SVAKOM PO BOD / Hajduk i Lokomotiva remizirali u ludoj utakmici u Kranjčevićevoj, Mlakar zabio dva gola za 'bile'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Splićani su poveli nakon sjajne akcije, no onda je uslijedio preokret Lokosa na domaćem terenu, a Mlakar je svojim drugim pogotkom spasio bod

17.7.2021.
17:51
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Lokomotiva i Hajduk podijelili su bodove u prvom kolu Prve HNL. Utakmica u Kranjčevićevoj završila je rezultatom 2:2, a bilo je to puno dobrih prilika s obje strane. Za Hajduk je dva pogotka zabio novopridošli centarfor Mlakar (29' i 55'), dok su za Lokomotivu precizni bili Soldo (42') i Dabro (47').

Počela je utakmica odlično za Splićane. U 29. minuti zabio je Mlakar nakon sjajne akcije. U samo nekoliko dodavanja izbacili su igrači Hajduka cijelu obranu Lokomotive. Lovrencsics je dao za Sahitija, a ovaj pronašao sjajnim dodavanjem Mlakara koji hladnokrvno zabija za vodstvo Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POVRATAK NAVIJAČA /

Ovakve scene već jako dugo nismo gledali, Hajduk je u Zagrebu igrao u domaćinskoj atmosferi

Image
POVRATAK NAVIJAČA /

Ovakve scene već jako dugo nismo gledali, Hajduk je u Zagrebu igrao u domaćinskoj atmosferi

Preokret Lokosa

No ubrzo nakon toga, već u 42. minuti uslijedio je hladan tuš. Čokaj je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a prvi je na lopti bio Soldo koji je glavom zabio za poravnanje rezultata u Kranjčevićevoj.

U drugom dijelu Lokomotiva je povela. U 47. minuti hajdukova je obrana pokazala veliku nesigurnost u iznošenju lopte, Dabro je došao do lopte nakon jednog presječenog dodavanja Hajduka, ušao je na desnu nogu i pogodio Kalinićev gol za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No osam minuta kasnije Hajduk je izjednačio. Biuk je odlično povukao, potom uposlio Livaju koji je na drugoj stativi proigrao Mlakara za 2:2. Do kraja susreta obje su momčadi tražile pobjedu, ali više nije bilo promjene rezultata.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva - Hajduk 2:2

Lokomotiva: Santini, Cipetić, Soldo, Đira (od 57' Pivarić), Kačavenda (od 88' Maleš), Marić, de Haas, Milićević, Čokaj, Aliyu (od 67' Stojković), Dabro (od 88' Florucz)

Hajduk: Kalinić, Lovrencsics (od 81' Dellova), Vušković, Elez, Čolina, Vuković, Čuić (od 61' Atanasov), Sahiti (od 73' Jairo), Livaja, Biuk (od 81' Ljubičić), Mlakar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

90'+ Kakav promašaj Ljubičića nakon centaršuta Jaira! Drži se za glavu napadač Hajduka, imao je prazan gol, ali nije najbolje reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Bliži se kraj utakmice, pokušava Hajduk, ali zatvoreni su svi putevi do gola Lokomotive. Igrat će se još tri minute.

88' Zamjene kod Lokomotive. Van će Dabro i Kačavenda, a ući će Maleš i Florucz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Soldo je grubo startao na centru i zaradio žuti karton.

76' Odlično je Jairo okrenuo Miličevića na desnoj strani, ubacio je loptu u sredinu, ali čisti to danas odlični Soldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Ide van za Hajduk Emir Sahiti, a ulazi Jairo.

69' Puca opet Čokaj iz dobre pozicije, ali ravno u Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Prvi žuti karton na susretu zaradio je Kačavenda koji je faulirao Lovrencsicsa s leđa. U međuvremenu su u igru za Lokomotivu ušli Pivarić i Stojković umjesto Đire i ozljeđenog Aliyua.

61' Atanasov je ušao za Hajduk, a izašao je Čuić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Novi pogodak, Mlakar zabija za 2:2! Bila je to još jedna izvrsna akcija Splićana, a na kraju je Mlakar uklizao i pogodio mrežu drugi put na ovoj utakmici. Asistirao mu je Livaja.

54' Nova kontra Lokomotive. Čokaj je na kraju dobio povratnu loptu i pucao, no pored gola. Opasno je opet bilo pred Hajdukovim golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' Kakva prilika za Livaju! Dobio je loptu na pet metara, ali je pucao ravno u vratara Santinija. Odmah Hajduk kreće u ofenzivu, nema se tu što više čekati.

