HVALOSPJEVI IZ SUSJEDSTVA / I Srbi se klanjaju našem Luki nakon raspsodije na Anfieldu: 'Kažu da je kao baba. Ili kao djed, a onda im zavrne ja*a...'

Image
Foto: Profimedia

Na srpskom portalu Sportal u srijedu je objavljen komentar s naslovom 'Pozdrav od umirovljenika: Volio bih da sam "mrtav" kao Luka Modrić'

22.2.2023.
12:57
Profimedia
VOYO logo

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na Anfieldu deklasirao Liverpool s 5-2. "Redsi" i "Kraljevski klub" su na Anfieldu u reprizi lanjskog finala Lige prvaka odigrali fantastičnu utakmicu s čak sedam golova i nizom prilika na obje strane. "Redsi" su poveli 2-0, no europski prvak je u nastavku susreta preokrenuo rezultat postigavši čak pet golova. Real je time postao prvi klub u povijesti koji je zabio pet golova Liverpoolu u nekoj europskoj utakmici na Anfieldu.

Image
UGLEDNI STRUČNJAK /

Misterij, osmo svjetsko čudo, vanzemaljac: 'Luka Modrić da je Španjolac, Englez ili Talijan bio bi najbolji veznjak ikad'

Image
UGLEDNI STRUČNJAK /

Misterij, osmo svjetsko čudo, vanzemaljac: 'Luka Modrić da je Španjolac, Englez ili Talijan bio bi najbolji veznjak ikad'

Bio je to susret koji su obilježili i fantastičan pogodak Darwina Nuneza, nevjerojatne pogreške vratara Thibauta Courtoisa Alissona, te asistencija hrvatskog kapetana Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice modrića hvali cijeli nogometni svijet, a pohvale stižu iz Srbije, točnije od novinara Sportala Veljka Ivanovića koji je objavio komentar s naslovom: "Pozdrav od umirovljenika: Volio bih da sam "mrtav" kao Luka Modrić".

"Kažu da je kao baba. Ili kao djed. Da je reš pečen za mirovinu. Da je mrtav... Govore tako, vjerovali ili ne, o Luki Modriću. A onda im taj umirovljenik, koga ni klinci lasom ne mogu uhvatiti, zavrne jaja. Zaista bih volio biti mrtav kao što je Luka Modrić. Da sam takva baba. Dođe čovjek koga laici tjeraju u penziju na kultni Anfield i na terenu ispriča priču o tome kako se kalio nogomet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na primjer, kod petog gola Reala protiv Liverpoola (a, da, razbili su ih 5:2), ovaj 38-godišnjak (pogreška autora, Modrić ima 37 godina, op.a.) je poput japanskog vlaka proletio pokraj 19-godišnjeg Stefana Bajčetića, kojem može biti otac, otresao ga je s leđa kao dlaku i kreirao kontranapad iz koga su 'kraljevići' nokautirali Kloppovu družinu. Esencija nogometa!", stoji na početku teksta i nastavlja se:

"Bez obzira na to što su Vinicius i Benzema zabili po dva gola, i svaka im čast na tome, središnja figura utakmice bio je Modrić. Ljudi moji, takva lakoća nogometnog postojanja u njegovim nogama je nepodnošljiva. I mlađima od njega, fizički snažnijima, bržima... Poigravao se sa suparnikom. Ako poznata himna Liverpoola kaže 'Nikad nećete hodati sami', Luka je, eto, sam hodao po Anfieldu. I zalijepio zastavu s natpisom 'Pozdrav od umirovljenika'."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski masakr motornom pilom

Bilo ga je lijepo gledati kako dominira i polijeva one koji ga pljuju. Zamislite, samo dan prije utakmice osmine finala Lige prvaka izjavio je: 'Prije svake utakmice govore da Modrić mora u mirovinu, Benzema je ovakav i onakav. Ponavljaju da smo mrtvi...'

A onda - madridski masakr motornom pilom usred sjeverozapadne Engleske. Srbi bi rekli "Ima Boga, ima pravde". A ja bih dodao "što gurate ruke u struju". Uglavnom, trajat će ova rapsodija Luke Modrića, kako stvari stoje, koliko će on htjeti. Može peglati, orati, slikati na terenu tko zna koliko još. Jer on je glavni mozak. Nogometni pjesnik. A takvih je danas malo. Ugrožena vrsta, nažalost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početni razlog za ovu malu posvetu Modriću bila je zadaća koju je dao Liverpoolu. No Lukin život je, naravno, puno više od toga. Kažemo bolji život jer on je doista nogometni svetac. Ako mislite da pretjerujemo, evo nekoliko Modrićevih 'skromnih' uspjeha u karijeri, samo da malo prodrmamo krunu njegove gluposti. Luka je sa zagrebačkim Dinamom osvojio tri titule u nizu.

'Jedva čekam što će novo napraviti hrvatski Superdeka'

S Realom je triput bio prvak Španjolske, a pet puta je, držite se, pet puta uzeo Ligu prvaka. Ima tri UEFA-ina superkupa i pet FIFA-inih svjetskih klupskih prvenstava. Šest puta uvršten je u idealnu postavu sezone Lige prvaka. U UEFA-in tim godine birali su ga triput. I još ima više od 30 nagrada ili trofeja za koje nećemo sad trošiti vaše oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo podsjetiti na vjerojatno tri najvažnija uspjeha u karijeri. Luka je bio dobitnik Zlatne lopte 2018. godine. Tada je Hrvatska igrala finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske (2-4), a on je bio najbolji igrač prvenstva. A treće je još svježe - treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Tamo se veselio kao nikad prije. Vjerojatno zato što je iznad sebe imao sjenu koja je sablasno govorila "ovo ti je zadnji veliki turnir". Bože moj, izgleda da će sjena prevariti."

"Dragi naši čitatelji, ovo je bila kratka priča o Luki Modriću. Nogometnom Houdiniju, mađioničaru kojeg žele ugasiti zbog vješala, a još sipa magiju i maže pjenu na usta bijesnim psima. Čovjeku koji se popeo na planinu i odbija sići. Tihom nogometašu koji je kao dobro vino. Što stariji, to bolji. I jedva čekam vidjeti što će novo napraviti hrvatski Superdeka", zaključak je u komentaru Sportala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo