MJESEC PLAVE RIBE /

Šefovi kuhinja u Crikvenici otkrili recepte za plavu ribu: 'Suha marinada od smeđeg šećera i soli i file tune pritisnut 'na starinki''

U Crikvenici se ovih dana najviše jede plava riba. Puni su ih meniji restorana, a sve zbog jednog posebnog mjeseca. Mjeseca je plave ribe, koji se tamo održava već 11 godina. Tom prigodom nam je glavni kuhar Draga Visković otkrio recept za domaću salsu: 'Kapula, češnjak, puno sjeckane rajčice. Malo temeljca, malo bijeloga vina, puno peršina i dosta ljubavi.' I sve to uz file lokarde. Dragan nam je otkrio i kako radi suhu marinadu od smeđeg šećera i soli u kojoj drži filete tune, pritisnuto 'na starinski'. Iz mora ravno za stol. Plavoj možda ne možete kao zlatnoj ribici šapnuti tri želje, ali jednu od najvažnijih unaprijed ispunjava. Ona glasi – nek' je zdravlja. Više o receptima kako pripremiti plavu ribu i kako to ovih dana izgleda u Crikvenici pogledajte u prilogu Ide Balen.

17.9.2023.
22:39