47' Lokomotiva je preokrenula! Dabro je došao do lopte nakon jednog presječenog dodavanja Hajduka, ušao je na desnu nogu i pogodio Kalinićev gol za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Livaja je pucao glavom nakon ubacivanja iz slobodnog udarca, ali ravno u Santinija.

42' Zabija Lokomotiva! Čokaj je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Soldo odlično glavom pogodio za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Prodor Aliyua završio je dosta loše po napadača Lokomotive, Čuić ga je nezgodno zakačio. Upravo mu se ukazuje liječnička pomoć na terenu, ali bit će, izgleda, sve u redu s njim.

36' Tuče Čokaj iz daljine, ali bolje da nije. Daleko je to otišlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Vodi Hajduk 1:0, zabio je Mlakar nakon sjajne akcije! U samo nekoliko dodavanja izbacili su igrači Hajduka cijelu obranu Lokomotive. Lovrencsics je dao za Sahitija, a ovaj pronašao sjajnim dodavanjem Mlakara koji hladnokrvno zabija za vodstvo Hajduka.

21' Nesmotrena reakcija golmana Lokomotive Krševana Santinija. Išao je spasiti jednu loptu koja je ionako išla u gol-aut, no preračunao se i Sahiti je skoro tu loptu pokupio. Santini je uklizao i odnio loptu i Sahitija. Srećom, sve je u redu s krilnim napadačem Hajduka i s golmanom Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Sjajna akcija Lovrencsicsa. Desnom vanjskom ubacio je prema Mlakaru, ali nakon svega samo korner za Hajduk.

15' Kačavenda je definitivno zasad najopasniji igrač Lokomotive, kad primi loptu na poziciji desnog krila obično je to znak da kreće dar-mar u obrani Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' Biuk je ušao u kazneni prostor, pokušao se izboriti za udarac, uspio ga je i uputiti, ali blokirala je to obrana Lokomotive.

7' Sjajno proigravanje Livaje za Mlakara, napadač Hajduka poslao je loptu prema mreži, no Miličević spašava to s crte.

5' Kalinić je morao intervenirati na ovaj pokušaj Čokaja. Bio je to dobar udarac nakon akcije Lokomotive koja je krenula iz auta.

1' Počela je utakmica i odmah je krenulo navijanje Torcide. Hajduk igra u domaćinskoj atmosferi u Zagrebu.

17:55 - Stigli su početni sastavi, a Hajduk izgleda vrlo ofenzivno u ovakvom sastavu. Splićani u napadu imaju novopridošlog Mlakara, povučena je špica Marko Livaja, na Sahiti i Biuk na krilima. Vidjet ćemo danas u akciji i Mađara Lovrencsicsa na desnom boku i povratnika Eleza koji će igrati stopera zajedno s Vuškovićem.

17:00 - Splitski Hajduk ulazi u novu HNL sezonu s velikim očekivanjima. Nakon što su uspjeli zadržati Marka Livaju i Lovru Kalinića, svoj će prvi HNL test imati u subotu, kad će se suočiti s Lokomotivom u Kranjčevićevoj.

Utakmicu je najavio novi trener Hajduka Jens Gustafsson.

"Hajduk je klub s velikim ciljevima i mi moramo svaku utakmicu ići na pobjedu. Želim takav pritisak, nijedan drugi. Naravno, putem ćemo i izgubiti jer nije realno očekivati nijedan poraz. Znam koliko navijačima znači Hajduk, ali i dalje sam iznenađen koliko je velika ta ljubav", rekao je Gustafsson pa se osvrnuo na sastav protiv Lokomotive.

'Većina igrača se bori za prvih 11'

"Mogu reći samo da nema Kačaniklića, neće ga biti još neko vrijeme. Ljubičić i Eduok? Ne mogu reći koliko su blizu prve momčadi. Eduok se vratio nakon ozljede i treba mu još treninga, ali mislim da je većina igrača u borbi za prvih 11", rekao je trener Hajduka.

Na konferenciji za medije govorio je i kapetan Hajduka Lovre Kalinić koji ostaje na Poljudu i ove sezone. Najavio je utakmicu s Lokomotivom.

"Ni mi ne znamo još u potpunosti kako će sve to izgledati, prijateljske nisu isto kao i prvenstvene utakmice. Lokomotiva je dovela nekoliko igrača i izgledat će drugačije nego prošle sezone kada su izborili ostanak", rekao je Kalinić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo