OBJAVILI 'NEOSPORNE ČINJENICE' / Eko Moslavina optužila Adrijanu Cvrtilu: 'Ona nije zviždačica, nego direktorica koja brani svoju fotelju'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

'Dakle, razlozi za opoziv Adrijane Cvrtile, nastali su prije no što je ona podnijela prijave, a ne obrnuto', navodi u priopćenju tvrtka Eko Moslavina

10.1.2022.
14:50
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Bivša direktorica Eko Moslavine, Adrijana Cvrtila javnosti je postala poznata nakon istupa u kojem je razotkrila kutinskog gradonačelnika, HDZ-ovca Zlatka Babića, osumnjičenog za trgovanje utjecajem i podmićivanje gradskih vijećnika.

U najnovijem priopćenju Eko Moslavine, koju potpisuje novi direktor te komunalne tvrtke, Danijel Husnjak, Cvrtilu optužuje da "nije zviždačica, nego direktorica koja brani svoju fotelju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Eko Moslavine

Iz Eko Moslavine objašnjavaju da priopćenje javnosti šalju "nastavno na upit pučke pravobraniteljice Tene Šimonović Einwalter".

"Dana 06.07.2021. godine, na Gradskom Vijeću Grada Kutine, nije prihvaćeno Izvješće o poslovanju Eko Moslavine d.o.o. te Tehničko Izvješće za 2020. godinu, a koje je predstavljala i obrazlagala Adrijana Cvrtila kao Direktorica Eko Moslavine d.o.o., odnosno odgovorna osoba koja je vodila poslovanje Društva u navedenim godinama", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz toga sadašnji direktor zaključuje da je već to pokazatelj da Cvrtila nije radila u interesu tvrtke te da neprihvaćanje izvještaja ukazuje na "moguće zlouporabe". "Na navedenom Gradskom Vijeću Grada Kutine, jasno je utvrđeno nezadovoljstvo poslovanjem odnosno radom Adrijane Cvrtile, kao Direktorice Eko Moslavine d.o.o., što znači i gubitak povjerenja u njen daljnji rad, te je stoga i najavljen njen opoziv, kao logična posljedica. Nezadovoljstvo je izraženo jednoglasno, potvrdila ga je i vlast i oporba, sve stranke i neovisni zastupnici", zaključuje Husnjak.

Image
'NE, NIJE MI ŽAO' /

Kako je prošla zviždačica koja je raskrinkala brojna politička zapošljavanja? 'Smijenili su me, ali neće me slomiti'

Image
'NE, NIJE MI ŽAO' /

Kako je prošla zviždačica koja je raskrinkala brojna politička zapošljavanja? 'Smijenili su me, ali neće me slomiti'

Cvrtila objavila snimke razgovora o pogodovanju

Cvrtila je, podsjetimo, u javnosti objavila snimke razgovore iz kojih se otkriva da se za glasove u gradskom vijeću zauzvrat dogovaralo zapošljavanje u javnim tvrtkama. Predsjednik gradskog vijeća dao je ostavku, a gradonačelnik Babić je napustio HDZ, ali ne i funkciju gradonačelnika. Nakon objavljenih snimaka, Eko Moslavina odmah raspisuje novi natječaj za mjesto direktora Eko Moslavine, a na natječaj se javila i tada aktualna direktorica. Na razgovoru za posao su je dočekali oni protiv kojih je progovorila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, razlozi za opoziv Adrijane Cvrtile, nastali su prije no što je ona podnijela prijave, a ne obrnuto, pa bi ona u svakom slučaju bila opozvana s funkcije direktora, i da nije (naknadno) podnijela prijave. Stoga nije moguće tumačiti da je opoziv s mjesta direktora posljedica prijava, kada je on posljedica Zaključka gradskog vijeća koje je bilo prije podnošenja prijava", navode u priopćenju iz Eko Moslavine.

'Jasno je da Cvrtila nije zviždačica'

"Sad, kad smo ustanovili ove neosporne pravne činjenice, koje potvrđuje sva dokumentacija, javno postavljamo slijedeća pitanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je moguće da tzv. 'štetna radnja' u vezi s prijavom nepravilnosti (odnosno 'osveta') bude poduzeta prije prijave nepravilnosti?

Kako je moguće da osoba koja je navodni prijavitelj nepravilnosti, u biti prijavljuje i sama sebe jer je i ona protupravno postupala, te time uživa zaštitu po Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, koja onda brani poduzimanje bilo kakvih radnji prema toj osobi, a upravo zbog tog njenog protupravnog postupanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je moguće da Direktor (dakle ne običan radnik, jer je to statusna funkcija prema Zakonu o trgovačkim društvima), koji predstavlja poslodavca i donosi odluke u ime tog poslodavca, prijavi tog poslodavca (dakle i samog sebe), i takvom prijavom stekne apsolutni imunitet, na način da zahtijeva i dalje obavljati statusnu funkciju direktora, unatoč suprotnoj volji svih članova Društva?

Kako je moguće da se zaštita daje osobi, koja godinama ne prijavljuje nepravilnosti, i iste prijavi tek nakon što sazna da će biti smijenjena?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz svega ovog je jasno da Adrijana Cvrtila nije i ne može biti zviždačica, jer ona dugogodišnja direktorica Eko-Moslavina d.o.o. koja svojim medijskim ratom protiv tvrtke kojom je upravljala pokušava ostvariti povratak u fotelju", navodi se u priopćenju tvrtke.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo