Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
ZA PRSTE POLIZATI /

Kada probate ovu krumpir-salatu, ona na koju ste navikli neće vam više pasti na pamet

Ova kremasta krumpir-salata savršen je prilog uz sve vrste pečenog mesa i ribe, a dovoljno je bogata da posluži i kao lagani samostalni obrok

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Krumpir salata nezaobilazan je prilog na stolovima diljem zemlje, od obiteljskih roštilja do svečanih blagdanskih objeda. Tradicionalno se priprema s lukom, maslinovim uljem i octom, stvarajući prepoznatljiv, osvježavajući okus koji savršeno prati ribu ili meso s grila.

No, ako niste ljubitelj intenzivnog okusa luka ili vam kiselina octa ne odgovara, postoji fantastična alternativa koja osvaja kremastom teksturom i blagim, ali bogatim okusom. Riječ je o krumpir-salati bez luka i octa, jelu zbog kojeg ćete zaboraviti na klasični recept, piše Eat Well Crohn's Colitis.

Kada probate ovu krumpir-salatu, ona na koju ste navikli neće vam više pasti na pamet
Foto: Shutterstock

Recept za kremastu krumpir salatu

Iako je dalmatinska verzija s octom klasik, kremasta varijanta nudi potpuno drugačije gastronomsko iskustvo. Glavna prednost ove salate je njezin blaži okus. Izostankom luka i octa, do izražaja dolaze prirodna slatkoća krumpira i ostali sastojci. Upravo je ta blagost čini idealnim odabirom za osobe s osjetljivim želucem, kojima jači začini mogu stvarati probavne smetnje.

Umjesto octa, za povezivanje sastojaka koriste se majoneza i kiselo vrhnje, koji salati daju bogatu teksturu. Ova je verzija iznimno prilagodljiva, lako ju je obogatiti kuhanim jajima, mrkvom ili kiselim krastavcima, pretvarajući jednostavan prilog u zasitan i samostalan obrok. 

Sastojci:

  • 1 kg krumpira

  • 200 g kvalitetne majoneze

  • 150 g kiselog vrhnja

  • 2 do 3 tvrdo kuhana jaja

  • 100 g kiselih krastavaca

  • 1 kuhana mrkva

  • 1 žličica senfa

  • svježi peršin

  • sol i papar po ukusu

Kada probate ovu krumpir-salatu, ona na koju ste navikli neće vam više pasti na pamet
Foto: Freepik

Priprema:

  1. Započnite tako da krumpir dobro operete i skuhate ga u ljusci u posoljenoj vodi.
  2. Pustite ga da se ohladi tek toliko da ga možete držati u rukama, a zatim ga ogulite i narežite na kockice.
  3. Dok se krumpir hladi, pripremite ostale sastojke. Jaja i mrkvu, koje ste prethodno skuhali, narežite na kockice, a kisele krastavce i svježi peršin sitno nasjeckajte.
  4. U velikoj zdjeli pomiješajte narezani krumpir, jaja, mrkvu, krastavce i peršin.
  5. U manjoj posudi pripremite umak tako što ćete pjenjačom sjediniti majonezu, kiselo vrhnje i senf dok ne dobijete glatku smjesu.
  6. Pripremljeni umak prelijte preko sastojaka u zdjeli i lagano promiješajte da se sve poveže.
  7. Na kraju začinite solju i paprom. Za najbolji okus, salatu je nužno ohladiti u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja kako bi se svi okusi proželi.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Vratio se simbol turističke inflacije. Kuglica sladoleda skuplja od ručka 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx