Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
TALIJANI JE OBOŽAVAJU /

Kuhar otkriva omiljeni recept: Za ukusnu tjesteninu treba vam pet sastojaka i manje od pola sata

Mattana ističe da mu je ovo omiljeni recept jer je jednostavan i brz, a rezultat su preukusni špageti

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kuhar Francesco Mattana iz Italije podijelio je svoj omiljeni recept za tjesteninu, koji ne zahtijeva mnogo sastojaka, a priprema traje manje od pola sata.

Mattana, koji je radio u restoranima u Londonu i Australiji i bio glavni chef u školi kuhanja Jamieja Olivera, kaže da je ovo najbolja tjestenina koju ćete ikada probati te da je čak i Talijani obožavaju, piše Express.

Francesco naglašava važnost korištenja kvalitetnih sastojaka: "Za ovaj recept potrebni su maslinovo ulje i kvalitetna suha tjestenina. Način na koji pripremamo češnjak čini ga slatkim i kremastim, a rajčice su ljetni plodovi – najbolje je iskoristiti sezonske, poput kombinacije cherry i baby rajčica."

@our_cookingjourney “This is the best tomato sauce I have ever eaten” 🍅🍝 You guys have been loving this recipe as much as I do, literally millions of you! It’s the one and only Spaghetti al Pomodoro and I can confirm it’s no longer just my favourite pasta recipe, it’s yours too. ❤️ This recipe is all about using the best quality ingredients you can find. You need to buy the best quality extra virgin olive oil you can find and the best bronze drawn dry pasta too. Cooking the garlic this way makes it sweet and creamy without being too harsh, and really takes this dish to the next level! And for the tomatoes, this is of course a summer dish and they are in season so let's make the most of them! I have used a mixed of cherry tomatoes and baby plum here. Here is the ingredients list 👇 Or you can find the full written recipe on my website (link in bio) Makes 2 portions 200g spaghetti 300g mixed cherry and baby plum tomatoes Extra Virgin Olive oil Sea Salt Fresh basil 3 garlic cloves Grana Padano cheese #spaghetti #spaghettialpomodoro #pastarecipe #comfortfood #lastmeal #bestpasta #pasta #recipeshare #italianfood #cheflife #ciboitaliano #granapadano #cheese ♬ original sound - Francesco Mattana

Recept za špagete s umakom od rajčice

U videu na TikToku, talijanski kuhar je otkrio da je za pripremu ove jednostavne i ukusne tjestenine potrebno samo nekoliko sastojaka te tvrdi da je ovo najbolji umak od rajčice koji je ikada probao.

Sastojci:

  • 200 g špageta

  • 300 g kombinacije cherry i baby rajčica

  • Tri češnja češnjaka

  • Svježi listovi bosiljka

  • Maslinovo ulje

  • Sir Grana Padano

Priprema:

  1. Rajčice operite i prerežite na pola. Češnjak ogulite i lagano zgnječite. Listove bosiljka narežite rukama da puste aromu.

  2. U velikoj tavi zagrijte dvije do tri žlice maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte zgnječeni češnjak i pržite oko minute, pazeći da ne izgori.

  3. Dodajte rajčice u tavu, posolite i umiješajte bosiljak. Dodajte malo vode da se rajčice omekšaju. Pokrijte tavu i pustite da umak krčka 5–10 minuta, povremeno miješajući.

  4. U međuvremenu, u veliki lonac dodajte vodu, posolite i skuhajte špagete prema uputama na pakiranju do stanja al dente. Sačuvajte oko 60 ml vode od kuhanja tjestenine prije nego ocijedite špagete.

  5. Prije nego što je tjestenina gotova, izvadite češnjak iz umaka, zgnječite ga u pire i vratite u tavu.

  6. Špagete dodajte u tavu s umakom i dobro promiješajte. Ako je umak pregust, dodajte malo vode od kuhanja.

  7. Isključite vatru i dodajte još maslinovog ulja, svježeg bosiljka i naribanog sira Grana Padano. Dobro promiješajte i poslužite toplo, po želji s dodatnim sirom i bosiljkom.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je tržnica postala luksuz i pada li im promet na štandu?

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx