prve reakcije / Tucak nakon ždrijeba za SP: 'Skupinu ćemo sigurno proći, bitno je s kim se kasnije 'križamo''

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak prokomentirao je ždrijeb Svjetskog vaterpolskog prvenstva održanog u nedjelju

7.4.2019.
17:54
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

"Skupina je, neću reći najmanje bitna, ali najbitnije je ono s kim se kasnije 'križamo'. Možda je onaj prvi sastav skupine bitan za one reprezentacije koje nemaju velike ambicije na velikim natjecanjima. Mi ipak imamo ambiciju otići do kraja", bio je prvi komentar izbornika Tucka nakon ždrijeba Svjetskog vaterpolskog prvenstva održanog u nedjelju u zagrebačkom hotelu Westin.

"Skupinu ćemo proći, tu nema dvojbe. E sad kasnije, s kim se 'hvatamo' u mogućoj osmini finala odnosno četvrtfinalu, to je važnije. U skupini su SAD i Australija, momčadi koje su nezgodne. Pa, i Kazahstan je laganom dizanju. Naravno da nije nama Kazahstan mjerilo ili opasnost, momčad koja bi nas trebala ugroziti. Zato ćemo već bogami trebati imati puno znanja i opreza s Amerikancima i Australcima i biti maksimalno spremni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi suparnik naše vrste u Južnoj Koreji bit će Australija, a to znači i novi dvoboj oca i sina, Elvisa Fatovića kao australskog izbornika i sina mu Lorena među Barakudama.

"Da, nije prvi put, a za Australiju vjerojatno je to baš i najlakša utakmica", zbori Elvis Fatović, australski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je pogotovo najlakša jer nemam puno nepoznanica što se tiče hrvatske igre i momčadi. Ako nekoga znam, to su oni. Znamo da je Hrvatska favorit ili jedan od favorita. Po meni i najbolja reprezentacija na svijetu, ali tim će više za nas biti lakše igrati protiv Hrvatske. Makar, to je opet ipak samo jedna od utakmica. Za nas je bitno proći dobro u ovoj skupini kako bi kasnije u 'križanju' sa skupinom D gdje su Italija, Japan, Njemačka i Brazil, imali mogućnost ući u četvrtfinale. To je Australiji prvi plan i cilj", napomenuo je Elvis Fatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo