastavlja utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' Vierinha je pokušao iz slobodnog udarca, pozicija je bila dobra, ali preko gola je odletjela lopta.

32' Opasna akcija Rijeke! Abbas je pucao s 20 metara, fijuknulo je to pored desne vratnice. Možda je ovo znak da se Riječani bude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Ako nekoga treba izdvojiti od riječkih igrača, to je Ampem koji odrađuje jako dobro posao u obrani, pošto je krilni igrač, ali i u napadu nešto pokušava, što se ne bi moglo reći i za ostale.

22' Igra se tu Abass, pleše po rubu crvenog kartona. Već ima žuti, ali je pokazao nervozu i tu se porječkao prvo sa Crespom, onda i sa sucem. Mora se ohladiti brzo, inače bi mogao na rano tuširanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Evo prvog pokušaja Rijeke. Tomečak se sjurio prema golu PAOK-a, ali njegov udarac nije bio dobar i lopta je prošla daleko od vrata.

16' Uf, nakon što su primili gol, još loših vijesti za Rijeku. Galović je na podu nakon što ga je Taylor udario laktom. Morat će Galović nakratko van, a Taylor će dobiti žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' Pogodak za PAOK, El Kaddouri slavi gol, asistirao mu je Kurtić. Prelagano je kolabirala riječka obrana, El Kaddouri im se ubacio, a Kurtić ga pronašao odličnom loptom u prostor. Ništa još nije gotovo, naravno, ali PAOK nije mogao poželjeti bolji početak.

6' Kakva sad sreća za Rijeku! Dvaput su Grci u istom napadu pogodili gredu. Najprije je Schwab pucao, a onda je i El Kaddouri pogodio istu tu vratnicu. Jako je opasna bila ta situacija, ali izvukli su se Riječani.

5' Odmjeravanje snaga na Rujevici, velik je ulog u ovoj utakmici, ima dosta grešaka na samom startu.

1' Počela je utakmica. Sretno, Riječani!

19:55 - Izašle su momčadi na teren, pet minuta je ostalo do početka utakmice. Rujevica je lijepo ispunjena, Imat će Riječani dobru podršku s tribina.

18:46 - Stigli su i sastavi. Kao što možemo vidjeti, Rijeka dosta ofenzivno nastupa protiv PAOK-a.

18:00 - Rijeka u četvrtak navečer (20 sati) na svojoj Rujevici igra uzvratnu utakmicu play-offa za ulazak u Konferencijsku ligu protiv grčkog PAOK-a.

U prvom susretu, odigranom u Solunu prije tjedan dana, Riječane su sekunde dijelile od pobjede nad PAOK-om, ali taj je susret ipak završen neodlučeno (1:1).

Rijeka je do vodećeg pogotka došla u 33. minuti, kad je preciznim i snažnim udarcem s više od 20 metara mrežu pogodio Ivan Lepinjica. Sve do posljednje minute sučevog dodatka u drugom dijelu Riječani su držali prednost, a tada je nakon ubačaja iz kuta lopta pogodila braniča Rijeke Niku Galešića i od njega se odbila u mrežu za konačnih 1-1.

Rijeci je sada potrebna pobjeda na Rujevici za ulazak u skupine Konferencijske lige i Europsku jesen.

"Došli smo do vrhunca prvog dijela sezone, smatram da je ovo velika utakmica za nas. Mislim da smo u dosadašnjem dijelu sezone imali dobre rezultate, a ujedno smo se uhodavali s novim igračima i novim sustavom. Cilj nam je da ostvarimo plasman u grupu i jedva čekamo početak utakmice. Nadam se da ćemo uz pomoć naše publike ostvariti plasman. Mislim da smo naučili na greškama iz prve utakmice, trebamo nastojati ispraviti greške iz drugog poluvremena, kako nam se ne bi ponovile. Uz malo sreće nadam se da možemo ostvariti naš cilj", rekao je u najavi dvoboja trener rijeke Goran Tomić.

Recept za pobjedu

"Prvo poluvrijeme iz Soluna nam je primjer kako trebamo igrati. Htjeli smo tako nastaviti i u drugom dijelu, nitko nije naredio igračima da se vrate nazad, ali jednostavno smo pali pod pritisak kojem se nismo uspjeli othrvati. Recept je igra iz prvog poluvremena. Ova ekipa je dosad pokazala da se držimo zajedno i da kad imamo neku poteškoću, kao što je bila prošla utakmica protiv Šibenika, da pokažemo zajedništvo i kvalitetu. Sigruno ćemo dati sve od sebe i nadam se će to biti dovoljno za prolazak", poručio je.

Utakmicu gledajte na RTL-u, a tekstualni prijenos pratite na portalu Net.hr.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo