MARKO PJACA SAMO ZA NET.HR: / 'Neka budu oni i dalje bolji, samo da mi osvojimo bodove'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon Arsenala i Bayern Munchena, Dinamo čeka još jedan veliki susret u Ligi prvaka. Prvak Hrvatske u utorak od 20.45 na Maksimiru igra utakmicu 3. kola skupine F protiv grčkog prvaka Olympiacosa.

17.10.2015.
9:25
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

se u posljednjih godinu dana od talentiranog nogometaša pretvorio u najboljeg igrača Dinama i HNL-a. Trener Dinama Zoran Mamić u njemu vidi igrača koji Dinamu daje onu dimenziju više. To je potvrdio prošle godine u srazu Europske Lige protiv Celtica kada je zabio hat-trick, čime je rastužio skaute koji su bili na tribinama stadiona Maksimir jer mu je u trenutku cijena višestruko porasla.

Image
MARKO PJACA SAMO ZA NET.HR: /

'Žao mi je što je Kovač otišao, imao sam s njim dobar odnos'

Image
MARKO PJACA SAMO ZA NET.HR: /

'Žao mi je što je Kovač otišao, imao sam s njim dobar odnos'

U tom periodu zabio je četiri gola u četiri utakmice. Prošle sezone za Dinamo je ukupno zabio 14 pogodaka uz 6 dodavanja u svim natjecanjima, a ove sezone trenutno je na 3 pogotka u 17 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Bayern kao pouka

Najbolju ovosezonsku partiju ostvario je u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka protiv Fole Esch, kojoj je zabio dva gola. Trenutno je malo golgeterski stao, što se itekako osjeti. Posebno se to vidjelo u gostujućem srazu protiv Bayern Munchena koji su Modri izgubili s visokih 5:0. Pitali smo Pjacu što se to dogodilo u Munchenu?

"Dogodio se – Bayern. Oni su sami vrh svjetskog nogometa, po meni trenutno i najjača momčad i općenito klub na svijetu tako da stvarno nije bilo lako igrati. Strašno su moćni, uigrani i imaju kvalitetne igrače. Jednostavno su bolji od nas. I ne samo od nas... Pa par dana poslije pobjede protiv nas su dobili 5:1 Dortmund. Vidjeli smo kako igraju najbolji, osjetili smo na vlastitoj koži i na nama je svaki dan raditi kako bismo im se što više približili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redu je Olympiacos

Dinamo u utorak igra protiv Olympiacosa na Maksimiru. Kad su se doznale skupine Lige prvaka, Olympiacos je označen kao momčad s kojim će Dinamo voditi veliku borbu u lovu na treću poziciju koja vodi u Europsku ligu i osigurava proljeće u Europi.

"Još jedan div europskog nogometa... Ljudi imaju 70-ak osvojenih trofeja. Čuo sam neki dan da imaju više osvojenih naslova prvaka nego sve druge grčke momčadi zajedno. Kaj opće reći osim toga? Stvarno gaze ove sezone u prvenstvu, dobili su Arsenal u Londonu i sigurno nas čeka teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe pa vidjeti kako će završiti", objašnjava Pjaca i ističe kako Dinamo nije favorit u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo bodovi se gledaju

"Bit će jako teško, ali to ne znači da nećemo dati sve od sebe za što bolji rezultat. Naš cilj je bio ući u Ligu prvaka, to smo i ostvarili, a sada sve što napravimo ovdje je bonus. Idemo utakmicu po utakmicu, a u svakoj idemo na pobjedu. Protiv Arsenala smo iznenadili i dobili, protiv Bayerna u tome nismo uspjeli, a sada se nadamo najboljem i protiv Grka. U svakom slučaju mogu reći navijačima da nećemo razočarati željom i borbenošću, a onda ćemo vidjeti što će nam to donijeti".

Međutim, to što je Olympiacos velika momčad, to ne znači da su trenutno i bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpic
Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpic

"To zvuči tako jednostavno, a zapravo je sve samo ne jednostavno. Je li Arsenal bolja momčad od nas jer ima jedno 10 puta skuplje i bolje plaćene igrače od nas ili smo mi bolja momčad od njih jer smo ih dobili? Budemo vidjeli tko je bolji... Recimo, ne bih se žalio da nakon naše dvije utakmice i dalje oni budu bolja momčad, a mi osvojimo više bodova".

Trenutno slabija forma nego ona prije točno godinu dana

Pjaca je jedan od igrača koji uvijek teži višem, boljem. Ako ćemo ovaj period sezone usporediti s onim od prije godinu dana, onda dinamovac igra u slabijoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek može bolje, ali općenito mogu reći da sam zadovoljan. Nogomet je ipak kolektivni sport i ako se pogledaju rezultati ove godine kao ulazak u Ligu prvaka s Dinamom i pobjeda protiv Arsenala odnosno plasman na Europsko prvenstvo s repkom onda svakako imam razloga biti zadovoljan što sam dio svega toga. Neke utakmice odigram bolje, neke lošije... Tako je to, ali sve u svemu sam zadovoljan".

Bez obzira što je Dinamo neprikosnoven u Hrvatskoj zadnjih deset godina, Hajduk mu puše za vratom. Nakon jučerašnje uvjerljive pobjede nad Zagrebom 4:1, Modri bježe Bijelima 4 boda, ali imaju i utakmicu više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk puše za vratom

"Da, zadnjih par godina smo u ovo vrijeme već imali veliku bodovnu prednost, ali tako je to kada igramo Ligu prvaka; nije lako svaki dva-tri dana igrati utakmicu i svaki put biti na vrhunskom nivou. Osim toga, rekao sam već da nam je liga sve bolja, nema laganih utakmica i svako i najmanje opuštanje platimo bodovima. Naravno, kada se na to doda i činjenica kako smo mi Dinamo pa protiv nas momčadi daju i više od svojih realnih mogućnosti onda je jasno da nam nije lako upisivati pobjedu za pobjedom. Ipak, nismo izgubili u prvenstvu sezonu i pol i prvi smo na ljestvici, a siguran sam da ćemo tu i ostati".

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić
Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Marko Rog je prije nešto manje od četiri mjeseca postao Dinamov rekorder i rekorder HNL-a. 20-godišnji vezni igrač prešao je iz Splita u Dinamo u rekordnom ulaznom transferu za prvu hrvatsku ligu od 5 milijuna eura. Njegov dolazak promijenio je i navike Pjace na gostovanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rog donio promijenu u Pjacinim navikama

"Hahaha, da, otkako je Rog došao u klub on mi je cimer na gostovanjima. Ma, svi u klubu smo stvarno super ekipa. Družimo se i van kluba odnosno posla. Ćorić, Rog, Antolić, Pivarić, Ademi, Mikulić.... Možda bolje da ne nabrajam da nekoga ne zaboravim".

Zbog brojnih nogometnih obveza, Marko baš i nema puno slobodnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakih par dana igramo, tu su i gostovanja, putovanja, karantene... Nemam baš previše vremena, ali kada imam onda radim što rade i svi dečki mojih godina. Odem u kino, družim se s prijateljima... I tak... Odmaram", završio je Pjaca.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo