BRAVO / Sjajna najava za Euro: Hrvatska uvjerljiva na Rujevici, ljubimac riječkih navijača do prvijenca za Vatrene

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tijek prijateljskog dvoboja između Hrvatske i Sjeverne Makedonije s Rujevice mogli ste pratiti na portalu Net.hr od 19 sati

2.6.2024.
17:21
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska - Sjeverna Makedonija

3-0

Hrvatska: Livaković - Juranović, Erlić, Vida, Sosa - Kovačić, Majer - Kramarić, Baturina, Perišić - Petković

Sjeverna Makedonija: Dimitrievski, Zajkov, Velkovski, Musliu, Aškovski, Atanasov, Alimi, Elmas, Alioski, Miovski, Trajkovski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je u prvoj pripremnoj utakmici pred Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a na Rujevici je s 3-0 pala Sjeverna Makedonija.

Image
DOBIO I POZIV NA EURO /

Plenković posjetio Vatrene, Gvardiol i Livaković mu uručili darove, Dalić mu dao obećanje

Image
DOBIO I POZIV NA EURO /

Plenković posjetio Vatrene, Gvardiol i Livaković mu uručili darove, Dalić mu dao obećanje

Vatreni su utakmicu započeli u crveno-bijelim dresovima, u kojima će igrati i sve utakmice u skupini na Europskom prvenstvu 2024. u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na prvu priliku na dvoboju čekali smo do 6. minute kada je zaprijetio Elmas, no nije to bilo opasno za Livakovića. Hrvatska je do vodstva stigla u 10. minuti kada je iz slobodnog udarca s gotovo 30 metara malo iskosa s desne strane sjajno pogodio Lovro Majer. U 15. minuti opet je bilo opasno pred golom gostima nakon što je s desne strane ubacio Majer, obrana Makedonaca samo je kratko odbila loptu koja dolazi do Kovačića čiji udarac je blokiran.

Na novu priliku Vatrenih čekali smo do 24. minute kada je s 20-ak metara opalio Kovačić pokraj gola. U 32. minuti Perišić se ubacio iz obrane gostiju i ubacio oštru loptu na peterac gdje je zakasnio Kramarić. Makedonci su uzvratili u 35. minuti kada je s 20-ak metara potegnuo Trajkovski čiji udarac odlazi pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 42. minuti Rujevica je zanijemila nakon što je nakon jednog prekršaja Perišića na Alimiju, no Makedonac je nespretno sletio na hrvatskog ofenzivca koji je ostao ležati na travnjaku. Odmah mu je pružena liječnička pomoć nakon čega je nastavio utakmicu. Samo dvije minute kasnije vidjeli smo sjajnu akciju Hrvatske gdje je Petković lijepo petom proigrao Majera i gurnuo ga pred golmana Makedonije gdje ne griješi i rutinirano pogađa za 2-0.

Na početku nastavka izbornik Zlatko Dalić napravio je tek jednu izmjenu kada je umjesto Matea Kovačića, koji danas odradio 100. nastup za Vatrene, u igru ušao Luka Sučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Na prvu priliku u nastavku čekali smo do 50. minute kada je udarac Atanasova iz daljine išao ravno u Livakovića. Samo dvije minute kasnije opasno na drugoj strani, kada je Baturina lomio čuvara, pa probao sa 16 metara, ali je to blokirano.

U 55. minuti priliku je dobio i Ivanušec umjesto Kramarića, a pet minuta kasnije prema najavama igru je napustio i Perišić. Uz njega zamijenjen je i Petković, a ušli su Pjaca i Budimir. Posljednje zamjene Dalić je napravio u 66. minuti kada su izašli Baturina i Erlić, a ušli Pašalić i Pongračić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjene su malo usporile ritam na Rujevici pa pravih prilika nije bilo sve do 79. minuti kada je prvo Dimitrievski uspio samo kratko odbiti loptu nakon udarca Budimira, no ona dolazi do Pašalića koji lijevicom ju zakucava pod gredu za 3-0. Bio je to Marcov prvijenac u dresu Vatrenih.

U samoj završnici mrežu gostiju zatresao je i Budimir, no gol je opravdano poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice Hrvatske na Euru:

Uoči Eura 2024. nakon Sjeverne Makedonije, Vatreni će odigrati još jednu provjeru, protiv Portugala u subotu u Lisabonu.

Na Europskom nogometnom prvenstvu Hrvatska će igrati u skupini B sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni prvu utakmicu igraju sa Španjolskom u subotu 15. lipnja u Berlinu, potom s Albanijom u Hamburgu u srijedu 19. lipnja, a za kraj nas čeka Italija u Leipzigu u ponedjeljak, 24. lipnja.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo