Evo tko je najzasluzniji za veliko hrvatsko slavlje: 'Hvala ti, Gorane!'

Marin Cilic prozivaljava najljepse trenutke svoje teniske karijere.

9.9.2014.
1:57
VOYO logo

Nakon 'metle' protiv Rogera Federera u polufinalu, Marin Cilic je u finalu US Opena pomeo i Japanca Nishikorija sa 6:3, 6:3, 6:3 i donio hrvatskom tenisu drugi Grand Slam u povijesti. Prvi je kao igrac osvojio Goran Ivanisevic 2001. godine, ali velike zasluge pripadaju mu i za ovaj Marinov.

I sam Cilic je nakon velike pobjede najvise zahvaljivao upravo treneru Goranu koji ga je u godinu dana doveo do teniskog vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je sve ovo rezultat teskog rada u zadnjim tjednima i cijele ove zadnje godine. Veliko hvala Goranu, on mi je donio puno toga, ali najvise od svega, otkrio mi je sto je to uzitak igranja tenisa. Rekao mi je: 'U tenisu uvijek uzivaj' i ja sad zaista uzivam u igranju najboljeg tenisa u svome zivotu!".

//www.youtube.com/embed/qxZE0bIkJmE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je kratko prokomentirao i tijek meca.

"Nikad ne znate kada ce vas i sto izivcirati kako mec tece. U prvom setu pogotovo smo bili obojica nervozni, ali kasnije je bilo puno bolje. Imao sam i srece jer sam spasio nekoliko vaznih break-sansi u trecem setu", rekao je Cilic i na kraju otkrio svoju veliku tajnu, sto ga je to vratilo s dna u sam vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve sto sam ikad sanjao u zivotu, vratilo se danas. I mislim da je ovo velika nada za sve tenisace koji sanjaju nesto veliko, da ako radite, to ce se jednom vratiti i isplatiti", porucio je Marin za kraj.

24-godisnji Kei Nishikori kojeg trenira legendarni Michael Chang bio je utucen. Igrao je sjajno na ovom turniru, pobijedio je u cetiri seta Novaka Dokovica, ali protiv Cilica nije imao sanse. Prvo je cestitao Marinu, a onda se ispricao treneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cestitke Marinu koji je danas bio bolji tenisac. Oprosti Michael sto nisam osvojio ovaj trofej, ali odigrao sam sjajan turnir i uzivao u ovom velikom finalu. Nadam se da cu se vratiti ovdje jer bilo mi je prekrasno", rekao je Nishikori.

//www.youtube.com/embed/qE61vjRQl34

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo