Način prehrane žena iz Japana je pravi hit u svijetu jer pomoću njega mršavljenje ne predstavlja problem.
Za dva tjedna čak osam kilograma manje! Japanska dijeta kavom i jajima zaludjela žene: Ovo je kompletan plan prehrane
Zbog toga smo se zapitali što jedu Japanci da bi ostali fit? Po pravilu, Japanci doručak, ručak i večeru sažmu u dva jela u kojima ima mesa, ribe, riže i povrća. Trik ove dijete je što se kalorije tijekom vremena smanjuju, što tjera tijelo da ubrzano sagorijeva masnoće. Na kraju, rezultat ove dijete je osam kilograma manje.
Prvi dan: Doručak: Kava bez šećera. Ručak: Dva kuhana jaja, salata od kupusa i jedna čaša soka od rajčice. Večera: Komad pečene ili kuhane ribe (150 grama).
Drugi dan: Doručak: Kava bez šećera. Ručak: Pečena ili kuhana riba sa salatom od svježeg povrća (kupus, rajčica, krastavac ili zelena salata). Večera: Komad kuhane junetine (100) i čaša kefira.
Treći dan: Doručak: Crna kava s krekerom. Ručak: Tikvica ispržena u ulju. Večera: Kuhana junetina (200 grama), dva jajeta i zelena salata.
4. Kuhana mrkva: Mrkva je bogata pektinom i antioksidansima koji pomažu u smirivanju probavnog sustava. Kuhana je lakša za probavu te pomaže u zgušnjavanju stolice.
Peti dan: Doručak: Mrkva sa sokom od limuna. Ručak: Pržena riba i šalica soka od rajčice. Večera: Voće po izboru.
Šesti dan: Ručak: Kuhana pileća prsa (koliko god želite). Večera: Dva kuhana jajeta i šalica soka od mrkve.
Sedmi dan: Doručak: Čaj. Ručak: Kuhana junetina (200 grama) i voće. Večera: Bilo koja od gore navedenih večera, osim junetine. Tijekom ovih sedam dana izgubit ćete većinu kilaže. Voda će nestati iz organizma, kao i nadutost. Dopušteno je piti dvije litre vode dnevno.
Znanstvenici su otkrili kako kapljica mlijeka u kavi može utjecati zdravo. Proteini iz mlijeka mogu se uhvatiti za antioksidanse i pomoći tijelu da ih više upije. Laboratorijski eksperimenti sveučilišta u Kopenhagenu otkrili su da ovo udvostručuje učinkovitost polifenola koji se nalaze u kavi.
Deseti dan: Ručak: Tri kuhane mrkve, komad sira i 1 kuhano jaje. Večera: Voće.
Jedanaesti dan: Doručak: Kava s krekerom. Ručak: Pržena tikvica. Večera: dva jajeta, komad kuhane junetine (200 grama) i salata.
Dvanaesti dan: Doručak: Kava s krekerom. Ručak: Kuhana ili pržena riba s mrkvom. Večera: Kuhana junetina (100 grama) i šalica kefira.
Trinaesti dan: Doručak: kava. Ručak: Dva kuhana jaja, kuhana mrkva, šalica soka od rajčice. Večera: Kuhana ili pržena riba.
Četrnaesti dan: Doručak: Kava. Ručak: Tikvica s roštilja. Večera: Kuhana junetina (100 grama) i svježe povrće. Jelovnik japanske prehrane je jako jednostavan: puno jaja, ribe i povrća, kao i zdravog mesa. Primijetit ćete da se doručak preskače, tj. konzumira se samo crna kava ili čaj, što znači da Japanci puštaju tijelo da odmori od hrane te tako organizam sam može preraditi unesenu hranu.
Japanci se smatraju jednom od najzdravijih nacija zbog velike discipline u prehrani i vježbanju. Prosječna žena iz Japana visoka je 160 cm i teška od 45 do 55 kilograma. Japanke u 90% slučajeva nisu pretile, čak ni u zrelijoj dobi.