DJEČAK VELIKIH SNOVA / Riječki talent iz Kanade je sličan Messiju, divi se Modriću, a obožava ćevape i sarmu

Image
Foto: Grafika Danas.hr / screenshot Instagram - profimedia.hr

Svoj talent dokazuje na juniorskoj razini gdje je jedan od najboljih pojedinaca, a s nama je podijelio neke zanimljivosti

20.11.2022.
10:20
Grafika Danas.hr / screenshot Instagram - profimedia.hr
VOYO logo

Antoine Coupland je u veljači ove godine preselio na Kvarner i obukao dres Rijeke. 18-godišnji Kanađanin još uvijek čeka na službeni debi, iako je odigrao par utakmica za prvu momčad (radilo se o prijateljskim dvobojima). Svoj talent brusi na juniorskoj razini gdje je jedan od najboljih pojedinaca momčadi s Rujevice koja u prvenstvu ne zna za poraz još od svibnja ove godine i zauzima drugo mjesto na ljestvici.

Image
SKRASIO SE NA KVARNERU /

Mlada nada Rijeke iz Kanade: 'Infrastruktura je na razini velikana, a ovo ju čini savršenom'

Image
SKRASIO SE NA KVARNERU /

Mlada nada Rijeke iz Kanade: 'Infrastruktura je na razini velikana, a ovo ju čini savršenom'

Odlazak na drugi kontinent

Život izvan svoje domovine nikad nije jednostavan, pa smo ga pitali kako je tekla prilagodba na skroz drukčiju sredinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznenađujuće sam se dobro prilagodio na život u Hrvatskoj. Nije bilo tako lako, ali sam se dobro snašao. Najveća razlika je bila u jeziku. U početku je to bila prepreka, ali što sam duže tu postaje mi sve manja. Savršeno govorim francuski i engleski, a polako sam počeo učiti hrvatski kroz svakodnevni život. Bilo to na terenu, u klupskoj kuhinji, u taksiju ili čak u shopping centru. Razumijem gotovo sve, ali ne mogu dobro govoriti“, rekao je mladi veznjak i dodao:

“Svaki strani nogometaš koji dođe u novu zemlju reći će vam da nije lako. Neprihvaćanje suigrača na početku je jedna od najtežih stvari. Bio sam žrtva toga, ali sam to prevladao pokazujući svoj talent na terenu što mi je pomoglo da zaradim poštovanje svojih suigrača. Na kraju bi se otvorili i s nekima od njih bih postao prijatelj“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka jela su mu se posebno svidjela.

“Kultura je puno drugačija kada se uspoređuju Hrvatska i Kanada. Jedna od najvažnijih stvari je hrana. Moram reći da sam bio iznenađujuće zadovoljan tradicionalnom balkanskom hranom. Neka od mojih omiljenih jela su ćevapi, sarma i palačinke“, otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne krije kako ima igrače koji ga inspiriraju.

“Cijenim mnoge igrače u nogometu, ali posebno ljevake jer je to moja jača noga. Najviše gledam Lionela Messija. On je moj idol. Slični smo po građi, driblingu, završnici i kreativnosti. Gledam mnogo njegovih isječaka na YouTubeu kako bih oponašao njegov stil igranja. Ostali su Paulo Dybala, Bernardo Silva i Angel Di Maria“, kaže Coupland, a osvrnuo se i na Luku Modrića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uživam gledati i Luku Modrića. Njegovo dodavanje vanjskom stranom stopala i zabijanje je čarobno! On stari kao dobro vino. Kako može biti tako star s 37 godina i još uvijek na vrhuncu svojih performansi? Želio bih imati dugu karijeru poput njega“, zaključio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo