SKRASIO SE NA KVARNERU / Mlada nada Rijeke iz Kanade: 'Infrastruktura je na razini velikana, a ovo ju čini savršenom'

Image
Foto: HNK Rijeka

Imao je prilike upoznati infrastrukturu u mnogim europskim klubovima, a mi smo iskoristili priliku i kontaktirali ga pa pročitajte što nam je rekao

19.11.2022.
9:00
HNK Rijeka
VOYO logo

Hrvatski nogomet je značajno napredovao posljednjih godina i to je činjenica, no još uvijek se vuku neki repovi i priče kako tu i dalje nešto nedostaje. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kada su naši Vatreni osvojili srebro, počeo je još veći interes za praćenjem nogometa i u domaćem prvenstvu, ali oduvijek je glavna tema bila infrastruktura.

Image
ZANIMLJIVA USPOREDBA /

Igor Postonjski za RTL.hr: 'Meni je stadion u Maksimiru kao Santiago Bernabeu'

Image
ZANIMLJIVA USPOREDBA /

Igor Postonjski za RTL.hr: 'Meni je stadion u Maksimiru kao Santiago Bernabeu'

Već se godinama unazad se kroz medije provlače prazne priče i obećanja (najviše oko stadiona u Maksimiru), no od toga na kraju ne bude ništa. Ti 'planovi' i 'želje' se najčesće događaju u trenutku izbora kada je naravno, ulaganje u infrastrukturu nešto što kupuje birače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ajmo mi malo skrenuti misli s politike, ipak smo u sportu - Kako možemo nešto očekivati kada HNS nakon srebra u Rusiji i zarade od 27 milijuna eura nije pomogao klubovima oko izgradnje ili poboljšanja uvjeta za gledatelje na stadionima. Hoće li ikad ako nisu tad?

Zato sve te novosti koje dolaze kako se 'planira' treba uzeti s velikom rezervom, a ovu priliku smo iskoristili i kontaktirali 18-godišnjeg Antoinea Couplanda, inače Kanađanina koji je na Kvarner stigao u drugom mjesecu ove godine i ubrzo postao jedan od nositelja Rijeke u juniorskoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je prilike upoznati infrastrukturu u mnogim europskim klubovima.

"Nogometni objekti u Rijeci jedni su od najboljih koje sam vidio u svojoj juniorskoj karijeri. Bio sam u mnogim velikim klubovima na probi kao što su SC Braga, VfB Stuttgart, RB Leipzig, Atlético Madrid. Mogu reći da Rijeka ima infrastrukturu gotovo na istoj razini kao neki od najvećih klubova na svijetu", rekao nam je u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo ga što bi se moglo poboljšati.

"Rijeka ima slične uvjete kao sva tri kanadska MLS tima. Ono što se ističe je stadion prve momčadi s vrhunskom travom. Nijedna kanadska momčad nema ni približno savršenu travu kao što je ona na Rujevici! Naime, tijekom zime većina momčadi igra na umjetnoj travi što može lakše dovesti do ozljeda. Jedina stvar koju vidim da bi se mogla poboljšati je razina kapaciteta većine stadiona u Hrvatskoj", osvrnuo se i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladi igrači imaju sve uvjete da postanu pravi profesionalci. Ako djeca mogu izaći iz favela u Brazilu, igrajući se bosa, svatko u Hrvatskoj definitivno ima sve za uspjeh", zaključio je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo