Hrvatski tenisači saznali suparnike na startu Australian Opena

16.1.2015.
11:22
VOYO logo

Svi hrvatski predstavnici su doznali imena svojih prvih suparnika izuzev Ive Karlovića koji čeka rasplet kvalifikacija. Kroz kvalifikacije do glavnog ždrijeba još se može probiti i Petra Martić.

Ivan Dodig starta protiv 115. tenisača svijeta Brazilca Joaoa Souze i bit će to njihov prvi međusobni susret. U slučaju pobjede, Dodiga bi u drugom kolu čekao bolji iz ogleda petog nositelja Japanca Keia Nishikorija i Španjolca Nicolasa Almagra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Ćorić će u prvom kolu igrati protiv 29. nositelja Francuza Jeremyja Chardyja protiv kojeg još nije igrao. Chardy je 31. tenisač svijeta i na Australian Openu je najdalje stigao 2013. kada je igrao u četvrtfinalu. Lani je stigao do trećeg kola. Ćoriću će to biti prvi seniorski nastup u Melbourneu, no u juniorskoj konkurenciji je 2013. igrao u polufinalu. Drugo kolo donosi pobjednika susreta između Uzbekistanca Denisa Istomina i Talijana Andreasa Seppija.

Ivo Karlović, koji je postavljen za 23. nositelja, u prvom kolu će igrati protiv kvalifikanta, a ukoliko ostvari pobjedu, igrao bi protiv boljeg iz okršaja Australca Nicka Kyrgiosa i Argentinca Federica Delbonisa. Divu sa Šalate bit će ovo 12. nastup na Australian Openu, a najdalje je stigao 2010. kada je igrao u četvrtom kolu. Posljednje dvije godine nije prošao prvu prepreku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirjana Lučić-Baroni, 55. tenisačica svijeta i najbolje rangirana hrvatska tenisačica na WTA ljestvici, u 1. kolu će igrati protiv Čehinje Tereze Smitkove. Lučić-Baroni do sada nije igrala protiv 20-godišnje Čehinje, 65. tenisačice svijeta.

Donnu Vekić na startu turnira očekuje Njemica Mona Barthel, 40. tenisačica svijeta. Barthel je prošle godine stigla do trećeg kola Australian Opena, a do sada nije igrala protiv Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Konjuh će odmjeriti snage protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove, 46. tenisačice svijeta. Do sada su igrale jednom, prošle godine u Istanbulu, a slavila je Konjuh 3:6, 6:3, 6:4.

Korak do glavnog ždijeba Australian Opena je i Petra Martić koja je sa 7:5, 6:3 svladala je 18-godišnju Ruskinju Jelizavetu Kuličkovu u 2. kolu kvalifikacija. Martić će za plasman u glavni turnir za suparnicu imati Kineskinju Fangzhou Liu, 191. na WTA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspije li pobijediti i kinesku tenisačicu, Martić će se priključiti Mirjani Lučić-Baroni, Donni Vekić i Ani Konjuh te ponoviti 2011. godinu, kad se također iz kvalifikacija probila do glavnog ždrijeba prvog Grand Slam turnira u sezoni. Martić od 2010. godine nije propustila nijedan nastup u glavnom ždrijebu Australian Opena, a 2011. ostvarila je svoju jedinu pobjedu u glavnom turniru, kad je u tri seta svladala Australku Sophie Ferguson.

Na Australian Openu će nastupiti i Ajla Tomljanović, ali pod australskom zastavom. U prvom kolu je očekuje Amerikanka Shelby Rogers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu počinje u ponedjeljak.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo