Čuvanje domaćih likera važno je zbog dva razloga. Prvo, ono često slijedi nakon destilacije i može odrediti do 75% arome i okusa likera. S druge strane, jaka alkoholna pića treba pravilno skladištiti i prije i nakon otvaranja boce kako bi aroma likera ostala savršena. No, kako čuvati liker?
Kada je u pitanju čuvanje likera, likere treba podijeliti u dvije kategorije, a to su likeri s oko 40% alkohola ili više i blagi likeri znatno slabije jačine. Likeri s istim udjelom alkohola kao žestoka pića mogu se čuvati godinama i također ih treba čuvati na hladnom i tamnom mjestu. To se odnosi na voćne likere, biljne likere i poluslatke likere kao i neke likere od orašastih plodova.
S druge strane, krem likeri i likeri od jaja su nježni i posebno napravljeni. Njihovi sastojci, kao i nizak udio alkohola, čine ih manje izdržljivima. Slabije likere potrebno je iskoristiti nekoliko mjeseci do najviše godinu dana ako je boca neotvorena. Slabije likere treba čuvati u hladnjaku. Slabi likeri koji sadrže puno šećera mogu trajati dulje. No, ako likeri sadrže vrhnje, mlijeko ili jaja, poželjno ih je brzo potrošiti, unatoč udjelu šećera.