Pozadina posudbe / Josip Brekalo nikad nije mislio da će obući dres Hajduka: Prelomio je samo zbog jednog

Image
Foto: Pixsell

Što se krije iza pozadine posudbe Josipa Brekala u splitski Hajduk?

30.1.2024.
13:15
Pixsell
VOYO logo

Povratak Josipa Brekala u HNL i dolazak u splitski Hajduk jedna je od glavnih tema hrvatskih sportskih rubrika.

Image
ŠTO SE DOGAĐA S POSUDBOM BREKALA? /

Andy Bara za Net.hr: 'Šanse za Josipovim povratkom u Dinamo su 50-50, da ne kažem 60-40 za ne. Čitava stvar se zakomplicirala...'

Image
ŠTO SE DOGAĐA S POSUDBOM BREKALA? /

Andy Bara za Net.hr: 'Šanse za Josipovim povratkom u Dinamo su 50-50, da ne kažem 60-40 za ne. Čitava stvar se zakomplicirala...'

Brekalo je Dinamovo dijete koje je bilo na korak do povratka upravo u svoj bivši klub, u plavo jato, ali nevjerojatnim obratom i dramatičnim raspletom, kojeg se ne bi posramio niti Steven Spielberg, završio je na posudbi na Poljudu... Tako smo dobili jedno od najšokantnijih "prebjega" dinamovca među hajdukovce... Doduše, ne izravnih s Maksimira na Poljud, ali opet, dosta da se podigne prašina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li moglo biti drugačije, što je kumovalo takvoj jednoj odluci koja je izazvala nezadovoljstvo navijača Dinama? Samo su neka od pitanja, upitnika koje stoje iznad glava svih koji vole plavu boju. Josip je doslovno samo trebao doći u Zagreb i napraviti liječnički pregled.

Brekalo se složio s privremenim transferom u Dinamo. Zna se i to da je Dinamo igraču nudio uvjete kojim bi postao najplaćeniji igrač u klubu, ali ih je igrač odbio jer ih je smatrao nedovoljnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po medijskim izvještajima, Josip Brekalo i njegov agent Andy Bara su u Hajduku na kraju pristali na znatno niže financijske uvjete te su stoga očito postojali neki drugi motivi agenta i igrača za njihovu konačnu odluku i dolazak na posudbu u Hajduk.

Glavni razlog Josipovog povratka u HNL i dolaska u Hajduk je želja da bude među putnicima za EP, da se na taj način izbori za reprezentativni poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje kruže nogometnim kuloarima u ovom trenutku, a informacija je stvarno puno iz dana u dan, Zlatko Dalić savjetovao je Josipa Brekala da dođe u Hajduk, jer bi se tako mogao izboriti za svoje mjesto putnika za kontinentalnu smotru, zato što je to za Josipa jako dobra prilika da uskoči u kockasti vlak za EP u Njemačkoj.

Naravno, Brekalo je nakon toga prelomio i odlučio da odjene dres kluba za koji nikad nije ni mislio da će zaigrati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brekalo je zbog slabe klupske minutaže dugo bio bez reprezentativne pozivnice, uključujući i izostanak sa Svjetskog prvenstva u Katru, tada još dok je bio član Wolfsburga, kluba iz jake Bundeslige.

No, u Njemačkoj mu nije išlo po željama, a novo rješenje je potom tražio u kultnom klubu iz Firence, slavnoj Fiorentini, no ni ondje nije uspio doći u prvi plan. Serie A, tako, nije uvidjela mogućnosti koje Brekalo ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče reprezentacije, Zlatko Dalić ga je zvao za dvije utakmice kvalifikacija za Euro protiv Walesa i Turske u onom listopadskom crnom rezultatskom ciklusu za Hrvatsku. Nažalost, u obje smo izgubili...

Protiv Walesa je igrao 45 minuta, dok je na Opus Areni protiv Turske savršeno se uklopio u sivilo čitave momčadi i jednog blijedog izdanja Hrvatske - igrajući 61 minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju utakmicu za Hrvatsku do te dvije odigrao je 13. lipnja 2022. na Saint Denisu u sklopu Lige nacija, u noći u kojoj su Vatreni po prvi put ikad dobili Francusku (0-1). Tada je Brekalo bio jedan od najboljih pojedinaca u momčadi pobjednika iz Hrvatske.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo