LOŠE VIJESTI ZA DINAMO: / Osramoćenom Ademiju prijeti još teža kazna

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ponukan napisima o dopinškom prekršaju Dinamova igrača Arijana Ademija Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) priopćio je u petak da se od 1.

9.10.2015.
16:26
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

"Iz objavljenih tekstova vidljivo je da nogometašu Ademiju, ukoliko i B uzorak pokaže prisustvo zabranjene tvari kao i analiza uzorka A, prijeti dvogodišnja suspenzija. To nije točno. Od 1. siječnja 2015. godine na snazi je novi Svjetski antidopinški kodeks (Kodeks) u kojemu je jasno navedeno da je za prvi dopinški prekršaj propisana sankcija u trajanju od četiri godine.

Promjena pravila

Time ne poručujemo kako će Ademiju biti izrečena četverogodišnja suspenzija već samo ukazujemo na to da su određena antidopinška pravila promijenjena. Postojanjem olakotnih okolnosti i mogućnošću dokazivanja istih, sankcija može biti manja", stoji u priopćenju HZTA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz služba za antidoping HZTA također upozoravaju da u Republici Hrvatskoj od 2011. ne postoji antidopinška agencija koja se često navodi u medijima.

"U RH ne postoji antidopinška agencija već nacionalna organizacija za borbu protiv dopinga u sportu čiji je naziv Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA). Od 2007. do 2011. godine postojala je Hrvatska agencija za borbu protiv dopinga u športu (HADA) koja je 2011. pripojena Hrvatskom zavodu za toksikologiju. Osobe koje imaju kompetencije da govore i analiziraju 'dopinške slučajeve' rade upravo u HZTA-u", stoji između ostalog u podužem obrazloženju službe za antidoping HZTA u kojem navode sve relevantne odredbe Kodeksa koje se primjenjuju u "slučaju Ademi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo