ŽDRIJEB U MONTE CARLU /

Dinamo danas saznaje suparnike u Ligi prvaka. Moguć okršaj i sa Crvenom Zvezdom

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo će danas saznati suparnike u novom formatu Lige prvaka. Mogu Plavi izvući i Crvenu Zvezdu

29.8.2024.
6:55
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je osigurao svoje mjesto u Ligi prvaka nakon sjajne pobjede u uzvratnom susretu playoffa protiv Qarabaga u Bakuu, rezultatom 2:0 i danas od 18.00 u Monte Carlu bit će dio velike svečanosti. I jedne zanimljive mogućnosti pritom...

LIGA NACIJA: Utakmice hrvatske reprezentacije gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRUČNI KOMENTAR /

'Dinamo je spasio obraz našeg nogometa, a na milijun eura svi mu trebaju biti zahvalni'

Image
STRUČNI KOMENTAR /

'Dinamo je spasio obraz našeg nogometa, a na milijun eura svi mu trebaju biti zahvalni'

Danas ćemo, naime, saznati s kim će Dinamo igrati u Ligi prvaka i tom novom formatu natjecanja. Dinamovci su smješteni u treću jakosnu skupinu. U prvoj jakosnoj skupini nalaze se velikani poput Real Madrida, Intera, Liverpoola, Manchester Cityja, Bayerna i Barcelone, Borussije Dortmund i Leipziga. Tu su još Bayern i PSG. Drugu jakosnu skupinu čine timovi kao što su Bayer Leverkusen, Atletico Madrid, Juventus i Arsenal, Benfica, Sporting, Atalanta, Šahtar, Milan i Clube Brugge.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Uz Dinamo, treću skupinu popunjavaju momčadi poput Feyenoorda, Sportinga i Salzburga. Možemo izvući i Crvenu Zvezdu. Od ove sezone, naime, nema više skupina, igrat će svi klubovi pod istom tablicom pa će tako svaki klub dobiti po dva suparnika iz svakog od četiri pota. To znači da je moguć i susret Dinama i Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj jakosnoj skupini nalaze se klubovi poput Monaca, Aston Ville i Stuttgarta. Pravila ždrijeba su takva da klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati jedni protiv drugih i da svaka momčad može imati najviše dva protivnika iz iste države.

PRVA JAKOSNA SKUPINA: Real Madrid, Manchester City, Bayern, PSG, Liverpool, Internazionale, Borussia Dortmund, Leipzig, Barcelona.

DRUGA JAKOSNA SKUPINA : Bayer Leverkusen, Atletico Madrid, Atalanta, Juventus, Benfica, Arsenal, Club Brugge, Šahtar, Milan.

TREĆA JAKOSNA SKUPINA : Feyenoord, Sporting, PSV, DINAMO, Salzburg, Lille, Young Boys, Celtic, Crvena Zvezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČETVRTA JAKOSNA SKUPINA : Slovan, Monaco, Sparta, Aston Villa, Bologna, Girona, Stuttgart, Sturm, Brest.

Prvo kolo Lige prvaka bit će odigrano između 17. i 19. rujna, dok će posljednje kolo biti na rasporedu 29. siječnja što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u ovom natjecanju. Nokaut faza počinje 11. veljače, a finale će se igrati 31. svibnja na Allianz Areni u Münchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u Ligu prvaka donio je Dinamu značajnu financijsku korist s početnim iznosom od 18,62 milijuna eura, a svaki će osvojeni bod dodatno povećati zaradu za 700.000 eura.

Konačan plasman u ligi također će biti financijski nagrađen, a iznosi će varirati ovisno o poziciji kluba na kraju grupne faze. Ukupni prihodi Dinama od sudjelovanja u Ligi prvaka mogli bi dosegnuti 35 milijuna eura, s mogućnošću dodatnih prihoda od prolaska u osminu finala.

POGLEDAJTE VIDEO: Jerko Leko gostovao je u podcastu Net.hr-a i pogodio s prognozama što se tiče Dinama, sastava, Sučića i Jakirovića.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo