"Med je definitvno najbolji zaslađivač na našim prostorima. Prema pravilu da je najbolje jesti hranu koja potječe s podneblja gdje živimo, zaista je iracionalno koristiti nekoliko puta skuplje zaslađivače poput javorovog sirupa ili agave, koji ionako treba, zbog viška fruktoze, izbjegavati. Žličica meda na dan je svakako dobra navika, kako se za med tvrdi da, osim transparentne nutritivne vrijednosti koju možemo prikazati, daje brojne pogodnosti za cjelokupno zdravlje te sve sisteme organa u našem tijelu", ističe nutricionistica Tanja Olajdžija. Redovna konzumacija meda ojačat će vaš imunitet, ali to je samo jedno od niza blagotvornih svojstva ove namirnice. Evo kako još med može utjecati na naše zdravlje.
NAJBOLJA ZAMJENA ŠEĆERU /
Samo jedna žličica meda svako jutro - toliko je dovoljno da se preporodite: Donosimo 9 jakih argumenata, i razbijamo mit u kojeg svi vjeruju
Velika većina dobro zna koliko je med zdrav, blagotvoran i koristan te rijetko gdje može biti da neka obitelj u kuhinji ne čuva bar jednu teglicu meda. Med je postao sve više prisutan u našoj svakodnevici zahvaljujući činjenici da sve veći broj ljudi izbacuje bijeli šećer iz prehrane. Med je odlična, ako ne i najbolja alternativa šećeru pa je prva preporuka nutricionista i stručnjaka, a ako ga već niste uvrstili u svoju prehranu, onda bi svakako trebalo razmisliti o jednoj žličici meda svakog dana. Ova jednostavna rutina ima brojne benefite za naš organizam.