INTERVJU ZA DANAS.HR / Kanađanin u redovima Rijeke uoči ogleda protiv Vatrenih: 'Bit ćemo bolji od Hrvatske'

Image
Foto: screenshot Facebook

Kontaktirali smo Antoinea Couplanda, Kanađanina koji nastupa za juniore Rijeke kako bi nam otkrio nešto više o samoj Kanadi

27.11.2022.
11:00
screenshot Facebook
VOYO logo

Hrvatska će u drugom kolu skupine na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati utakmicu protiv Kanade. U taj ogled Vatreni ulaze s osvojenim bodom nakon remija s Marokom u prvom kolu, dok su Kanađani poraženi protiv Belgije s minimalnim rezultatom.

Povodom tog dvoboja kontaktirali smo Antoinea Couplanda, Kanađanina koji nastupa za juniore Rijeke kako bi nam otkrio nešto više o samoj Kanadi. Smatra kako ih ne zadovoljava samo plasmanom na SP, već žele postići još više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRAVO VATRENI /

Hrvatska svladala Kanadu i poslala je kući: Dalićev orkestar pokazao raskoš u napadu

Image
BRAVO VATRENI /

Hrvatska svladala Kanadu i poslala je kući: Dalićev orkestar pokazao raskoš u napadu

"Mentalitet Kanade na ovom Svjetskom prvenstvo je takav da oni vjeruju da će pobijediti u svakoj utakmici grupne faze kako bi prošli u osminu finala. Plasirati se na SP po prvi put u 36 godina je veliko postignuće, ali nije dovoljno. Žele postići više za našu naciju".

Motivirana Kanada

Po njegovom mišljenju, Hrvatska bi mogla podcijeniti skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kanada će prigrliti status autsajdera u utakmici protiv bivših finalista Hrvatske, no smatram kako će biti bolja u toj utakmici. Hrvatska bi mogla podcijeniti skupinu, a tu je Kanada koja je završila na vrhu tablice u kvalifikacijama za CONCACAF. Eksplozivna momčad s brzim protunapadom predvođenim zvijezdom Alphonsom Daviesom će biti vrlo opasna".

S njime smo pričali prije početka Mundijala, a rekao nam je i svoju prognozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako nema sumnje da Hrvatska ima nevjerojatno talentiran vezni red u kojem su Kovačić, Modrić i Brozović. Očekujem prolazak Hrvatske i Kanade u osminu finala te da Belgija i Maroko iznenađujuće ispadnu iz skupine. Svašta se može dogoditi s ishodima u ovoj skupine, sve momčadi imaju dosta kvalitete, ipak je to Svjetsko prvenstvo!"

Morali smo ga pitati znaju li Kanađani gdje je Hrvatska, a ako znaju je li to samo zbog srebra u Rusiji 2018. godine na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi u Kanadi uglavnom znaju gdje je Hrvatska, ali manje ih je upoznato sa Rijekom. Nogometni fanovi u Kanadi poznaju Hrvatsku po srebrnoj medalji iz 2018. godine i Luki Modriću. Drugi će vas poznavati po prekrasnim ljetnim turističkim destinacijama (Dubrovnik, Split, Hvar). Također postoji iznenađujuće velika zajednica Hrvata koja živi u Kanadi, točnije u provinciji Ontario".

Otkrio nam je i svog favorita za osvajanje titule prvaka svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru je Brazil. Imaju velik broj telentiranih igrača, Neymar, Vinicius, Rodrygo, Antony itd. Imaju dosta kvalitetnu klupu, što je jako važno zbog većeg broja utakmica u kratkom vremenskom razdoblju. Ključ njihovog uspjeha bi mogao biti ako Neymar ostane u formi".

Izdvojio nam je dvije reprezentacije, jednu za koju smatra kako će razočarati te drugu za koju smatra kako bi mogla iznenaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mom mišljenju, Engleska će razočarati mnoge ljude na Svjetskom prvenstvu. Proći će skupinu, ali neće stići puno dalje. Njihov izbornik je izostavio vrlo dobre igrače u svom izboru momčadi kao što je Tomori. Mislim da njegove taktičke ideje i odluke neće biti od koristi Engleskoj na ovom Svjetskom prvenstvu. Momčad koja bi mogla iznenaditi je Danska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo