'MORAMO BITI HRABRI I MUDRI' /

Dinamo otišao po Ligu prvaka i 34 milijuna eura: 'Jako puno će značiti podrška navijača'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

'Otkako sam u Dinamu, idemo na misu svaku nedjelju, ako možemo. To je privatna stvar svakog pojedinca'

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

26.8.2024.
15:43
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Dinamovci su danas otputovali u Baku, gdje će u srijedu igrati uzvrat playoffa Lige prvaka protiv Qarabaga.

Image
POGREŠNA PROCJENA /

Qarabag igrao s rezervama pa kiksao prije utakmice s Dinamom

Image
POGREŠNA PROCJENA /

Qarabag igrao s rezervama pa kiksao prije utakmice s Dinamom

Prva utakmica prošlog utorka na Maksimiru završila je 3-0 za Plave. Hrvatski prvak tako je jednom rukom zgrabio 34 milijuna eura, koje će zaraditi plasmanom u LP, ali Sergej Jakirović i društvo svjesni su kako je u sportu sve moguće, pa pušu i na hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Qarabag je u posljednjoj euro utakmici u gostima prije Dinama Ludogorecu utrpao sedam komada. Zvoni to, itekako...

"Očekuje nas zahtjevna utakmica u zahtjevnom vremenu. Ima jako puno vlage, bit će jako naporno, ali moramo se baciti na glavu kako bi osigurali Ligu prvaka u Zagrebu. Qarabag je ozbiljna momčad, pokazali su da nisu neki tamo iz Azerbajdžana. U nekim trenucima utakmice imali smo sreće. Moramo biti stabilniji u fazi obrane, pokazati jasnu namjeru da prođemo jer će nas oni stisnuti od prve minute", izjavio je Sergej Jakirović okupljenim novinarima danas na aerodromu Dr. Franjo Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu igrači koristili nikakve dodatne preparate kao pripremu za posebne klimatske uvjete u Bakuu, više su se bazirali na sam odnos snaga na travnjaku. Jakirović je otkrio:

"Pripremali smo se na normalan način za ovu utakmicu, kao za svaku drugu. Uzeli smo prošlu utakmicu za primjer, to je najvažnije. Najbolje je što je naša momčad osjetila njih na terenu, to je bitno, znamo kakvi su i što možemo očekivati. Njihov napad puno je bolji nego njihova zadnja linija. To je naša šansa, ako će puno riskirati, možemo ih ugroziti iz kontre."

Koliko će Dinamu značiti podrška Dinamovih navijača u gostima? Boysi će biti u Bakuu. Ponovno mogu na gostovanja, nakon prošlosezonske zabrane UEFA-e zbog izgreda prošle godine u Ateni.

"Jako puno će se osjetiti. Otkako sam trener Dinama, naši navijači nisu bili s nama ni na jednom europskom gostovanju. To se osjetilo na našim igrama, kod kuće bi pokazali totalno drugo lice. To želim promijeniti, gdje god igrali, moramo biti hrabri i mudri."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li Jakirović i ekipa išli po običaju na misu prije utakmice?

"Otkako sam u Dinamu idemo na misu svaku nedjelju, ako možemo. To je privatna stvar svakog pojedinca", zaključio je Sergej Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Podcast Net.hr-a; Dinamo sudbinu našeg nogometa drži u svojim rukama: 'Ako uspije, HNL će opet živjeti na račun njega'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo