može li bolje od ovoga? /

Nestvarna statistika: Ronaldo drži rekord u 12 kategorija najelitnijeg europskog natjecanja!

Image
Foto: AP Images

Nakon jučerašnje predstave protiv Atletico Madrida, Ronaldo je postao vodeći u 12 statističkih kategorija u Ligi prvaka

13.3.2019.
9:54
AP Images
VOYO logo

Cristiano Ronaldo sinoć je odigrao još jednu utakmicu koja će se prepričavati još mjesecima, pa i godinama nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, nakon poraza 0:2 u prvoj utakmici, čudesni Portugalac poveo je Juventus prema četvrtfinalu Lige prvaka hat-trickom i još jednom predstavom koja je oduševila nogometni svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo je prvi strijelac Lige prvaka bio bivši igrač Reala Raul Gonzales, koji je zbog učestalih golova postao golgeterska ikona tog natjecanja. 

Njegov rekord Ronaldo je srušio 2011. godine, i sada zvuči gotovo nestvarno da je sada umirovljeni Raul stao na brojci 71, dok ih Ronaldo ima već - 124! Ronaldo je Raulov rekord gotovo prestigao i kad se gledaju samo pogoci u nokaut fazi, a s ovakvim tempom, vrlo je izgledno da će to kad tad i ostvariti. Trenutno je na brojci 63, dok je u grupnoj fazi zabio 61 gol!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi, s kojim ga se uvijek uspoređuje, u istom natjecanju ima 17 pogodaka manje od Portugalca. 

Atletico Madrid je inače, jedna od omiljenih žrtava Ronalda - u 33 nastupa protiv Rojiblancosa Cristiano je mrežu zatresao čak 25 puta! Samo je jednoj ekipi ukupno zabio više pogodaka - španjolska Sevilla pred udarcima Ronalda kapitulirala je nevjerojatnih 27 puta!

Svi statistički podaci vezani uz Ronalda i najelitnije europsko nogometno natjecanje jednostavno su neumoljivi. Portugalac je vodeći u sljedećim kategorijama: golovi, golovi na domaćem travnjaku, golovi na gostujućem travnjaku, golovi u grupnoj i nokaut fazi natjecanja, golovi u finalima, golovi iz slobodnih udaraca i jedanaesteraca, golovi glavom. Vodeći je i po broju asistencija, te po količini postignutih hat-trickova, kao i situacija kada je bio dvostruki strijelac. 

Nakon svega navedenog postavlja se logično pitanje - je li Ronaldo najbolji igrač Lige prvaka u povijesti? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo