VIDEO: / 'Ovo su najbolja četiri mjeseca mog života!'

Srspki tenisač Novak Đoković nastavio je sjajan niz uspjeha i u Miamiju gdje je slavljem 4:6, 6:3, 7:6 (4) protiv prvog tenisača svijeta Španjolca Rafaela Nadala došao do 24.

4.4.2011.
11:29
VOYO logo

Đoković je tako stigao na korak od dostizanja legende Ivana Lendla, koji je jedini imao bolji ulazak u sezonu i to 1986. godine kada je krenuo s 25 uzastopnih pobjeda.

Računajući i mečeve iz prošle godine, Đoković ima 26 uzastopnih pobjeda, a ATP turnir u Miamiju bio mu je četvrti osvojeni u nizu (Australian Open, Dubai, Indian Wells, Miami).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to vrlo napet meč. Nevjerojatan je osjećaj pobijediti prvog tenisača svijeta u tie-breaku trećeg seta. Do posljednjeg poena nisam znao hoću li slaviti ili izgubiti. Ovo su najbolja četiri mjeseca mog života, a tek je početak sezone. Rafa je definitivno najbolji tenisač na svijetu i ako želim zauzeti njegovo mjesto, morat ću konstantno dobro igrati, tijekom cijele sezone", izjavio je Đoković, kojem je komplimente udijelio i Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što radi je nevjerojatno. Odličan je tenisač i igra s vrlo velikim samopouzdanjem. Kada pobjeđuješ lakše je ostati u tom 'filmu' i nastaviti niz. Možda sam bio malo nervozniji nego inače jer nikada nisam osvojio ovaj turnir, a ovo je bila treća prilika", izjavio je Nadal.

Turnir u Miamiju promjenio je pozicije hrvatskih tenisača na ATP ljestvici, neke na lošije, neke na bolje. Marin Čilić pao je za dva mjesta je sada 22., dok je Ivan Ljubičić nazadovao za tri i drži 41. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlade hrvatske nade su zabilježile reknking karijere. Ivan Dodig 'skočio' je za dva mjesta te je 55., Franko Škugor je 149., a Kristijan Mesaroš 276.

U topu tri nije bilo promjena. Vodeći je dalje Španjolac Nadal, drugi je Novak Đoković koji je osvajanjem Miamija Rafi došao samo na 3170 bodova. Roger Federer je treći, a na četvrtu se poziciju ispred Soderlinga ugurao Murray. (VLM)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz topa deset ispao je Andy Roddick, a upao Gael Monfils.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo