Gin u posljednje vrijeme doseže nikad viđenu popularnost, a zašto ga ne bi pili i zimi? Koji je recept za kuhani gin?
Sastojci za kuhani gin:
- 50 ml gina
- 50 ml svježe cijeđenog soka od naranče
- 50 ml soka od limuna
- ½ limuna, narezana
- 2 klinčića
- 2 mahune kardamoma
- 1 štapić cimeta
- 2 bobice kleke
- 2 žličice tekućeg meda
Recept za kuhani gin:
Kada kuhate s bilo kojim alkoholom, toplina čini da većina alkohola ispari. Ovisno o načinu kuhanja i temperaturi, alkohol prilikom kuhanja gina neće u potpunosti izgorjeti, ali vaš napitak neće biti tako snažan kao kada pijete pravi alkohol.
U lonac sa svim sastojcima najprije ulijte približno 100 mililitara vode, ali sjetite se ostaviti jednu krišku limuna. Lagano zagrijte sastojke za kuhanje gina na laganoj vatri dok ne prokuha.
Procijedite smjesu u vrč, bacite voće i začine, a zatim prelijte preko gina u čašama i lagano promiješajte da se sjedini.
Krišku limuna koju ste prethodno ostavili sa strane, sada prepolovite, te je upotrijebite za ukrašavanje pića. Nakon što ste odradili sve potrebne korake, sada možete poslužiti vaš kuhani gin.