turnir za pamćenje / Petra Martić fantastičnim preokretom do prvog WTA naslova u karijeri

Image
Foto: AP Images

Naša tenisačica u potpunosti je dominirala u trećem setu, uzela je Čehinji tri servisa i na kraju zasluženo osvojila naslov

28.4.2019.
18:12
AP Images
VOYO logo

Petra Martić konačno je uspjela. Hrvatska tenisačica u svom je trećem WTA finalu u karijeri došla do naslova prvaka na turniru u Istanbulu pobijedivši češku tenisačicu Marketu Vondrušovu u tri seta nakon dva sata igre i velikog preokreta.

Nije meč počeo idealno za Petru. Čehinja je sjajno ušla u prvi set i osvojila pet uzastopnih gemova te je i servirala za 6-0. No, Petra je uspjela ukrasti jedan servis za pomalo razočaravajućih 1-6 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u drugom je njena igra bila puno bolja. Mogao bi se taj set nazvati i festivalom breakova u kojem je deblji kraj ipak izvukla Čehinja. Petra je bila koncentriranija kod spašavanja čak šest break lopti i uspjela izdržati za 6-4 i izjednaćenje u setovima.

A treći set bio je sličan prvom, samo u zamijenjenim ulogama. Naša tenisačica u potpunosti je izdominirala, uzela je Čehinji tri servisa i na kraju zasluženo osvojila svoj prvi WTA naslov u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Istanbul, finale

Marketa Vondroušova (ČEŠ) - Petra Martić (HRV, 6) 6:1 4:6 1:6 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo