'KONKRETIZIRAT ĆE SE SLIKA' /

Postavili smo izborniku dva ključna pitanja: 'Imamo u glavi veći dio sastava za Španjolsku'

Postavili smo izborniku Zlatku Daliću jučer na pressici na Rujevici dva ključna pitanja

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

4.6.2024.
6:35
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je prošla prvi od dva pripremna testa za Euro u Njemačkoj. Jučer na Rujevici Vatreni su s 3-0 ispratili goste iz Sjeverne Makedonije.

Image
DOJAM S RUJEVICE /

Najbitnija stvar dogodila se prije utakmice: Vatreni su se zbog branitelja i Belichicka nabrijali do kraja

Image
DOJAM S RUJEVICE /

Najbitnija stvar dogodila se prije utakmice: Vatreni su se zbog branitelja i Belichicka nabrijali do kraja

Nakon dvoboja na pressici postavili smo dva pitanja Zlatku Daliću - zna li 12 dana prije prve utakmice na EP-u u skupini B protiv Španjolske prvih 11 Hrvatske, tj. - ima li sastav već sad u glavi? Drugo pitanje je bilo - kako su izborniku odigrali Marco Pašalić i Marko Pjaca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo u glavi veći dio svega toga, ne sve, ali ove će nam utakmice neke stvari potvrditi ili promijeniti, poslužit će nam za to. Nemamo velikih dilema, ali dečki se nameću, momci rade dobro, svaki trening je dobar. Bit će to drugačiji način i stil u odnosu na Albaniju. Nadam se da ćemo nakon Portugala imati potpuno jasnu sliku kako ćemo igrati protiv Španjolaca i što nas čeka. Bit će drugačije nego protiv Albanije, drugačiji stil, ali Bože moj. Nakon Portugala ćemo konkretizirati imena i sastav", izjavio je Zlatko Dalić. Odgovorio nam je i na drugo pitanje:

"Drago mi je da su oba, i Marco i Pjaca, dobro odigrala. Jedan je namjestio gol, drugi ga je zabio, ali oni moraju bolje, ja od njih očekujem puno, puno bolje i kvalitetnije igre nego što su to bile zadnja dva mjeseca u Rijeci. Oni su igrači velikog potencijala, imali su i sjajnih utakmica, danas su radili ono što mi od njih i očekujemo i to moraju ponavljati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom pripremnom susretu uoči EP-a Hrvatska nogometna reprezentacija je na riječkoj Rujevici pred malo više od 8.000 gledatelja, pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 3-0.

Vatreni su rutinski odradili posao protiv suparnika koji je trebao biti priprema za Albaniju s kojom se Hrvatska, uz Italiju i Španjolsku, nalazi u pakleno teškoj grupi B.

Prva dva gola za Vatrene zabio je nadahnuti as Lovro Majer, koji je jednostavno pojeo ovu utakmicu i bio najbolji na travnjaku. Prvi gol je zabio u 10. minuti iz slobodnog udarca s više od 20 metara, a drugi u 45. minuti nakon sjajne asistencije Brune Petkovića petom. Konačnih 3-0 u 80. minuti postavio je ljubimac Rujevice, Marco Pašalić postigavši prvijenac u hrvatskom dresu u petom nastupu.

Sjeverna Makedonije nije izborila nastup u Njemačkoj. Završila je pretposljednja u grupi s Engleskom, Italijom, Ukrajinom i Maltom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo