RUSI NA POLJUDU / 'Kad bih rekao da mi je ova utakmica manje važna bio bih potpuni idiot. Ne bih se osvrtao na to što Hrvati govore'

Image
Foto: Profimedia

Izbornik ruske reprezentacije Valerij Karpin i branič Georgi Dzikija na konferenciji za medije u Splitu najavili su sutrašnji ogled odluke protiv Hrvatske

13.11.2021.
20:21
Profimedia
VOYO logo

Izbornik ruske nogometne reprezentacije Valerij Karpin i branič Georgi Dzikija na konferenciji za medije u Splitu najavili su sutrašnji ogled odluke protiv Hrvatske. Rusi su vodeći u grupi H kvalifikacija za SP sa 20 bodova, dva više od Vatrenih. Stoga, njima je i bod dovoljan za izravni plasman na SP u Katar. Dzikija se na početku konferencije za medije složio s ranijim izjavama svog šefa:

Image
U HOTELU S IGRAČIMA I IZBORNIKOM /

Javila nam se legenda Hajduka: 'Igrači su spremni za bitku i sve vremenske uvjete. Željni su borbe s Rusima'

Image
U HOTELU S IGRAČIMA I IZBORNIKOM /

Javila nam se legenda Hajduka: 'Igrači su spremni za bitku i sve vremenske uvjete. Željni su borbe s Rusima'

'Pun Poljud prednost je za Hrvate'

"Uopće ne razmišljam o neriješenom rezultatu, mi smo u Split došli igrati nogomet, kratko i jasno", kratko je prokomentirao pa otkrio i da je potpuno spreman nakon što je imao lakših problema s ozljedom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se potom na to što će Ruse sutra dočekati puni Poljud. Najavljeno je 32 000 navijača...

"Istina je da će to biti veliki plus za Hrvate. Mi ćemo se usredotočiti na svoju igru, a siguran sam da ćemo vidjeti i čuti neke naše navijače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Karpin na Poljudu vodi trening, posljednji uoči ključnog dvoboja s Hrvatskom na Poljudu, u lovu na SP 2022.

Nije želio izdvajati pojedince u momčadi Hrvatske, a ni komentirati izjave hrvatskih nogometaša i izbornika koji su istaknuli da su puni samopouzdanja:

'Gledali smo i dosta smo proučavali igru Hrvatske'

"Gledali smo i dosta smo proučavali igru Hrvatske. Ne bih ulazio u detalje, a posebice ne bih nikog izdvajao. Hrvatska ima puno dobrih igrača, obratit ćemo pažnju na cijelu momčad. Ne bih se osvrtao na to što Hrvati govore. Mi smo dobro raspoloženi i spremni za utakmicu. Svi znaju da je ovo i za nas odlučujuća utakmica te je najbitnije ono što će se sutra pokazati na terenu", izjavio je Georgi Dzikija, prenose njegove riječi ruski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je potom dobio riječ i odgovarao na pitanja. Karpin je odgovorio na pitanje je li ovo najvažnija utakmica njegove karijere?

"Volim važne utakmice, ali ne bih uspoređivao ovu s drugima. Pred svaku utakmicu se jednako osjećam,. Moja najvažnija utakmica u karijeri bila je između Rostova i Urala jer tada nije bilo druge šanse, a sada ako izgubimo od Hrvatske imat ćemo drugi priliku u doigravanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osobno, u mojoj karijeri bilo je važnijih utakmica'

"Rekli ste da vam je utakmica Rostov - Ural najvažnija u karijeri. Ne bojite li se da će te se ovog dvoboja zauvijek sjećati ako završi loše?" Upitao je novinar ruskog izbornika...

"Kad bih rekao da mi je ova utakmica manje važna bio bih potpuni idiot. Osobno, u mojoj karijeri bilo je važnijih utakmica, evo ista ona utakmica protiv Ukrajine kao i sad ova. Takvih je utakmica bilo 20-30 u mojem životu. Za Rusiju možda da, ali ne za mene", istaknuo je Valerij Karpin, prenosi ruski Sport Exspress.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TABLICA:

  1. Rusija 9 7 1 1 19-5 22
  2. HRVATSKA 9 6 2 1 20-4 20
  3. Slovačka 9 2 5 2 11-10 11
  4. Slovenija 9 3 2 4 11-11 11
  5. Malta 9 1 2 6 9-24 5
  6. Cipar 9 1 2 6 3-19 5
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo