LUDA SKUPINA E / Belgiji samo remi i put u pakleni dio ždrijeba, Ukrajina ispala s četiri boda; Očekivani remi Rumunja i Slovaka

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja Ukrajine i Belgije te Slovačke i Rumunjske pratili ste uživo na portalu Net.hr

25.6.2024.
12:22
Profimedia
VOYO logo

Skupina E jedina je na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj gdje su sve četiri momčadi grupnu fazu završile s istim brojem bodova. Slovačka i Rumunjska odigrale su 1-1, a Belgija i Ukrajina 0-0.

Image
RASPLET GRUPE D /

Potpuni kaos: Austrija zauzela vrh skupine, Francuska susret završila s bodom

Image
RASPLET GRUPE D /

Potpuni kaos: Austrija zauzela vrh skupine, Francuska susret završila s bodom

Ukrajina - Belgija 0-0

Ukrajina: Trubin - Timčik, Zabarnji, Svatok, Matvijenko, Mikolenko - Šaparenko, Brazko, Sudakov - Dovbik, Jaremčuk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija: Casteels - Vertonghen, Faes, Theate, Castagne - De Bruyne, Onana, Tielemans - Doku, Lukaku, Trossard

Pokušala je Belgija već u prvoj minuti preko lijeve strane, ali nije bilo preciznosti. De Bruyne ja zatim u sedmoj prošao također s lijeve strane prema sredini i dao za Lukakua koji je uspio pucati, ali ponovno je neprecizan. Zaprijetili su Ukrajinci u 20. minuti kada je Jaremčuk opalio izvana, ali na mjestu je bio Casteels. Probao je de Bruyne u 33. lukavo iz slobodnjaka iskosa s desne strane, ali lopta je završila u vanjskom dijelu mreže. Ukrajinci su propustili svoju veliku priliku u 42. kada je Jaremčuk probio lijevu stranu i ubacio pred gol na šest metara gdje je Dovbik 'za dlaku' zakasnio pospremiti loptu u mrežu. De Bruyne je na početku nadoknade prvog poluvremena opalio s ruba šesnaesterca, ali Trubin je uspio ukrotiti tu loptu. Završilo je prvo poluvrijeme bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ukrajina je u drugom poluvremenu nastavila oprezno i nije dozvolila Belgiji da ju nadigra, ali u isto vrijeme nije ništa niti pokazala prema naprijed. Doku je u 58. utrčao s lijeve strane i opasno ubacio pred gol, ali je na četiri metra zakasnio Lukaku. Carrasco, koji je u nastavku ušao umjesto Trossarda, izbio je sam pred Trubina, ali loše pucao. Doku je u 73. bio u opasnom naletu, ali su ga uspjeli blokirati Ukrajinci i odmah krenuli u kontru. Trčao je Dovbik s loptom, a Vanat, koji je u nastavku ušao umjesto Šaparenka, nije se na vrijeme maknuo iz zaleđa pa mu Dovbik nije dodavao nego je probao pucati, ali na kraju je sve propalo za Ukrajince. Dovbik je probao i u 79. kada se zatresla mreža, ali s vanjske strane. U 83. je Malinovski, koji je ušao umjesto Jaremčuka, iz kornera neugodno ubacio pred sam gol, a Casteels je tu loptu izbio sa same crte. Carrasco je u 87. povukao kontru 'tri na dva', dao desno za De Bruynea, a ovom je praktički ukrao loptu Bakayoko, koji je ušao umjesto Dokua, ali njegov udarac je otišao pokraj gola. Sudakov se u prvoj minuti nadoknade neočekivano lako probio u šesnaesterac, ali zatim i nevjerojatno slabo pucao te je propala velika prilika za Ukrajinu, koja je na kraju ispala kao posljednja u skupini s četiri odvojena boda.

Slovačka - Rumunjska 1-1

Slovačka: Dubravka - Pekarik, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Strelec, Haraslin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska: Nița - Rațiu, Dragușin, Burca, Bancu - M. Marin - Hagi, R. Marin, Stanciu, Coman - Draguş

Prve minute počele su nekako očekivano mirno s obje strane. Sjajna prilika za Rumunje u 11. minuti. Ratiu je pucao, ali Dubravka je spasio Slovake. Odbio je loptu do Hagija koji je zatim pucao preko prečke. U 22. su zaprijetili Slovaci. Haraslin je lijepo ubacio iz slobodnjaka, ali 'za dlaku' je zakasnio Škriniar. Slovačka je povela u 24. minuti. Odlično je Duda pogodio za 1-0 glavom iz teške pozicije i postao prvi slovački igrač koji je zabio na dva velika natjecanja (EURO 2016, EURO 2024). U 36. je glavni sudac utakmice Daniel Siebert prvo dosudio prekršaj van šesnaesterca za Rumunje, ali nakon reagiranja VAR-a ipak pokazao na bijelu točku odakle je precizan bio Razvan Marin. Završilo je prvo poluvrijeme 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Schranz je u 50. imao šansu za Slovake, ali golman Nita je spasio Rumunjsku. Probao je u 52. i Haraslin, ali i to je obranio Nita. Razvan Marin je u 61. opasno pucao, Dubravka obranio, a zatim Draguš pucao preko prečke. Uzvratila je Slovačka u 64. Strelec je sjajno pucao, ali čudesno je to zaustavio Nita. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika, a obje su reprezentacije na kraju izborile drugi krug natjecanja.

Image
Foto: Profimedia
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava

Uoči posljednjeg kola Rumunjska i Belgija imaju gol razliku +1, Slovačka je na nuli, a Ukrajinci na minus dva. Glasno se priča da bi Slovaci i Rumunji mogli dogovoriti remi jer bi to značilo da obje reprezentacije idu u osminu finala. Slovaci su samo na dva velika natjecanja prošli prvi krug, a bilo je to na SP-u 2010. te na EP-u 2016., dok bi Rumunjima ovo bilo drugi puta u povijesti, nakon Eura 2000.

Slovačka u prethodnih osam utakmica nikad nije dobila Rumunjsku, uz četiri poraza četiri dvoboja su završila bez remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija i Ukrajina igrat će prvi put u povijesti, a zanimljivo da Crveni vragovi nisu izgubili posljednju utakmicu na posljednjih šest velikih natjecanja, uz pet pobjeda imaju jedan remi.

Također nisu izgubili posljednje 22 utakmice kada su protiv nekoga igrali prvi put. Nisu tu ni Ukrajinci loši, izgubili su samo takvu jednu utakmicu od posljednjih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo