Bliži se finale davis Cupa / Čilić ekskluzivno iz Lillea: 'Uvjeti nisu regularni, no u našoj moći je samo da se dobro pripremimo'

Francuska reprezentacija ostala je bez nekoliko dobrih igrača, no Marin smatra da su još uvijek vrlo jak protivnik

21.11.2018.
19:22
VOYO logo

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u francuskom je Lilleu krenula s treninzima na zemljanoj podlozi spektakkularnog stadiona Pierre Mauroy gdje će pred 26 tisuća navijača protiv Francuske krenuti po svoju drugu titulu.

"Stadion je zbilja impresivan. Bilo je fenomenalno danas osjetiti teren koji je odličan. Jedini problem je što su grijači postavljeni jedino iznda terena, što bi moglo predstavljati problem za navijače. Morat će zaista napraviti dobru atmosferu da se zagriju, ali vjerujem da će uvjeti biti fenomenalni za petak i vjerujem da će cijeli vikend uživati svi koji dolaze", rekao je Marin Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta se pisalo da uvjeti za Hrvatsku nisu bili regularni jer naši tenisači nisu odradili dva treninga i stigli su tek u srijedu, a s time se složio i naš najbolji tenisač.

"Kad bi se išlo po pravilima, nije regularno, ali što je - tu je. Ne možemo se baviti tim stvarima i možemo kontrolirati samo ono što je u našoj moći. To je odluka od ITF, a mi ćemo dati sve od sebe da se pripremimo. Francuzi su u blagoj prednosti jer su već igrali na ovakvom stadionu, no mislim da to u petak neće donijeti neku prevagu", uvjeren je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska reprezentacija ostala je bez nekoliko dobrih igrača, no Marin smatra da su još uvijek vrlo jak protivnik.

"Francuzi su svjetski prvaci i ove godine su bili zbilja fenomenalni. Oni su poznati po svojoj širini i po tome što najbolje igraju kod kuće. Imat će blagu prednost, no Borna i ja imali smo odličnu sezonu. Obojica smo napredovali, pogotovo Borna i mislim da smo s te strane blagi favoriti, no moramo to pokazati na terenu. Oni imaju Tsongu koji je vođa ekipe i vrhunski igrač kojem svi znamo kalibar, iako nije igrao u jednom dijelu sezone", objasnio je prvi hrvatski reket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u Lille doputovao iz Londona gdje se natjecao na finalu Mastersa - velikom turniru najboljih tenisača svijeta.

"Imao sam tri sjajna meča u Londonu, mogao sam i proći skupinu. Odigrao sam teške mečeva i pokazao odličnu igru. ovdje mi je i motivacija narasla. Imao sam i par dana za poraviti neke stvari koje sam uočio u Londonu i vjerujem da mi to može pomoći. Eventualno osvajanje Davis Cupa mogla bi biti velika oskočna daska za sve nas i za narednu sezonu", zaključio je Čilić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo