Dodig prošao dalje, debakl hrvatskih tenisačica upotpunile Vekić i Lučić-Baroni

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo uvodnog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u tri seta pobijedio Brazilca Joaoa Souzu 6:4, 7:5, 6.4.

20.1.2015.
10:19
VOYO logo

Bio je to njihov prvi međusobni ogled, a Dodigu su za pobjedu protiv 115. tenisača svijeta trebale 172 minute. U idućem kolu hrvatskog tenisača očekuje peti nositelj Japanac Kei Nishikori koji je bez većih problema pobijedio Španjolca Nicolasa Almagra 6:4, 7:6(1), 6:2.

Do sada su igrali četiri puta, a uspješniji je 25-godišnji Japanac s tri pobjede. Jedinu pobjedu Dodig je ostvario 2013. u Baselu, dok je Nishikori bio bolji prošle godine u Tokiju i Madridu, a 2012. u ogledu Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodigu je ovo šesti nastup na Australian Openu, a najdalje je otišao 2013. kada je stigao do trećeg kola.

Nakon Ane Konjuh i Petre Martić od Australian Opena u prvom kolu su se oprostile i Mirjana Lučić-Baroni, te Donna Vekić pa hrvatski ženski tenis više nema predstavnicu u glavnom dijelu prvog Grand Slam turnira sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučić-Baroni je glatko izgubila od 20-godišnje Čehinje Tereze Smitkove 1:6, 1:6. Dvanaest godina mlađa Čehinja deklasirala je Lučić-Baroni u svim segmentima igre i za svega 45 minuta stigla do prve pobjede u seniorskoj karijeri u Melbourneu. Lučić-Baroni, 55. tenisačica svijeta i najbolje rangirana hrvatska tenisačica na WTA ljestvici do sada nije igrala protiv 65. tenisačice svijeta.

Poraz je upisala i Donna Vekić od Njemice Mone Barthel 6:3, 4:6, 2:6. Vekić je dobila prvi set, no 40. tenisačica svijeta je okrenula meč i nakon 96 minuta igre ostvarila pobjedu. Vekić je tako drugu godinu uzastopce ispala u prvom kolu Australian Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer su poražene i Ana Konjuh, te Petra Martić. Konjuh, pobjednica juniorskog Australian Opena 2013., čak je pet puta gubila gemove na početnom udarcu protiv 26-godišnje Slovakinje Magdalene Rybarikove, što je 47. tenisačica svijeta znala pretvoriti u pobjedu 6:4, 6:4 nakon 74 minute igre.

Druga tenisačica svijeta, Ruskinja Marija Šarapova trebala je 85 minuta za 6:4, 6:1 pobjedu nad Petrom Martić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo