u životnoj formi / Mandžukić za RTL: 'Osjećam se fenomenalno, čim je Ronaldo došao, znao sam da ćemo se slagati'

U razgovoru za RTL Televiziju Mario je otkrio kako održava vrhunsku formu u Juventusu i kako gleda na odluku da se oprosti od reprezentacije

24.12.2018.
19:53
VOYO logo

Mario Mandžukić igra u životnoj formi. Subotnji pogodak protiv Rome, kojim je riješio veliki derbi talijanske Serie A, bio mu je već deveti ove sezone. U razgovoru za RTL Televiziju Mario je otkrio kako održava vrhunsku formu, što očekuje od nastavka sezone, ali i kako gleda na odluku da se oprosti od reprezentacije. 

Standardno skroman je Mandžo kad je u pitanju gol kojim je riješio derbi protiv Rome - bila je to, reći će on, utakmica kao i sve druge. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve to dođe na isto, sve su to utakmice koje moramo pobjeđivati. I ovu smo odradili na najbolji mogući način, držimo tu veliku prednost i želimo tako nastaviti i dalje." 

Kako gledaš na vaše šanse u Ligi prvaka, mnogi vas već sada vide kao jedne od favorita? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jaki smo, toga smo svjesni i sami, ali Liga prvaka je teško natjecanje koje je puno sjajnih momčadi. Spremni smo se nadmetati s bilo kime i svi želimo osvojiti to natjecanje. Ima još dosta vremena do iduće utakmice u Ligi prvaka, bitno je nastaviti ovako u prvenstvu i to će onda biti dobra priprema i za te utakmice." 

Devet pogodaka, tri asistencije i perfektna suradnja s čudesnim Cristianom Ronaldom. Unatoč tomu što je prije par godina bio na korak od titule prvog strijelca Bundeslige, a u Bayernu je zabio i gol u finalu Lige prvaka, Mandžo tvrdi da mu je ovo najbolje razdoblje karijere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se ne radi samo o ovoj sezoni, i sezone prije ove sam igrao dobro, a na svoje godine uopće ne gledam, osjećam se fenomenalno i fizički i mentalno. Pun sam energije, željan igre i veselim se svakom izlasku na teren. Mogu reći da se već dugo nisam ovako dobro osjećao, možda i bolje od razdoblja kad sam bio u Bayernu." 

Što se dogodilo da ti i Ronaldo tako dobro funkcionirate na terenu? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se sa svim suigračima, sve su to odlični dečki i odlični igrači. Atmosfera je odlična, uostalom da nije tako, ne bi ostvarivali ovakve rezultate. Kad je Ronaldo potpisao za Juventus, znao sam da ćemo se odlično slagati jer smo dosta utakmica odigrali jedan protiv drugoga i respektiramo jedan drugoga. On je velik igrač i veliki radnik i zaista mi nije bio nikakav problem prilagoditi se na njega u momčadi." 

Nakon najvećeg uspjeha u povijesti hrvatske reprezentacije, Mandžo je rekao zbogom 'kockastom' dresu, no tvrdi da ni trenutka nije požalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam sretan čovjek što se tiče reprezentacije i tako će i ostati. Još me uvijek drži to veselje nakon Rusije, mislim da će me držati do kraja života. Svaki dan se ujutro budim i ne prođe dan da se ne sjetim tog Svjetskog prvenstva, tih slika, utakmica i euforije. S veseljem pratim sve utakmice Hrvatske, navijam i za ničim ne žalim." 

Mnogi navijači zazivaju tvoj povratak u reprezentaciju, kako se nosiš s time? Je li tvoja odluka čvrsta? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je, rekao sam to već par puta. Nije to bila laka odluka, ali koju god sam odluku donio u svojoj karijeri, bila je ispravna. Ponavljam, sretan sam što se tiče reprezentacije, san mi je bio nešto veliko ostvariti i u tome sam uspio. Sad je vrijeme za neke druge dečke i to je sve što mogu reći." 

Što kažeš na Luku i njegovu godinu? Bez pretjerivanja možemo reći da je ostvario nešto nestvarno, gotovo nerealno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se, nema se tu što puno reći. Svi smo sve vidjeli, sve je to Luka zaslužio svojim radom svih ovih godina. Bio sam sretan zbog njega, čuli smo se i čestitao sam mu i želim mu da tako nastavi i dalje." 

Unatoč gustom rasporedu, Mandžo tvrdi kako ne propušta priliku pogledati utakmice iz HNL-a, kao i Dinamo u europskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratim kad god stignem, sad imam malo manje vremena jer imamo utakmice svaka tri dana. Općenito volim pogledati neke utakmice hrvatske lige, veseli me svaki uspjeh hrvatskih klubova. Što se tiče Dinama, kad su već dogurali ovako daleko, ne trebaju se zaustavljati već pokušati doći što dalje. Želim im svu sreću u tome!", zaključio je Mandžo za RTL, a onda poslao i jednu prigodnu poruku:  

"Želim ovim putem svim građanima Hrvatske zaželiti sretan Božić i blagoslovljenu Novu godinu!" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo