NAJVEĆI HR KORTEO IKAD ZA - VUKOVAR / Split trese nezapamćena navijačka groznica; KN 'Mi Hrvati' iz respekta prema Torcidi na Istoku: Split trese nezapamćena Vatrena groznica; KN 'Mi Hrvati' iz respekta prema Torcidi na Istoku

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Najavljeni korteo počinje u 12.30, organizatori su sve navijačke udruge zajedno, a posvećen je Vukovaru. Tridesetogodišnjici stradanja grada u kojem je obranjene Hrvatska

13.11.2021.
23:54
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Split je nogometni centar Hrvatske. Grad pod Marjanom sutra će eruptirati u svom dobro poznatom ludom, mediteranskom stilu. Poljud je rasprodan odavno, navijači stižu iz čitave Hrvatske, ali i cijelog svijeta. Ipak je to utakmica odluke za Svjetsko prvenstvo.

Image
LOVREN OPAKO RUSIMA /

'Osjećat ćete se na Poljudu kao u paklu, u posjetu vragu'; Dolazi Raketa, Mandžo, Kova, Suba, Zvone, ali i Mišo Kovač

Image
LOVREN OPAKO RUSIMA /

'Osjećat ćete se na Poljudu kao u paklu, u posjetu vragu'; Dolazi Raketa, Mandžo, Kova, Suba, Zvone, ali i Mišo Kovač

Fešta već krenula

Hrvatska nogometna reprezentacija od 15.00 na Poljudu, pred oko 32 000 navijača, protiv Rusije lovi tri boda, jedina koja ju izravno vodi na SP u Katar. Sve drugo, Rusima ide na ruku i Zbornaju vodi na Mundijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druženje i fešta krenuli su početkom vikenda, iako mnogi u Split dolaze u nedjelju ujutro. Transparenti na stadionu su postavljeni, navijačkih udruga, branitelja… Rani početak dvoboja izvući će na Rivu ekipu u prijepodnevnim satima. Najavljeni korteo počinje u 12.30, organizatori su sve navijačke udruge zajedno, a posvećen je Vukovaru. Tridesetogodišnjici stradanja grada u kojem je obranjena Hrvatska. Jedini natpis koji je predviđen na čelu kolone je - Vukovar!", stoji u tekstu Sportskih novosti.

Inače, Vatreni su u subotu trenirali poslijepodne na Poljudu a ogradu Istoka krasio je veliki transparent na kojem je pisalo: Škabrinja - Vukovar. Baš za ponos i nabrijavanje. Vukovar i Škabrnja na diku su hrvatsko narodu, hrvatskoj povijesti i borbi za slobodu jedine nam domovine. Izbornik Zlatko Dalić i svi u reprezentaciji itekako su nacionalno osviješteni, pa će, sigurni smo, protiv Rusije igrati i za sve branitelje, za sve poginule i stradale u Domovinskom ratu, za čitavu Hrvatsku, sve ljude u domovini i dijaspori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korteo će krenuti Marmontovom ulicom'

"Krenut će korteo Marmontovom ulicom, po kojoj su se hajdučki navijački karuseli 'slijevali' prema nekadašnjem Starom placu još duboko u prošlom stoljeću. Predviđeno je da do Poljuda dođe za 35-40 minuta. Publika će potom na tribine jer želi biti prisutna u velikom broju već kad hrvatska reprezentacija izađe prvi put na travnjak. Dat će Vatrenima snažnu podršku sat i pol prije početka susreta…"

Policija će zaustaviti promet po ulicama kojima prolazi povorka. Mjere osiguranja su velike, iako ne kao s Mađarskom 2019. godine kad su bili angažirani čak i ratni brodovi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljena je golema zastava koja će ići preko cijelog Istoka

Pripremljena je golema zastava od crvenih i bijelih kvadratića koja će ići preko cijelog Istoka i bit će podignuta u tridesetoj minuti. Klub navijača Mi Hrvati najavio je 3600 svojijh članova, od toga tri tisuće na istočnoj tribini odakle će voditi navijanje. Kažu iz respekta prema Torcidi koja je uvijek vladar Sjevera. Među brojnim zastava donirat će i dvije s imenima Vukovara i Škabrnje, te posveta Vodotornju.

Dalić i Modrić nahvalili Split i Poljud

"Odavno smo odlučili da će se igrati u Splitu. Ovdje je najbolja atmosfera i najviše gledatelja, ali želim posebno naglasiti gdje god smo igrali u Hrvatskoj bilo je sjajno i puno naših navijača", kazao je u subotu poslijepodne na pressici u kino dvorani na Poljudu izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić također je govorio o ambijentu u Splitu koji je nevjerojatan. Hrvatska će imati pravi vjetar u leđa, u to nema sumnje...

"Puno mi znači igranje u Dalmaciji. Na zadnjoj utakmici sam se naježio kad smo izašli na teren. Jedva čekam utakmicu. Osjećamo se ugodno u Splitu, ambijent je fenomenalan, očekujem tako i sutra. Podrška s tribina će nam biti dodatan podstrek i motiv".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo