OGLAS

izraelski premijer / Netanyahu: 'Izrael nastavlja pravedan rat kako bi eliminirao Hamas. Ljudi moraju razumjeti jednu stvar'

Image
Foto: Profimedia

U ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze koji je počeo nakon krvavog napada te islamističke skupine na Izrael ubijeno je dosad 7000 palestinskih militanata, rekao je u subotu izraelski savjetnik za nacionalnu sigurnost

9.12.2023.
21:12
Profimedia
VOYO logo

Pravedan rat koji Izrael vodi u Pojasu Gaze kako bi "eliminirao" Hamas nastavit će se, rekao je u subotu izraelski premijer Benjamin Netanyahu, pozdravljajući stajalište Sjedinjenih Država u Vijeću sigurnosti UN-a u petak.

"Druge zemlje moraju razumjeti da se ne može s jedne strane podupirati eliminacija Hamasa, a s druge strane pozivati na kraj rata, što bi onemogućilo eliminaciju Hamasa", naglasio je Netanyahu, dan nakon što je Washington stavio veto na rezoluciju UN-a kojom se tražio "trenutačni humanitarni prekid vatre" u Pojasu Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle Izrael će nastaviti svoj pravedni rat za eliminaciju Hamasa", kazao je premijer.

Sjedinjene Države stavile su u petak veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti kojom se pozivalo na "trenutačni humanitarni prekid vatre" u Gazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO ĆE PRVI POPUSTITI? /

Izraelci očajnički žele Hamasovog vođu, ali i zarobljene taoce. Bombardiranje se nastavlja

Image
TKO ĆE PRVI POPUSTITI? /

Izraelci očajnički žele Hamasovog vođu, ali i zarobljene taoce. Bombardiranje se nastavlja

Nacrt rezolucije dobio je 13 glasova za, jedan protiv i jedan suzdržan (Velika Britanija).

"Ne podržavamo pozive na trenutačni prekid vatre", rekao je američki predstavnik Robert Wood. "To bi samo posadilo sjeme za budući rat jer Hamas nema želju za trajnim mirom", dodao je. U ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze koji je počeo nakon krvavog napada te islamističke skupine na Izrael ubijeno je dosad 7000 palestinskih militanata, rekao je u subotu izraelski savjetnik za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je minimalna procjena", rekao je Tzachi Hanegbi u intervjuu za izraelsku televiziju, dodajući da bi ih moglo biti i više.

POGLEDAJTE VIDEO: Jeziv prizor! Izrael drži Palestince zatočene u donjem rublju. Hamas:'Pomozite da ih se oslobodi!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo