Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
UŽIVALA I RIJEKA /

Majstori kotlića pažljivo kuhali specijalitet, zamirisao cijeli Osijek: 'Šaran je prvoklasan'

Kršćani diljem svijeta obilježavaju Veliki petak, a običaju nalažu riblji meni. Riba se dijelila u mnogim gradovima, a i ove godine u osječkoj Tvrđi prepoznatljiv je miris fiš-paprikaša.

Kuhari udruge Majstori kotlića Slavonije i Baranje pripremili su 2.200 porcija fiša. Skuhali su ga od 500 kilograma ribe i svih potrebnih sastojaka pažljivo birajući papriku, ali i drva za vatru na kojoj su kuhali. Za ovo tradicionalno predblagdansko druženje građana Grad Osijek iz proračuna izdvojio je 6.500 eura.

Podjela ribe bila je i na riječkom Korzu. Pripremljeno je 200 kilograma prženih srdela, odnosno dvije tisuće porcija. U svježoj ribi uživale su sve generacije. U videu pogledajte kako je to izgledalo

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pogledaj još videa
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx