ČILIĆ EKSPRES PROTUTNJAO DO 4. KOLA: / Lukaša Lacka ni kiša nije spasila uvjerljivog poraza

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Wimbledona, on je u dvoboju 3. kola svladao slovačkog kvalifikanta Lukaša Lacka sa 6-3, 6-3, 6-4 nakon ukupno sat i 50 minuta igre.

2.7.2016.
13:18
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Čilić i Lacko su svoj susret započeli u petak, kada ga je kiša dva puta prekidala, a uoči subotnjeg nastavka Čilić je imao prednost od 6-3, 6-3, 0-1, da bi nakon manje od pola sata igre u subotu naš prvi "reket" uspješno završio posao. Bio je to drugi međusobni ogled Čilića i Lacka i druga pobjeda našeg igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić u potpunosti dominirao

Čilić je u potpunosti dominirao protiv Lacka o čemu svjedoči i broj osiguranih "break-lopti", Čilić ih je ukupno imao 21 od kojih je iskoristio pet, dok je Lacko imao jednu loptu za oduzimanje servisa koju je i iskoristio.

Dvoboj Čilića i Lacka prvi put je prekinut zbog kiše nakon samo pet minuta i jednog odigranog gema. U nastavku je Čilić do kraja prvog seta čak tri puta oduzeo servis Lacku, a u svakom servis-gemu Slovaka je imao barem jednu "break-loptu", dok je jednom izgubio gem na svoj početni udarac nešto lošijom igrom u šestom gemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovak se spasio prije kiše

Drugi set protekao je Čilićevom potpunom dominacijom na svom početnom udarcu, dok mu je za osvajanje te dionice igre bio dovoljan jedan "break" kojega je ostvario za 5-3. Naš najbolji igrač mogao se prije novog kišnog prekida još više približiti pobjedi, jer je u prvom gemu trećeg seta imao dvije "break-lopte", no Slovak se ipak spasio i zadržao kakve-takve izglede za preokret u subotnjem nastavku.

No, u subotu je Čilić nastavio kao da i nije bilo prekida, u svakom je Slovakovom servis-gemu prijetio "breakom", a svoje je prijetnje i realizirao u petoj igri kada je oduzeo servis Lacku za vodstvo 3-2. Mogao je Čilić i lakše do pobjede, ali je kod 4-2 propustio 15-40, no to ga je tek usporilo na sigurnom putu ka pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš najbolji igrač je u posljednja dva nastupa u Wimbledonu stizao do četvrtfinala, a do izjednačenja tog rezultata i ove godine nedostaje mu još jedna pobjeda. U 4. kolu Čilić će igrati protiv boljeg iz ogleda između petog nositelja Japanca Keija Nishikorija i Rusa Andreja Kuznjecova. Čilić i Nishikori susreli su se 10 puta, omjer je 7-3 u korist Japanca, koji je dobio i posljednja dva ogleda, ali najvažniji dvoboj, onaj u finalu US Opena 2014. dobio je Čilić. Protiv Kunjecova Čilić je igrao tri puta i sva tri susreta je dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo