Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
PLANIRANJE OBROKA /

Greška koja vas može koštati: Vodič kroz 29 namirnica koje ne biste trebali zamrzavati

Greška koja vas može koštati: Vodič kroz 29 namirnica koje ne biste trebali zamrzavati
Foto: Pexels
2. Krastavci: Zbog iznimno visokog postotka vode, krastavci se nakon odmrzavanja pretvaraju u prozirnu i kašastu masu. Gube svoju prepoznatljivu hrskavost i svježinu, što ih čini potpuno neprikladnima za salate ili sendviče.
3 /30
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Zamrzavanje je izvanredan način za očuvanje hrane, smanjenje otpada i planiranje obroka unaprijed. Ipak, nije svaka namirnica stvorena za niske temperature. Zbog svog kemijskog sastava, neke namirnice zamrzavanjem nepovratno gube teksturu, okus i nutritivnu vrijednost. Glavni krivac je visok udio vode, čiji kristali leda tijekom zamrzavanja oštećuju staničnu strukturu, pretvarajući hrskavo povrće u beživotnu kašu.

Slično tome, emulzije u mliječnim proizvodima i umacima se razdvajaju, a pržena hrana gubi svoju dragocjenu hrskavost. Kako biste izbjegli bacanje hrane i novca te sačuvali kvalitetu svojih jela, važno je znati što smijete, a što ne smijete staviti u zamrzivač, piše All Recipes.

U galeriji otkrijte 29 namirnica koje ne biste trebali zamrzavati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pogledaj još galerija
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx