ALARM / Hrvatska ima veliki problem: 'Spori smo i to nije dobro. Vidimo kako svi ostali igraju'

Image
Foto: Profimedia

'Sporost u igri Hrvatske veliki je nedostatak za našu reprezentaciju'

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

19.6.2024.
20:42
Profimedia
VOYO logo

Branko Karačić, poznati nogometni trener, tužan je i zabrinut nakon još jednog razočaravajućeg izdanja hrvatske reprezentacije na Euru. Vatreni su danas u 2. kolu skupine B remizirali s Albanijom 2-2.

Image
SVE MIJENJA SE /

'Mi Slovenci postali smo nogometna nacija, a vi Hrvati morate shvatiti jedno, pa koliko bolno bilo...'

Image
SVE MIJENJA SE /

'Mi Slovenci postali smo nogometna nacija, a vi Hrvati morate shvatiti jedno, pa koliko bolno bilo...'

Sve o Europskom nogometnom prvenstvu, ekskluzivne podcaste, intervjue, priče, reportaže, analize, najaktualnije vijesti, rezultate, možete čitati, pratiti, gledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić napravio je tri izmjene u Hrvatskoj u odnosu na početni sastav protiv Španjolaca, dok je njegov kolega Sylvinho zamijenio dvojicu igrača iz početne postave u susretu s Talijanima.

Dalić je vratio Joška Gvardiola na stopersku poziciju umjesto Marina Pongračića, a na Gvardiolovu poziciju lijevog beka ubacio je Ivana Perišića. Do promjene je došlo i na desnom beku, gdje je Josipa Stanišića zamijenio Josip Juranović, dok je Bruno Petković počeo u vrhu napada umjesto Ante Budimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kod Albanaca su iz početne postave ispali napadači Armando Broja i Taulant Seferi. Rey Manaj je započeo utakmicu na poziciji centralnog napadača, a na lijevo krilo je iz veznog reda prebačen Nedim Bajrami, dok je njegovu poziciju zauzeo Qazim Lači koji će se prometnuti u pravog aduta albanskog izbornika.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U jednoj ludoj i dramatičnoj utakmici nije dobro počelo za našu momčad. U 11. su Albanci poveli s 1-0, da bi u drugom dijelu u dvije minute, od 74. do 76, vratili se i preokrenuli. Mislili smo svi da je to to, da bodove imamo u džepu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u 95. smo dobili gol za 2-2. Gjasula dao, Gjasula uzeo, rekli bi smo...

Kramarić je zabio na svoj 33. rođendan, Luka Sučić uz pomoć igrača Albanije, Kova je odigrao dobro i Ante Budimir je unio dinamiku i prevagu, te donio dimenziju koja je nedostajala. Kad se sve zbroji i oduzme, Hrvatska ipak nije odigrala dobro. Spomenuti nogometni hrvatski "četverac" nije mogao sam. Moramo pohvaliti i Dominika Livakovića. Držao nas je iznad vode u nekim trenucima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sporost u igri Hrvatske veliki je nedostatak za našu reprezentaciju. Vidimo kako druge ekipe na turniru igraju brzo i dinamično. Hrvatska ne igra tako i to nije dobro. Sporo je to sve. Prvo poluvrijeme je bilo za ne povjerovati. Sporo, loše, alibi igrači bez odgovornosti, hrabrosti i odlučnosti. Jednostavno, ja tebi, ti meni i tako je prošlo prvih 45 minuta", govori Branko Karačić i dodaje:

"Nakon što su Budimir i Sučić ušli, počeli smo stizati, dizati igru, ritam, energiju, bili smo agresivniji i bolje smo djelovali. Albanci su nezgodni, a mi smo zaspali u tom napadu Albanije za 2-2."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Putokaz treba biti drugih 45 minuta do trenutka kad smo dobili gol...

"U zadnjoj minuti nismo bili nogometno inteligentni. Umjesto da ležimo po terenu, nekako odugovlačimo, mi dopustimo da dođu do šanse i dobijemo gol. Šteta, ali imamo još Italiju", zaključio je Branko Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo